برج ساعت مکه رقیت جدید گرینویج و بیگ‌بن

۲۵ مرداد ۱۳۸۹ | ۱۹:۰۹ کد : ۸۳۵۰ اخبار اصلی
نویسنده خبر: على موسوى خلخالى
بزرگترین ساعت جهان در مکه مکرمه، در مجاورت مسجد الحرام چند روز قبل از آغاز ...
برج ساعت مکه رقیت جدید گرینویج و بیگ‌بن

دیپلماسی ایرانی: بزرگترین ساعت جهان در مکه مکرمه، در مجاورت مسجد الحرام چند روز قبل از آغاز ماه مبارک رمضان افتتاح ‌شد.

ساختمان این ساعت علاوه بر نشان دادن زمان شامل سه هتل مجلل نیز هست و هدف از راه‌اندازی آن تبدیل ساختن شهر مکه به عنوان مبدا زمانی جهان در برابر گرینویچ که مبدا فعلی زمانی جهان است، اعلام شده است.

محمد الارکوبی، نایب رئیس و مدیر عامل هتل و ساعت "برج الساعة مکة الملکی" در این باره گفت: «این ساعت در مجاورت حرم مطهر ساخته شده و فاز اول آن تا پایان ماه اگوست افتتاح خواهد شد. البته کار ساعت این برج روز 10 اگوست راه اندازی شد تا راه‌اندازی قبل از ماه مبارک رمضان انجام شده باشد.»

این ساعت نماد اصلی‌ای از یک مجموعه عظیمی است که مجموعه بن لادن با حمایت دولت عربستان ساخته است. هتل آن را نیز مجموعه جهانی ورمومنت اداره می‌کند که سه هتل موسوم به ورمونت، راولز و سویس هتل را شامل می‌شود که بیش از سه هزار اتاق و سوئیت دارد.

الارکوبی هزینه ساخت این مجموعه را نزدیک به سه میلیارد دلار اعلام کرد.

وی هدف از ساخت این مجموعه را رو در رویی با ساعت گرینویچ در بریتانیا اعلام کرد و گفت: «برج اصلی این ساعت 662 متر ارتفاع دارد که تاج اصلی آن 155 متر است. این ساعت اولین برج سیمانی دنیا و دومین برج بلند جهان محسوب می‌شود که با احتساب زیر بنا و پایه 817 متر طول دارد که پس از برج دبی با 828 متر ارتفاع در جایگاه دوم ایستاده است.»

قرار است از برج ساعت مکه به عنوان یک موزه اسلامی و یک مرکز ستاره‌شناسی و فلکی نیز در زمینه‌های علمی و دینی استفاده شود.

همچنین یک فیلم مستند در زمان نصب این ساعت که توسط یک شرکت آلمانی ساخته شده، تهیه شده است.

طول این ساعت 45 متر و عرض آن 43 متر است که 9 برابر ابعاد ساعت بیگ‌بن در لندن است. این ساعت با بزرگترین مرکزهای تنظیم ساعت دنیا یعنی لندن، پاریس، نیویورک و توکیو متصل خواهد بود.

مردم می‌توانند این ساعت را در شب از مسافت 17 کیلومتری و در روز از مسافت 11 تا 12 کیلومتری مشاهده کنند. در این مجموعه عظیم نزدیک به 7 هزار نفر مشغول به کار خواهند شد.

ساخت این مجموعه توسط برخی جریان‌های دینی مورد انتقاد قرار گرفته چرا که معتقدند اولا در مقایسه با مسجد الحرام ابعاد آن بیش از اندازه بزرگ است و ثانیا در حالی که مسجد الحرام محل عبادت، زهد و تقوی است ساخت چنین برجی اسراف است و بیش از اندازه تجملاتی است.    

على موسوى خلخالى

نویسنده خبر

مترجم، روزنامه نگار و معاون سردبیر دیپلماسی ایرانی.

اطلاعات بیشتر


( ۱۰ )

نظر شما :