نگاهى به سرمقاله‌هاى مطبوعات جهان - ۲۳ سپتامبر

۰۲ مهر ۱۳۸۷ | ۱۹:۰۹ کد : ۲۷۶۳ آمریکا
الحيات: زلزله 15 سپتامبر، چه اتفاقی افتاد؟* لس آنجلس تايمز: یک وام دهنده بهتر،* نيويورک تايمز: به من اعتماد کن،* فايننشال تايمز: طرح پائولسون نیازمند کار بیشتری است.
نگاهى به سرمقاله‌هاى مطبوعات جهان - ۲۳ سپتامبر

روزنامه الحیات چاپ لندن سرمقاله امروز خود را به بحران اقتصادی امریکا و نوسانات شدید شاخص­های بازار آزاد اختصاص داده و در مقاله­ای با عنوان زلزله 15 سپتامبر، چه اتفاقی افتاد؟ نوشت، آلان گرینسبان نویسنده کتاب عصر بحران­ها، در گفت و گوی با شبکه سی­بی­سی، درباره آنچه در بحران­های مالی دنیا ظرف روزهای گذشته اتفاق افتاد، گفت، «دنیا بحران مالی که اکنون با آن روبه رو شده در دو جنگ جهانی و رکود مالی دهه سی قرن گذشته میلادی رو به رو نشده است.»

 

در ادامه این یادداشت آمده است، چه اتفاقی افتاده؟ آنچه همه می­دانند این است که بانک برادران لمن ورشکست شده و میریل لینچ به ثمن بخس به بانک اف امریکا فروخته شده اما مسئله این است که عمق این دو بحران تا چه اندازه است. این بحران را اگر تعقیب کنیم به تنه شیطانی آن می­رسیم یعنی وام مسکن یا آنچه قرض­های ثانوی نامیده می­شود. موضوعی که می­تواند بانک­ها را به خاک سیاه بنشاند.

 

روزنامه لس آنجلس تایمز چاپ ایالات متحده، نیز سرمقاله امروز خود را به بحران مالی امریکا اختصاص داده و با عنوان یک وام دهنده بهتر، نوشته است، بر اساس خزانه­داری امریکا، هنری پائولسون پیشنهاد داده است، نظام بانکی ایالات متحده 700 میلیارد دلار در بازار امریکا سرمایه­گذاری کند. یعنی در حدود 2300 دلار برای هر شهروند امریکایی اعم از زن و بچه. این شیوه پرداخت می­تواند به نوعی بازگشت ملموس سرمایه باشد و در نهایت آن را به یک دستور تعریف شده در سیاست بازار هدایت کرد.

 

در ادامه این یادداشت آمده است، دپارتمان تریژری اجازه می­دهد بازخرید وام­ها از کارگزران بازار با اجبار و فشار بیشتر صورت گیرد و با قدرت بیشتری مجددا مورد استفاده قرار گیرد. گرچه این باعث می­شود وابستگی به کنترل دولتی افزایش یابد و در آینده در کمال تعجب نوید ناخوشامد دخالت دولتی در بازار را به ارمغان آورد.

 

روزنامه نیویورک تایمز نیز سرمقاله امروز خود را به نوسانات و بحران­های اقتصادی بازار آزاد امریکا اختصاص داده و با عنوان به من اعتماد کن، نوشته است، اقتصاد ملی به دلیل حساب بسیاری که بر روی فرهنگ سست رابطه میان دولت و بازار باز کرده، می­تواند دچار اشتباه شود. اکنون این نظریه اشتباه مطرح شده که اگر به دولت و وال استریت اعتماد کنید همه چیز به خوبی انجام خواهد شد. جورج بوش رئیس جمهوری امریکا با همین دیدگاه از کنگره خواسته است، سریعا زمینه­های دخالت دولت در بازار را فراهم کند. آنها برای نجات بازار 700 میلیارد دلار چک کشیده­اند و امیدوارند به کمک وال استریت بتوانند همه چیز را به خوبی هدایت کنند. در حالی که بسیاری معتقدند این حمایت ناکافی به یک رابطه اشتباه نظری و تئوریک ختم خواهد شد.

 

در ادامه این یادداشت آمده است، ما با سناتور باراک اوباما مبنی بر عدم لزوم وجود بازوی تنظیمی توسط دولت موافقیم. همچنین با این سخن سناتور جان مک­کین نیز موافقیم که گفت: «وقتی ما درباره یک تریلیون دلار پول پرداختی صحبت می­کنیم به من اعتماد کنید گرچه این هم به اندازه لازم کافی نیست.» بر خلاف انتظار همگان در آن طرف قضیه یک وام دهنده بزرگ قرار دارد. نظام سرمایه­گذاری، در گلوگاه این مداخله این نظر نهفته است که بدون مداخله بیشتر امکان تثبیت بازار وجود ندارد. شاید این 700 میلیارد دلار در نهایت صرف هزینه غیر مفید شود که حتی ممکن است برای نظام مالی امریکا ترمزی محسوب شود.

 

روزنامه فایننشال تایمز  چاپ لندن نیز سرمقاله امروز خود را همانند دیگر روزنامه­ها به بحران مالی امریکا اختصاص داد و با عنوان طرح پائولسون نیازمند کار بیشتری است، نوشت، هنک پائولسون، رئیس خزانه­داری امریکا در مورد شرکت فردی مک و فنی مئی یک توازن بازوکایی ایجاد کرده است. طرح جدید وی خرید بیشتر وام­های زود بازده برای تضمین بیشتر امنیت بازار است. این چیزی کمتر از بمباران بازار سرمایه توسط جنگنده ­های بی -52 ندارد. اما او برای پروازهای بهتر جنگنده­هایش نیازمند یک سری تعدیلات قبل از به پرواز در آوردن آنها است. البته آقای پائولسون باید به دنبال سلاح بزرگتری نیز بگردد. طرحی برای احیای جمهوری بانک­داری کاپیتالیستی ایالات متحده امریکا.


نظر شما :