منافقين بايد تا عيد فطر عراق را ترک کنند
روز گذشته اعلام شد نیروهای عراقی وارد پایگاه اشرف شده و این پایگاه را به کنترل خود در آوردند. اما امروز علی دباغ سخنگوی دولت گفت که نیروهای عراقی برای رفع مشکلات اعضای مجاهدین خلق ]منافقین[مطابق با اصول حقوق بشری وارد این پایگاه شدهاند. نظر شما درباره این رفتار دو گانه چیست؟
من فکر نمی کنم رفتار دولت عراق دو گانه باشد. عراقی ها در حال حاضر زیر نظر اشغالگران امریکایی هستند، و به همین دلیل موظفند انتظارات اشغالگران را تامین کنند. میان امریکاییها و عراقیها توافقنامهای امضا شده مبنی بر این که امریکایی ها محل را تخلیه میکنند، نیروهای عراقی وارد می شوند و پایگاه اشرف زیر نظر نیروهای عراقی قرار میگیرد. یکی از بندهای این توافقنامه این است که حفظ جان و مال این افرادی که در اردوگاه هستند بر عهده دولت عراق خواهد بود تا آنها جایی برای پناهندگی در خارج از عراق پیدا کنند. یک فرصت ضرب الاجل به این افراد داده میشود که آنها باید از عراق اخراج شوند.
آیا این رفتار دولت عراق باعث نمی شود که در روابط ایران و عراق خللی ایجاد شود؟
فکر میکنم این امر به نفع جمهوری اسلامی ایران باشد. به این دلیل که اصل این قضیه که امریکاییها از اردوگاه اشرف خارج شدند و کنار کشیده شدند، یک حسن است. دیگر این که آنها مجبورند که افراد اردوگاه، حال هر کسی که باشد، مجاهدین یا دیگران طی مدتی معین عراق را ترک کنند. از این رو دولت عراق پینشهادهایی به آنها ارائه داده که آنها باید هر چه سریعتر یکی از این پینشهادها را بپذیرند. یا اردن یا اروپا یا هر جای دیگر بروند و کلا باید عراق را خالی کنند.
این پیشنهادها چیست؟
پیشنهادها همین مکانهای مورد نظر دولت عراق است که با هماهنگی امریکا تنظیم شده است که آنها باید یکی از این پیشنهادها را انتخاب کرده و عراق را تا یک مدت معینی ترک بکنند. فکر میکنم تا عید فطر برای آنها فرصتی ترتیب داده شده است. یعنی تا بعد از عید فطر باید همه آنها با خانوادههایشان به طور کامل عراق را ترک کنند. البته جمهوری اسلامی ایران فرمهایی را تهیه کرده و در حال توزیع آن است که نام توبهنامه را بر خود دارد و جمهوری اسلامی ایران از کسانی که دستشان به خون بیگناهان آلوده نشده و فقط مشکلات سیاسی داشتهاند، استقبال میکند. من فکر میکنم جمهوری اسلامی ایران میتواند آنها را به کشور برگرداند و مشکل خاصی وجود ندارد. آنهایی هم که مشکل دارند باید از عراق خارج بشوند. من فکر میکنم فشارهای مردم عراق، مراجع دینی و گروههای سیاسی به ویژه مجلس اعلا و حزب الدعوه بسیار موثر بود که امریکاییها پس از پنج سال این بحث را کنار گذاشته وحفاظت از آنها را دیگر بر عهده نمیگیرند. به اعتقاد من این یک پیروزی برای تلاشهای جمهوری اسلامی ایران و دولت عراق محسوب میشود.
اگر آنها به کشور دیگری بروند در روابط ایران با آن کشور خللی ایجاد نمیشود؟ و از طرف دیگر آیا چنین اتفاقی به ضرر ایران تمام نمیشود؟
بالاخره آنها افراد تروریستی هستند که در لیست سیاه تمام کشورها به جز انگلیس که فعلا آنها را از لیست خارج کرده است، قرار دارند. از این رو من فکر میکنم هر جا بروند محدودیتهای ویژه دارند و الآن هم در جاهای مختلف هستند و مشکلی در روابط دو طرف ایجاد نکردهاند. مثلا در روابط ایران و فرانسه یا ایران و ایتالیا که آنها حضور دارند مشکلی در روابط ایجاد نکردهاند. گرچه مثلا برخی از آنان که در نیویورک هستند، متاسفانه به هنگام حضور مقامهای ما تظاهراتی را هم انجام میدهند و پلاکاردی مینویسند و چنین کارهای سیاسی میکنند. ولی در مجموع فکر نمیکنم بتوانند کاری از پیش ببرند. اولا تعدادشان دیگر در آن حد نیست. تعدادشان خیلی کم شده است. از گروه اصلی منشعب شدهاند. آنهایی هم که ماندهاند پیران این گروهک هستند و فکر میکنم در این مرحله حداقل خنثی هستند و کاری از دستشان بر نمیآید. اگر هم برای آنها جایی پیدا شود از لحاظ محل زندگی خواهد بود نه جایی سیاسی برای انجام فعالیت های سیاسی خلاف جمهوری اسلامی ایران. البته جمهوری اسلامی ایران هم تحرکات آنان را کاملا تحت نظر دارد.
نظر شما :