اوباما شکست را از هماکنون احساس مىکند
ديپلماسى ايرانى: تا ساعاتى ديگر انتخابات ميان دورهاى امريکا آغاز مىشود. انتخاباتى که نتايج آن مىتواند نه به مذاق باراک اوباما، رئيس جمهورى امريکا خوش باشد و نه به مذاق همحزبىهايش. اين انتخابات مورد توجه بسيارى از روزنامهها و رسانههاى دنيا قرار گرفته است. تقريبا رسانه بينالمللىاى را نمىبينيم که به بحث انتخابات ميان دورهاى امريکا نپرداخته باشد. از جمله روزنامههاى عربى که معتقدند که هر اتفاقى که در نتايج اين انتخابات پيش آيد تاثير مستقيم بر تحولاتشان خواهد گذاشت.
روزنامه السفير چاپ لبنان نوشت: پس از خرج بىسابقه تبليغاتى در انتخابات امريکا که تا کنون بيش از دو ميليارد دلار هزينه در بر داشته است و به طور کلى از لحاظ ايدئولوژى جبهه انتخابات را به دو بخش ليبرال و محافظهکار تقسيم کرده، امروز نمايندگان دو حزب جمهورىخواه و دموکرات رقابت تنگاتنگى را بر سر 435 کرسى مجلس نمايندگان و 37 کرسى سنا آغاز مىکنند. آن چه مىتواند براى اوباما تلخ تمام شود، شکست همحزبىهايش از جايى است که او براى انتخابات گذشته نامزد شده بود.
اين روزنامه در ادامه مىنويسد: اوباما و همحزبىهايش از هم اکنون براى دو سال ديگر احساس نااميدى مىکنند. اين انتخابات مىتواند اميد دموکراتها براى رياست جمهورى آينده را به ياس تبديل کند. بر اساس پيشبينىها در اين انتخابات ممکن است تندروهاى هر دو طرف چه جمهوريخواه و چه دموکرات راى قابل توجهى به دست بياورند و اين مىتواند بر بسيارى از مسائل آينده امريکا از جمله نقش حکومت فدرالى، بهداشت و سياست خارجى تاثير جدى بگذارد.
روزنامه القبس چاپ کويت نيز به اين انتخابات اهميت بسيارى داده و در گزارشى نوشته است: دموکراتها خود را براى يک شکست سنگين از جمهورىخواهان در کنگره و مجلس سنا آماده مىکنند. شکستى که مىتواند بسيارى از برنامههاى آتى آنها را تحت تاثير قرار دهد.
اين روزنامه در ادامه به بارقههاى اميدى که در جبهه دموکراتها به وجود آمده اشاره مىکند و مىنويسد: بر اساس نظرسنجىهاى اخير وضعيت دموکراتها کمى بهبود يافته و اين باعث شده که دموکراتها که از ضعف مالى شديد در رقابتهاى انتخاباتى رنج مىبرند تا اندازهاى به خود اميدوار باشند. آمار نشان مىدهد که احتمال پيروزى قاطع جمهوريخواهان کاهش يافته است. دموکراتها به پيشرفتهاى اقتصادىاى که حاصل شده دلبستهاند در حالى که راى دهندگان اين پيشرفتها را کافى نمىدانند و دموکراتها را به ناتوانى در تحقق وعدههايشان متهم مىکنند. با اين حال جمهوريخواهان نيز نمىتوانند چندان قاطعانه بگويند که مىتوانند 39 کرسىاى که در مجلس در اختيار دموکراتها بوده را از دستانشان خارج کنند چرا که در برخى ايالاتها احتمال اين که کرسىهايشان را از دست بدهند، بالا است.
پايگاه خبرى ميدل ايست آن لاين نيز گزارش داد: باراک اوباما، رئيس جمهورى ايالات متحده امريکا و همپيمانان دموکراتش وضعيت بسيار سختى را پشت سر مىگذارند. نظرسنجىها نشان مىدهد وضعيت بد اقتصادى باعث شده تا راىدهندگان امريکايى به رئيس جمهورى امريکا راى ندهند و حالا دموکراتها از اين نگرانند که پس از شکست سنگين در انتخابات شکستهاى سياسى يکى پس از ديگرى به سراغشان بيايد. آخرين نظرسنجى حاکى از آن است که جمهورىخواهان اکثريت کنگره را به دست خواهند آورد و اکثريت سنا را نيز با فاصله طولانى از دموکراتها از آن خود خواهند کرد. بنا به آخرين نظرسنجى 55 درصد راىها به جمهوريخواهان خواهد رسيد در حالى که اين رقم براى دموکراتها 40 درصد خواهد بود.
روزنامه الحيات چاپ لندن نيز نوشت: باراک اوباما، رئيس جمهورى ايالات متحده امروز امتحان بزرگى را پشت سر مىگذارد. تا بدين جاى کار او شکست خورده است چرا که پيشبينى مىشود هرى ريد، رئيس اکثريت دموکرات کنگره در برابر شارون انجيل، نماينده حزب تى پارتى در ايالت ناوادا شکست بخورد. همچنين پيشبينى مىشود جان بوينر، نماينده اکثريت جمهوريخواه نيز جانشين نانسى پلوسى رئيس فعلى مجلس سنا شود. ديگر همه مىگويند که راه اوباما را آزموديم و سياستهاى واشنگتن را امتحان کرديم و فهميديم که هيچ نتيجهاى در بر ندارد و اکنون نوبت آن است که چهرههاى مناسب را مجددا به قدرت بازگردانيم.
شبکه خبرى الجزيره نيز پيشبينى کرده با پيروزى جمهوريخواهان زمينههاى سقوط باراک اوباما، رئيس جمهورى امريکا نيز فراهم شود. چرا که با روى کار آمدن جمهوريخواهان اصلاحات مد نظر باراک اوباما نيز به مشکل بر خواهد خورد و اين باعث خواهد شد تا شکستهاى تازه يکى پس از ديگرى براى اوباما رقم بخورد و زمينههاى سقوط را در دور آينده ايجاد کند.
نظر شما :