الشرق الاوسط: چه بخواهيم چه نخواهيم سفر احمدىنژاد مهم است
ديپلماسى ايرانى: سفر محمود احمدىنژاد، رئيس جمهورى ايران به لبنان بازتاب گستردهاى در رسانههاى عربى منطقه داشته است. شبکه خبرى الجزيره درباره اين سفر نوشت: سفر احمدى نژاد به لبنان اولين سفر وى به اين کشور از زمان آغاز رياست جمهورىاش در سال 2005 تا کنون محسوب مىشود. اين سفر مانند بسيارى از سفرهاى احمدى نژاد استثانائاتى داشت. وى در ميانه راهش به کاخ بعبدا براى ديدار با رئيس جمهورى لبنان در مکانهاى مختلف توقف کرد و از نزديک با مردم صحبت کرد. از جمله در اردوگاه پناهندگان فلسطينى که در نزديکى فرودگاه بيروت واقع شده است. گفته مىشود وى قصد دارد به همراه پدر عماد مغنيه که امروز در فرودگاه بيروت به استقبال احمدى نژاد آمده بود بر مزار عماد مغنيه، يکى از رهبران حزب الله که در سال 2008 به طور مرموزى در سوريه ترور شد، نيز برود.
الجزيره همچنين به مخالفتهاى موجود در لبنان بر سر سفر احمدى نژاد به اين کشور اشاره کرد و گزارش داد: در حالى که سفر احمدى نژاد به لبنان به صدر اخبار جهان تبديل شده همچنان برخى از نمايندگان مجلس و جريانهاى سياسى که عمدتا به جريان 14 مارس نزديکند به سفر احمدى نژاد به لبنان انتقاد مىکنند در حالى که احمدى نژاد در اين سفر بر حمايت از تمامى لبنان تاکيد کرده است. از جمله امضاى طومارى که 250 چهره سياسى لبنانى آن را امضا کرده و از سفر احمدى نژاد به کشورشان به شدت انتقاد کردند.
روزنامه السفير چاپ لبنان نيز در يادداشتى که در صفحه اول خود منتشر کرده با انتخاب عنوان "نژاد در لبنان: ميهمانى استثنائى در لحظه استثنائى" نوشت: آيا اين سفر استثنائى است؟ بله اسثنائى است. دلايل بسيارى داريم که بگوييم اين سفر استثنائى است. محدوديت اين سفر اصلا متوجه به داخل لبنان نيست. پيام آن به خصوص براى خارج است. ما به عنوان مقاومت و به عنوان مهمترين دشمن اسرائيل در منطقه از سفر احمدى نژاد به لبنان حمايت مىکنيم. جداى از اين که مسلمانيم، شيعهايم، سنىايم، مسيحىايم يا حتى ملحديم، مهم اين است که جريان مقاومت با تمام قدرت ميزبان دشمن اسرائيل کسى که اسرائيل از او مىترسد، شده است.
در ادامه اين يادداشت آمده است: تفاوتى که سفر احمدى نژاد به لبنان با سفرهاى ديگر دارد اين است که ميزبان او مقاومت است، مقاومتى که اکنون به عنصر اطمينان بخش لبنان تبديل شده و رمز ايستادگى در برابر دشمن اسرائيلى محسوب مىشود.
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نيز در يادداشتى به قلم طارق حميد، از اعضاى هيئت سردبيرى اين روزنامه که از پانعربيستهاى ضد ايرانى محسوب مىشود، با عنوان "خوشامدگويى به نژاد" نوشت: بر عکس آن چه گفته مىشود قانع شدهام که سفر احمدى نژاد به لبنان مهم است و چشم اندازى از آينده غامض براى لبنان و منطقه دارد. بىشک اين چشم انداز غامض به رابطه حقيقى حزب الله با تهران باز مىگردد.
وى در ادامه مىنويسد: انتقادهاى بسيارى به سفر احمدى نژاد به لبنان وارد مىشود ولى اين انتقادها نمىتواند از اهميت سفر وى به لبنان بکاهد. اين سفر قطعا خطوط مقاومت، حزب الله و استقلال عمل آن را که اتفاقا ميزبان اصلى اين سفر است، به خوبى نشان خواهد داد.
عبدالبارى عطوان، سردبير روزنامه القدس العربى، در سرمقاله امروز اين روزنامه با عنوان "نجاد در لبنان... مشکل چيست؟" نوشت: بسيارى از ناظران، کارشناسان و دولتمردان چه لبنانى و چه غير لبنانى نسبت به زمان سفر احمدى نژاد با توجه به راى دادگاه ترور رفيق حريرى و بحرانى که اين کشور در اين زمينه شاهد است، انتقاد مىکنند. آنها مىگويند، سفر احمدى نژاد به لبنان موازنههاى سياسى را در اين کشور تغيير مىدهد و مىتواند در آينده براى لبنانىها مشکلساز شود. سئوال اين است چرا ما همه چيز را يک جانبه مىبينيم؟ چطور سفر ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودى و بشار اسد، رئيس جمهورى سوريه که همين چند هفته پيش انجام شد و قبل از آن کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه سابق امريکا، تونى بلر، نخست وزير سابق بريتانيا، حتى محمد خاتمى، رئيس جمهورى سابق ايران به لبنان شکاف و دو دستگى ايجاد نکرد، ولى سفر احمدى نژاد دو دستگى ايجاد مىکند؟ لبنان که هميشه در بحران بوده، چگونه آن موقع کسى ابراز نگرانى نکرد ولى اکنون همه نگران سفر او هستند؟
روزنامه الحيات نيز در يادداشتى در سرمقاله امروز خود با عنوان "احمدى نژاد در لبنان و در کل منطقه" نوشت: سفر احمدى نژاد به لبنان از آن جهت اهميت دارد که وى دقيقا با اين سفر قدرت و نفوذ مقاومت را که ايران حامى اصلى آن است، به رخ اسرائيل مىکشد. رئيس جمهورى ايران با اين سفر ابعاد قدرت کشورش را تا مرزهاى اسرائيل به رخ کشيد. احمدى نژاد در اين برهه زمانى از بحران لبنان، در حقيقت نشان داد که حتى در اوضاع بحرانى منطقه نيز قادر به قدرت نمايى به دشمنانش يعنى اسرائيل و امريکا در منطقه هست.
نظر شما :