در آستانه انتصابش به منصب وزارت امور خارجه
آويگدور ليبرمن مجددا مواضع افراطىاش را اعلام کرد
آویگدور لیبرمن، که دیگر همپیمانیش با بنیامین نتانیاهو برای تشکیل دولت جدید اسرائیل مسجل شده، در حالی که هنوز به منصب وزارت امور خارجه که خواهان آن است، منصوب نشده مواضع تند و افراطی اش را مجددا تکرار کرد.
وی در تازهترین اظهار نظر گفت: «اسرائیل بايد حماس را سرنگون کند. باید رژیم اسلامگرایان در نوار غزه برانداخته شود و تلآويو کنترل کل مرزهای این منطقه را در دست گیرد.»
وی در گفت و گو با خبرگزاری نووستی از جمله وظایف کابینه آینده را خنثی سازی تهدیداتی که از نوار غزه برمی خیزند، اعلام کرد و مدعی شد، باید حماس منهدم شود و پستهای مرزی «رفح» و «فیلادلفیا» تحت کنترل در آیند. حماس باید سرنگون شود، سلاح خود را تحویل داده و «گلعاد شالیط»، اسير اسرائيلى را آزاد کند. حماس هیچ حقی برای طرح پیششرط برای اعلام آتشبس ندارد و این اسرائیل است که باید شرایط را دیکته کند.
لیبرمن که تبار روسی دارد و تا بیست سالگی در لیتوانی به سر میبرده، اکنون یکی از تندروترین چهرههای سیاسی در اسرائیل به سر میبرد و افراط گراییش در مواضع صهینونیستی به اندازهای شدید است که چهرههای مطرح و نسبتا ملایمتر اسرائیلی چون زیپی لیونی و ایهود باراک شرط کردهاند تنها در صورتی با دولت نتانیاهو همکاری میکنند که وی در دولت آینده حضور نداشته باشد. آنها از این که انگ همکاری با دولتی تندرو که به اعتقاد آنها کارنامهای بد از خود به جا خواهد گذاشته، بهشان نخورد تا کنون ترجیح دادهاند با دولت نتانیاهو همکاری نکند. به اعتقاد کارشناسان این باعث میشود، نتانیاهو برای تشکیل دولتش به احزاب باز هم راستتر و افراطیتر متمایل شود که این در نهایت باعث تشکیل یکی از تندروترین دولتهای افراطی در اسرائیل خواهد شد. تشکیل این دولت نگرانیهای عمدهای را در سطوح بینالمللی ایجاد کرده و حتی برخی پیشبینی میکنند در آینده حتی اتحادیه اروپا روابط اقتصادی خود را با اسرائیل که به شدت به آن نیازمند است، کاهش دهد. در این صورت ممکن است ضربات شدیدی به دولت آینده اسرائیل وارد آید.
لیبرمن پیش از این نیز سخنان بسیار تندی را علیه اعراب مطرح کرده بود. سخنانی که باعث شد، وی را به عنوان چهرهای افراطی مشهور کند. ریختن اسیران فلسطینی در دریا، اعدام نمایندگان عرب پارلمان و مهاجرت اجباری اعراب ساکن اسرائیل از شعارهایی بودند که وی را در افراط به شهرت جهانی رساندند. لیبرمن همچنین برای صلح با فلسطینیان طرح مبادله زمین با زمین را مطرح کرده که بر اساس آن از زمینهای اسرائیل به فلسطینیان زمین داده شود و در مقابل اسرائیل زمینهایی را که خواهان آن است را از فلسطینیان بگیرد. یکی از اهداف ارائه این طرح کوچ دادن اعراب به این زمینهای معامله شده است.
شکست مذاکرات برای تبادل اسیر
گفتوگوهاى ميان اسرائیل و جنبش مقاومت اسلامى (حماس) براى تبادل اسرا بدون نتيجه پايان يافت.
خبرگزاری آسوشيتدپرس گزارش داد، گفتوگوهاى تلآويو و حماس مبنى بر تبادل اسرا بدون هيچ نتيجهاى روز دوشنبه 16 مارس در مصر پايان يافت. دفتر اولمرت حماس را عامل اصلی شکست مذاکرات دانسته است در حالی که مقامهاى اسرائيلى همچنان اصرار دارند تا زمانی که گلعاد شليط آزاد نشود گذرگاههاى مرزى غزه را باز نخواهند کرد. رهبران حماس نيز چنين پيششرطى را ترفندى براى باجگيرى از حماس خواندهاند. جالب آن است که دولت مصر که نقش میانجی را در این مذاکرات ایفا میکند، مواضع دولت اسرائیل را ناعادلانه و خلاف توافقات میداند و طرف جنبش حماس در این مذاکرات است.
ايهود اولمرت، نخستوزير مستعفى اسرائیل پيش از اين اعلام کرده بود که حضور وى تا پايان دوران زمامدارىاش آخرين فرصت حصول توافق تبادل اسرا تا پيش از ترک دفتر نخستوزيرى اين رژيم است.
دولت اسرائیل با انتشار بيانيهای مبنى بر عدم حصول توافق با حماس براى تبادل اسرا، اعلام کرد، اولمرت سهشنبه 17 مارس نشست فوقالعاده کابينه را برگزار مىکند تا گزارش کاملى از جزئيات گفتوگوها با حماس و نتايج اين گفتوگوها را به اطلاع اعضاى دولت برساند.
اولمرت قرار است جاى خود را به «نيامين نتانياهو»، رهبر حزب افراطى «ليکود» که اکنون مامور تشکيل کابينه جديد شده است، بدهد. نتانیاهو معتقد است حماس باید گلعاد شلیط را بدون چون و چرا و هیچ پیش شرطی آزاد کند یا اسرائیل خود راسا از راههای نظامی و زور وارد عمل شده و برای آزادی وی اقدام کند.
نظر شما :