تحریم‌ها نتوانست اثری بر زندگی مردم بر جای بگذارد

۰۴ آبان ۱۳۸۹ | ۱۸:۳۸ کد : ۹۰۴۶ اخبار اصلی
سفر مقام معظم انقلاب به قم نه تنها از لحاظ سیاسی اهمیت دارد بلکه ...
تحریم‌ها نتوانست اثری بر زندگی مردم بر جای بگذارد

دیپلماسی ایرانی: سفر مقام معظم انقلاب به قم نه تنها از لحاظ سیاسی اهمیت دارد بلکه از نظر مذهبی نیز حائز اهمیت است. شهر مذهبی قم پايگاه‌های اصلی مرجعیت شيعه در ایران و مرکز حوزه‌های علميه تشيع است. سفر رهبر جمهوری اسلامی‌به اين مرکز مرجعيت شيعه می‌تواند حاوی اثرات زیادی در فضای سیاسی و مذهبی کشور داشته باشد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای پس از زیارت حضرت معصومه (س) در اجتماع عظیم مردم در میدان آستانه شهر قم حضور یافتند و سخنان مهمی ‌ایراد کردند. از جمله ایشان به مسئله تشدید تحریم‌ها علیه کشورمان تاکید کردند، ملتی که دهه 60 را با آن دشواری‌ها و کمبودها تحمل کرده است، امروز در پرتو پیشرفت‌های عظیم، به آینده خود امید و اعتماد بیشتری دارد، و به همین علت در مقابله با توطئه گران می‌ایستد.

مقام معظم رهبری همچنین افزودند: ملت و کشور ایران از اولین سالهای انقلاب مورد تحریم بوده‌اند و راه مقابله با آن را بلدند به همین علت، تحریم‌های اخیر نیز که با هدف تشدید فشار برروی مردم و جدا کردن آنها از نظام اسلامی ‌طراحی شده بود، ‌همچنان که مسئولان و مردم می‌گفتند و عملاً نیز ثابت شد نتوانست اثر قابل توجهی بر زندگی مردم بر جای بگذارد.

نقش ماندگار مردم قم در تاریخ معاصر ایران

ایشان در این دیدار، قم را شهر «علم و جهاد و بصیرت» خواندند و با اشاره به شکل گیری این شهر براساس حرکت جهادی توأم با بصیرت افزودند: قم همچنان که در طول تاریخ خود، پایگاه عظیم معارف اهل بیت علیهم السلام بوده است در دوران معاصر هم، به عنوان سرچشمه برترین معارف اسلامی‌ و الهی، شرق و غرب دنیای اسلامی‌ را از برکات «مجاهدت و بصیرت» علمای بزرگ خود بهره‌مند کرده است.

ایشان با یادآوری نقش حقیقتاً ماندگار مردم قم در مقطع حساس تاریخ معاصر ایران یعنی عاشورای سال 42 و قیام 15 خرداد افزودند: قمی‌ها در آن مقطع مهم، با حمایت امام خمینی، نهضت روحانیت را در جامعه جاری کردند همچنان که در سال 56 نیز با بصیرت و هوشیاری، عمق توطئه پیچیده رژیم ستمشاهی را در اهانت به امام بزرگوار درک کردند و با نثار خون جوانان خود، پیشتاز گسترش نهضت اسلامی‌ شدند و این شهر را به خاستگاه انقلاب بزرگ اسلامی ‌تبدیل کردند.

رهبر انقلاب اسلامی، مردم قم را مردمی‌ با اخلاص، صادق، پرصفا و برخوردار از بصیرتی مثال زدنی دانستند و افزودند: اگر بیداری مردم قم نبود طرحهای خطرناک دشمنان برای این شهر مهم، ناکام نمی‌ماند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای شهر مقدس قم را در پرتو بیداری مردم و وجود حوزه پربرکت علمیه این شهر، پایگاه بصیرت و جهاد نامیدند و خاطرنشان کردند: مردم قم قدر حوزه و روحانیت را می‌دانند و در تمامی ‌32 سال اخیر، حضور پربرکت خود را در میدانهای دفاع از اسلام و انقلاب نشان داده اند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی‌ با اشاره به حضور مراجع بزرگ و پربصیرت حوزه علمیه قم از زمان مرحوم آیت الله حائری تا دوران مرحوم آیت الله بروجردی و نیز مراجع بزرگ دوران اخیر از جمله آیات عظام گلپایگانی – اراکی، مرعشی و بهجت افزودند: امروز هم بحمدالله مراجع بزرگ و فضلای برجسته ای در حوزه علمیه قم وجود دارند که این حوزه را مایه برکت و مظهر مجاهدت ساخته اند.

