جان مککین:۴۷٪ باراک اوباما: ۴۵٪
بر اساس تازهترین آمار، جان مککین نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا از رقیب خود باراک اوباما در ایالت فلوریدا پیش افتاده است، در حالی که بیشتر شهروندان این ایالت امریکایی گفتهاند، به دلیل مسائل اقتصادی ترجیح میدهند به باراک اوباما نامزد دموکراتها رای دهند. بر اساس این نظرسنجی جان مککین با 47 درصد آرا از باراک اوباما با 45 درصد آرا پیش افتاده است. در حالی که هنوز 7 درصد رای دهندگان تصمیم قطعی خود را اعلام نکردهاند. احتمال خطای این نظرسنجی 5/3 درصد اعلام شده است.
بنا به پیشبینی کارشناسان در صورتی که اقتصاد امریکا دوباره رشد خود را از سر بگیرد احتمال تقویت جایگاه اوباما بسیار زیاد است. تام الدتون ناظر انتخاباتی ایالت فلوریدا در این باره میگوید: «موقعیت اوباما در حال پیشرفت است، به ویژه این که تضمینهایی برای بهبود وضعیت اقتصادی امریکا داده است.»
برخی پیشبینی میکنند، ایالت فلوریدا بار دیگر محور اساسی در مناقشات انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا شود. اتفاقی مشابه آنچه در سال 2000 بر سر انتخابات ریاست جمهوری امریکا میان جورج بوش با ال گور رخ داد.
بسیاری از رای دهندگان معتقدند مسائل اقتصادی عمده نگرانی و دغدغه آنها در رای به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا است. 43 درصد از رای دهندگان گفتهاند که اقتصاد در راس مسائلی است که رئیس جمهوری آینده امریکا با آن درگیر خواهد بود. 14 درصد نیز موضوع عراق و 12 درصد موضوع تروریسم را موضوعات مهم رئیس جمهوری آینده امریکا دانستهاند.
هنگامی که از رایدهندگان پرسیده شد که کدام یک از نامزدها بیشترین تاثیر را در فرماندهی نظامی امریکا خواهد داشت، 55 درصد جان مککین را انتخاب کرده و 38 درصد به باراک اوباما رای دادهاند. درباره این که کدام یک از نامزدها به موضوع تروریسم بیشترین اهمیت را میدهد، 92 درصد مککین را انتخاب کردهاند. درباره بیشترین توانایی برای سازماندهی جنگ در عراق و افغانستان نیز 54 درصد جان مککین و 40 درصد باراک اوباما را صاحب توانایی دانستهاند.
اما هنگامی که پرسیده شد کدام یک از نامزدها بهترین برنامه برای پیشرفت اقتصادی را دارند، 49 درصد به اوباما رای دادهاند در حالی که 40 درصد مککین را صاحب صلاحیت دانستهاند. همچنین 56 درصد مسائل اقتصادی را در راس برنامههای اوباما دانستهاند و 34 درصد آن را در راس برنامههای مککین میدانند.
درباره سیاستهای نامزدهای دو طرف، بسیاری از رایدهندگان ابراز عقیده کردهاند که خواهان تغییر در سیاستهای کلان امریکا هستند اما اکنون آمادگی لازم برای این تغییر را در خود نمیبینند.
کانوی، یکی از شهروندان ایالت فلوریدا در این باره میگوید: «مردم بسیار تمایل دارند که تغییرات مثبتی در روند سیاستگذاری کشور انجام شود اما این موضوع از عقیده و نظر کلیشان بسیار دور است. آنها از تاثیرات احتمالی این تغییرات که میتواند مرگبار باشد، هراسانند. مردم دوست ندارند هنگامی که زمان برایشان سخت است، خطر کنند.»
ریک پریبل، در تایید صحبتهای کانوی میگوید: «مسائل اقتصادی، مالیات و بیمه عمده مسائلی است که ما به آن فکر میکنیم. به اعتقاد جمهوریخواهان اوباما برای این از تغییر سخن میگویند زیرا وی میخواهد از این طریق به خواستههای شخصیش برسد. من یکی از کسانی هستم که از دولتمردان میخواهم مرا تنها به حال خود رها کنند. من خواهان تغییرات بزرگ نیستم. ما فقط ثبات میخواهیم. همین.»
