آرشیو اخبار
سخنرانی جنجالی نماینده ارشد حزب عدالت و توسعه ترکیه در مسجد «گرگ های خاکستری»
ماچیت کاراحمت اوغلو، عضو پارلمان و نایب رئیس گروه پارلمانی آلمان – ترکیه در انتقاد از این رویداد گفت: «ما با لحن ملیگرایانه، تهاجمی و حفظ تصاویر دشمن از گذشته آشنا هستیم. این یک ابزار شناخته شده در مبارزات انتخاباتی است. بنابراین اظهار چنین سخنانی تعجب آور نیست، به ویژه در جایی بیان شده که در حیطه نفوذ گرگ های خاکستری است.»
ادامه مطلبسوریه و ترکیه در مسیری جدید
در طول سال گذشته به نظر رسید که آنکارا پس از این که متوجه شد سیاستهایش به انزوای سیاسی و بحرانهای اقتصادی منجر شده است تلاش کرد از طریق بازگشت به سیاست «به صفر رساندن مشکلات» رفتار خود را در منطقه اصلاح کند.
ادامه مطلبدرنگی در روابط جدید شیوخ خلیج فارس با شرق و اتخاذ مواضع ضد ایرانی
سید محمد عیسینژاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تجربه مشارکت و روابط نظامی و اقتصادی پکن و ریاض و در قیاسی کوچکتر سئول و ابوظبی تاکنون موفقتر از حد گمانهزنیهای اولیه بوده است و انتظار میرود با منتفی شدن امکان خرید جنگندههای اف-۳۵ برای اعراب خلیج فارس و پیشروی سریع روند تولید جنگنده بومی و نسل پنجمی ترکیه و نیز جدیتر شدن تجهیز ایران به اسکادرانی از جنگندههای نسل ++۴ روسی سوخو-۳۵ و البته حجم بالای خریدها و تولیدات تسلیحاتی رژیم صهیونیستی (از جمله نسلی ارتقا یافته از جنگندههای اف-۱۵ و فشار برای دریافت بمبهای سنگرشکن یا بانکر باستر – که تاکنون ایالاتمتحده منحصرا به کره جنوبی اعطا کرده تا در برابر خطر هستهای پیونگیانگ ایمن باشد – و بمبافکنهای استراتژیک و قادر به حمل سنگرشکنها چون بی ۲) کره جنوبی تجربه پرسود ساخت نیروگاه اتمی براکه را با قرارداد فروش جنگنده نسل ++۴ بومی خود (کیاف-۲۱) تکرار کند.
ادامه مطلبدام گسترده روسیه برای ایران
علی موسوی خلخالی می نویسد: مسکو تلاش دارد از ایران در دو هدف نهایت استفاده را ببرد. نخست، در زمینه بهره برداری حداکثری از نگاه های ضد غربی ایران در تعامل با غرب و جامعه جهانی و حتی جامعه عربی، و دیگری تبدیل ایران به یک شریک یا حتی شریک جرم در نبرد اوکراین با هدف کاستن از تحمیل هزینه های جنگ بر خود.
ادامه مطلبآماده باش صدر
با وجود آنکه مقتدی صدر رسما از دنیای سیاست خداحافظی کرده است، اما رهبر جریان صدر، نه میخواهد و نه میتواند برای مدتی طولانی از عرصه سیاسی در عراق دور باشد. ازاینرو کنارگذاشتن انزوای سیاسی صدر یک گزاره قریبالوقوع و البته اجتنابناپذیر است. در همین راستا اقدام اخیر رهبر جریان صدر عراق برای برگزاری نماز یکپارچه، نوعی ارسال پیام با هدف پذیرش جامعه عراق برای بازگشت صدر بود.
ادامه مطلبسودانی در منگنه موافقان و مخالفان حضور نظامیان امریکایی در عراق
تاکنون، سیاست تعریف شده بعد از تصویب قطعنامه مجلس عراق، در راستای جابه جایی کامل نیروهای امریکایی بود. در روز ۵ ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی، پارلمان عراق قطعنامه ای را تصویب کرد که خروج کامل نیروهای خارجی از این کشور را خواستار می شود. در ماه مارس سال ۲۰۲۱، بغداد گزارش داد که تعداد نیروهای امریکایی در این کشور از ۲.۵ هزار نفر بیشتر نیست. در این زمینه، امریکا و نیروهای ائتلاف از محدود کردن ماموریت رزمی و حفظ حضور عمدتا در سطح مستشاران خبر دادند.
ادامه مطلبهشدار حمله احتمالی اسرائیل به ایران چقدر جدی است؟
عبدالباری عطوان می نویسد: شیخ حمد بن جاسم که برجستهترین «مهندس» انقلابهای موسوم به بهار عربی با هماهنگی آمریکا بود، نمیتواند این توئیتها را در این زمان بندی مشخص با هدف بدست آوردن «لایک» یا شهرت بیشتر یا بدون هماهنگی با دولت خود انجام داده باشد بلکه این توئیتها با اشاره طرف معینی برای رساندن پیامهایی به طرفهای متعددی از جمله فشار وارد کردن بر ایران برای بازگشت به مذاکرات اتمی و تسریع دستیابی به توافق هستهای جدید انجام شده است.
ادامه مطلب