ایشان، شکل گیری انقلاب اسلامی‌ از مذهبی ترین شهر کشور یعنی قم و نیز رهبری امام خمینی (ره) به عنوان یک فقیه و عالم عظیم الشأن را اثبات دینی بودن ماهیت و ذات انقلاب ملت ایران دانستند و افزودند: دشمنان انقلاب نیز با درک تأثیر دینی بودن انقلاب ایران، همه تلاش خود را برای ضربه زدن به این ماهیت سعادت بخش به کار گرفته اند.

ضربه زدن به دین و وفاداری مردم، دو هدف اصلی زورگویان جهان

حضرت آیت الله خامنه ای ضربه زدن به «دین» و «وفاداری مردم» را دو هدف اصلی زورگویان جهانی دانستند و خاطرنشان کردند: اگر عنصر دین نبود، ممکن بود مسئولان انقلاب با گرفتن برخی امتیازات، در مقابل دشمن کوتاه بیایند اما دین اسلام اجازه تسلیم در برابر ظالم را نمی‌دهد و عدالت و آزادی و معنویت و پیشرفت را به همراه می‌آورد، به همین علت، مسئولان نظام تاکنون در مقابل استکبار کوتاه نیامده اند و از این به بعد نیز، به برکت دین، به مقابله با دشمنان اسلام و انقلاب ادامه خواهند داد.

ایشان، با اشاره به توطئه‌های گوناگون جبهه استبداد بین الملل برای تضعیف و انکار حقایق دینی افزودند: ماجرای سلمان رشدی، برخی فیلم‌های ضد دینی غربی، کاریکاتورهای موهن و قرآن سوزی از جمله تلاشهای ناکام دشمنان دین اسلام است ضمن اینکه در داخل کشور هم، دنباله روهای آنان با اشاعه بی بند و باری، اباحی گری، عرفانهای کاذب و حرکات مشابه درصدد سست کردن عقاید دینی مردم به ویژه نسل جوان هستند.

حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه، اتکاء و تقویت نیروهای خود،‌ افزایش روزافزون بصیرت و اطمینان به وعده‌های الهی را «درس بزرگ امام راحل عظیم الشأن برای ملت ایران» دانستند و خاطرنشان کردند: امام به ما آموخت که اگر مؤمنانه ایستادگی و تدبیر کنید نصرت الهی، حتماً نصیب شما خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی، متزلزل کردن وفاداری مردم به نظام اسلامی ‌را دومین هدف توطئه‌های دشمنان برشمردند و افزودند: علاوه بر عنصر دین، حضور و حمایت مستحکم مردم، پشتوانه ایستادگی مسئولان نظام اسلام است و دشمن نیز به همین علت، وفاداری مردم را نشانه رفته است.

 

حضرت آیت الله خامنه ای، شایعه پراکنی برای مأیوس کردن مردم، ایجاد بدبینی نسبت به مسئولان به ویژه رؤسای قوا، بزرگنمایی ضعفهای کشور، و نادیده گرفتن پیشرفتها و اقدامات انجام شده را از جمله روشهای مخالفان نظام اسلامی ‌برای ضربه زدن به اعتماد و وفاداری مردم دانستند.

ایشان تأکید کردند: همچنانکه در 32 سال اخیر همه سرمایه گذاریها، طرحها و توطئه‌های دشمنان برای ضربه به دین و متزلزل کردن وفاداری مردم به شکست قطعی منجر شده است از این پس نیز، این گونه برنامه ریزیها و اقدامات،‌هیچ نتیجه ای برای دشمنان ملت و نظام، به دنبال نخواهد آورد.

فتنه پس از انتخابات بصیرت ملت ایران را بیشتر کرده است

رهبر انقلاب اسلامی،‌ عکس العمل سرشار از بصیرت و سریع مردم در مقابل فتنه عاشورای سال گذشته را نمونه ای از ناکامیهای مستمر توطئه گران خواندند و خاطرنشان کردند: این واقعیات نشان می‌دهد که احساسات دینی مردم و معرفت و وفاداری آنان روز به روز عمیق تر شده است.