43 درصد رای دهندگان فلوریدا معتقدند که مسائل اقتصادی شخصی جایگاه بدی را طی دو سال گذشته برای آنها به ارمغان آورده است. 43 درصد نیز معتقدند وضعیت کنونی با همین حالت در سالهای آینده باقی خواهد ماند. 46 درصد معتقدند اوضاع بدتر نخواهد شد. 35 درصد نیز انتظار دارند اوضاع رو به بهبودی رود.
40 درصد رای دهندگان گفتهاند که انتخاب سارا پیلین آنها را برای انتخاب مککین ترغیب کرده است، در حالی که 34 درصد اعلام کردهاند با انتخاب پیلین به عنوان معاون مککین از رای دادن به نامزد جمهوریخواهان منصرف شدهاند. 60 درصد نیز گفتهاند به دلیل تاکید جمهوریخواهان بر مسائل مذهبی دین مسیحیت و باورهای سنتی – مذهبی ترجیح میدهند به مککین رای دهند.
در مورد بایدن 36 درصد اعلام کردهاند، انتخاب وی به سمت معاونت اوباما آنها را برای رای دادن به نامزد دموکراتها ترغیب کرده در حالی که 28 درصد گفتهاند، پس از انتخاب بایدن به این سمت از رای دادن به اوباما منصرف شدهاند. در این میان پنج درصد زنان ایالت فلوریدا اوباما را نامزد مورد علاقه خود دانستهاند در حالی که 11 درصد مردان مککین را نامزد مورد علاقه خود دانستهاند. نزدیک به 46 تا 47 درصد زنان خانهدار اعلام کردهاند که رایهای خود را به نفع مککین به صندوق میریزند.
در مورد مسئله نژادی نیز 55 درصد گفتهاند به همین دلیل به مککین رای میدهند در حالی که این رقم برای اوباما 38 درصد است. در میان رای دهندگان سیاهپوست نیز 92 درصد اعلام کردهاند به اوباما رای میدهند در حالی که تنها دو درصد مککین را نامزد مورد علاقه خود دانستهاند.
51 درصد از رایدهندگان اسپانیایی نیز ترجیح میدهند به مککین رای دهند در حالی که این رقم برای اوباما 41 درصد است. از میان سفیدپوستان نیز 47 درصد مککین را نامزد خود میدانند در حالی که این رقم برای اوباما 42 درصد است. در مورد مسائل اقتصادی نیز 95 درصد سیاه پوستان اوباما را نامزد مورد اعتماد خود دانستهاند در حالی که این رقم برای مککین تنها دو درصد است. 47 درصد اسپانیاییتبارها نیز در مورد مسائل اقتصادی مککین را ترجیح میدهند در حالی که این رقم برای اوباما 45 درصد است.
از میان رای دهندگان دموکرات 16 درصد گفتهاند که به مککین رای میدهند. از طرفداران هیلاری کلینتون نیز 17 درصد گفتهاند به مککین رای خواهند داد. پیش بینی میشود مککین بتواند به طور میانگین رای 17 درصد رایدهندگان دموکرات را به خود اختصاص دهد. در این میان 12 درصد از رایدهندگان جمهوریخواه به اوباما رای میدهند. از میان کسانی که به هیچ کدام از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات وابستگی ندارند، 44 درصد به مککین و 41 درصد به اوباما رای خواهند داد.
اوباما همچنین رای 10 درصد رایدهندگان 18 تا 34 سال را به همراه دارد در حالی که مککین از آرای چهار درصد رای افراد 35 تا 49 سال و 7 درصد رای افراد بالاتر از 65 سال برخوردار است. این در حالی است که تنها یک درصد از کسانی که میانگین سنی 50 تا 64 سال دارند، ابراز تمایل کردهاند به اوباما رای دهند.
همچنین آمار نشان میدهد که 57 درصد رای دهندگان معتقدند که حمله به عراق اشتباه بوده و 59 درصد نیز معتقدند اوضاع کنونی امنتر از قبل از حوادث 11 سپتامبر شده است. درباره مسائل بهداشت عمومی نیز 56 درصد رای دهندگان به اوباما بیشتر اعتماد دارند در حالی که این رقم برای مککین 29 درصد است. 44 درصد رای دهندگان نیز معتقدند دموکراتها برای کاهش انرژی تلاش خواهند کرد در حالی که این رقم برای جمهوریخواهان 40 درصد است. درباره عدالت اجتماعی نیز 44 درصد اعلام کردهاند به اوباما رای میدهند و 43 درصد نیز جان مککین را واجد شرایط برای انتخاب کردن دانستهاند.
منبع: Miami Herald
نظر شما :