حضور اروپايىها در لیبى و لغو سفر احمدىنژاد
محمود احمدی نژاد، در حالی به طور ناگهانی سفر خود را به لیبی لغو کرد که بسیاری از ناظران دلایل لغو این سفر را نمیدانند. خبرگزاریهای غیر ایرانی به نقل از برخی منابع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود، دلایل این سفر را نامعلوم گزارش دادند.
حسن قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران لغو سفر احمدینژاد به لیبی را مشغله کاری ذکر کرده است.
قرار بود محمود احمدینژاد در سفر دو روزه خود به لیبی در برابر رهبران آفریقایی سخنرانی کند.
معمر قذافی در دقایق آخر احمدینژاد را برای شرکت در اجلاس اتحادیه آفریقا در شهر ساحلی سرت دعوت کرده بود.
به گزارش سایت محیط، اعلام حضور احمدینژاد در اجلاس اتحادیه سران آفریقا پرسشهای بسیاری را توسط برخی دعوت شدگان به این نشست ایجاد کرد و برخی از آنان نیز از حضور وی ابراز ناخرسندی کردند. یکی از رهبران آفریقایی که در این گزارش نامی از وی برده نشده و این خبرگزاری مدعی شده که این رهبر نخواسته نامش برده شود، در این باره گفت: «چنین دعوتهایی باعث میشود تا موضوعات خارج از چارچوب نشست بر محتوای آن سایه بیفکند و این نشست از اهداف اصلی خود دور شود.»
در همین حال یک دیپلمات آفریقایی نیز گفت: «بیم آن میرفت که این دعوت خشم حضار اروپایی را برانگیزد. آنها به شدت به وضعیت موجود فعلی ایران که باعث انتخاب مجدد احمدینژاد شده معترضند.»
به گفته دیپلماتهای اروپایی حاضر در این نشست در این اجلاس 12 سفیر اتحادیه اروپا به عنوان ناظر اجلاس سرت حضور دارند. آنها به همراه دیگر حاضران این اجلاس مقرر کردهاند از بعد از ظهر سهشنبه به مطالعه اوضاع بپردازند.
این منابع همچنین تاکید کردند، مشورتهایی در مورد حضور احمدینژاد در سرت در بروکسل انجام شده و آنها منتظر دستورالعمل پایتختهایشان هستند. یکی از دیپلماتهای اروپایی درباره احتمالات مد نظر اروپاییها در صورت حضور رئیس دولت ایران در این نشست مدعی شد، تصمیم داریم در صورت آغاز سخنرانی وی یا سکوت کنیم و از جایمان بلند نشویم یا از سالن خارج شویم یا این که فورا اجلاس را ترک کنیم.
وی همچنین تاکید کرد، تاکنون هنوز موضع تعیین شدهای از سوی نمایندگان اتحادیه اروپا اتخاذ نشده است. پیشبینی میشد در سخنرانی احمدینژاد که قرار بود روز چهارشنبه انجام شود، سیلویو برلوسکونی نخستوزیر ایتالیا که این روزها با مشروعیت داخلی و انتقادهای رو به افزایش مخالفانش دست و پنجه نرم میکند نیز حضور یابد.
احمدینژاد از سال 2005 که هدایت دولت جمهوری اسلامی ایران را بر عهده گرفت، گسترش روابط با کشورهای آفریقایی را در اولویت سیاست خارجی خود قرار داد. وی در همین راستا در نشست گذشته اتحادیه آفریقا که در ژوئیه 2006 در گامبیا برگزار شد نیز شرکت کرد.
نظر شما :