رهبر انقلاب اسلامی، حضور 40 میلیونی ملت در انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری را رفراندومی‌ملی در ابراز وفاداری و اعتماد به نظام اسلامی‌خواندند و افزودند: دشمن عصبانی، سعی کرد با فتنه گری، آثار آن حضور ملی را خنثی کند اما مردم در مقابل فتنه نیز ایستادند و دشمن بار دیگر ناکام شد.

حضرت آیت الله خامنه ای پایداری و هوشیاری مردم در مقابل فتنه 88 را موجب واکسینه شدن کشور و مردم در مقابل میکروبهای سیاسی و اجتماعی خواندند و تأکید کردند: فتنه پس از انتخابات، برخلاف انتظار دشمن، بصیرت ملت ایران را بیشتر کرده است.

رهبر انقلاب اسلامی ‌در تشریح تاکتیکهای جبهه استکبار به ترویج «اسلام منهای روحانیت» اشاره کردند و افزودند: آنها تأثیر شگرف روحانیت را در حرکات مردم و بیداری ملت درک کرده اند به همین علت به دنبال ترویج اسلام منهای روحانیت هستند که باید هوشیارانه با این جهتگیری دشمنان مقابله کرد.

ایشان ترویج جدایی دین از سیاست و «اسلام منهای سیاست» را از دیگر تاکتیکهای استکبار خواندند و افزودند: نقشه راه و طرح کلی دشمن برای مقابله با نظام اسلامی، می‌تواند برای ما نیز یک نقشه راه ترسیم کند به گونه ای که هر مسئله ای که آماج حملات آنهاست باید مورد تأکید و تکیه ما قرار گیرد.

چند نکته اساسی

حضرت آیت الله خامنه ای در بخش پایانی سخنان خود چند نکته اساسی را به عنوان ضروریات رفتار مردم و مسئولان مورد تأکید قرار دادند.

وحدت کلمه ملی اولین نکته ای بود که ایشان در این بحث مطرح کردند.حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: خواص و عوام باید وحدت ملی را کاملاً جدی بگیرند البته صرف حرف زدن از وحدت کافی نیست چرا که وحدت ملی شاخص‌هایی دارد که باید به آن پایبند بود.

همبستگی روزافزون «مردم و خواص» با قوای سه گانه به ویژه قوه مجریه دومین نکته مورد تأکید رهبری نظام بود.

تقویت ایمان دینی – تأمین نیازهای فکری جوانان و پاسخهای به روز به شبهات و سؤالات آنان، نکته اساسی دیگری بود که حضرت آیت الله خامنه ای روحانیت و حوزه‌های علمیه را به آن توصیه مؤکد کردند.

تلاش روحانیان، روشنفکران و افراد آگاه برای معرفی «درست و شایسته روحانیت»، تلاش جوانان برای افزایش بصیرت و دشمن شناسی، ضرورت شتاب بیشتر حرکت خوب علمی‌کشور و اهتمام به رفع عوامل نارضایتی و حل مشکلات مردم، از دیگر نکات اساسی سخنان رهبر انقلاب اسلامی‌بود.

ایشان در موضوع حل مشکلات مردم به مشکلات معیشتی، بیکاری، سامانه‌های اداری – منصوبان دستگاهها بخصوص منصوبان سطوح بالای دستگاهها و ضرورت هم افزایی و هماهنگی سازمانها اشاره کردند و افزودند: دستگاههایی مانند شهرداریها و نیروی انتظامی‌که ارتباط مستقیمی‌با مردم دارند می‌توانند با اقدامات خود مشکلات مردم را حل و یا برعکس نارضایتی ایجاد کنند، بنابراین باید کاملاً به عملکرد خود، دقت و توجه داشته باشند.

رهبر انقلاب اسلامی‌در پایان سخنان خود، با تشریح نگاه و حساسیت ویژه بین الملل به شهر قم افزودند: وجود بزرگترین و پرعظمت ترین حوزه علمیه جهان اسلام و قطبهای زیارتی و معنوی از جمله ظرفیتهای ملی و بین المللی قم است.

ایشان با اشاره به مشکلات و عقب ماندگیهای شهر قم خاطرنشان کردند: پس از انقلاب از جمله در سالهای اخیر کارهای فراوانی برای حل این مشکلات انجام شده است اما مشکلاتی نظیر آب شرب مردم قم هنوز به طور کامل حل نشده ضمن اینکه در زمینه‌های کشاورزی و صنایع دستی نیز مردم قم مشکلاتی دارند که باید با جدیت و کار مضاعف روند حل آنها شتاب محسوسی بگیرد.


نظر شما :