نماینده مجلس:تقویت روابط تهران- باکو دستاورهای اقتصادی خوبی خواهد داشت
عضو کمیسیون امنیت ملی سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به جمهوری آذربایجان را در توسعه و تحکیم روابط دو کشور مهم ارزیابی کرد و گفت: با توجه به موقعیت حساس منطقه ،ظرفیت های منطقه ای و همکاری های بلند مدت همسایگان، تقویت روابط تهران- باکو می تواند دستاوردهای خوبی در حوزه اقتصاد برای دو کشور به همراه داشته باشد.
ابوالفضل ظهره وند در مورد اهمیت سفر مسعود پزشکیان به جمهوری آذربایجان، گفت:در سفر رئیس دولت چهاردهم به باکو توسعه روابط با همسایگان به صورت عملی در دستور کار قرار دارد و این سفر می تواند در راستای برقراری تبادلات مرزی استان های همجوار به بهبود بیش از پیش روابط و مناسبات اقتصادی دو کشور منجر شود.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه باید سعی کنیم موانع توسعه روابط دو کشور برطرف شود، گفت: البته باید دانست که جمهوری اسلامی نسبت به برخی اقدامات دولت جمهوری آذربایجان از جمله حضور صهیونیست ها در این کشور حساس است و نزدیکی تهران - باکو می تواند توطئه های رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه را خنثی کند.
ظهره وند با اشاره به کریدور شمال جنوب و نقش آن در توسعه روابط ایران و کشورهای آسیای میانه، بیان داشت: تقویت این گذرگاه راهبردی می تواند برای ایران و جمهوری آذربایجان گشایش هایی در حوزه اقتصادی و تجارت داشته باشد و در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی نقش مهمی ایفا کند البته حوزه شانگهای هم از پتانسیل بالایی برخوردار است و می شود در چارچوب این پیمان منطقه ای و همچنین بریکس و همکاری های آسیایی به خوبی از ظرفیت روابط تهران- باکو برای دو کشور استفاده کرد.
ایران و جمهوری آذربایجان دارای فرهنگ، هویت و تاریخ مشترک هستند
عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به قرابت های فرهنگی و مذهبی دو کشور، جمهوری آذربایجان را بخشی از جغرافیای ایرانشهری عنوان کرد و گفت: دو کشور دارای فرهنگ، هویت و تاریخ مشترک هستند و این فرصت بزرگی برای تقویت روابط دو کشور همسایه است که می تواند به تقویت آرامش،صلح و ثبات منطقه کمک کند.
نماینده مردم تهران مساله دریای خزر را از دیگر موضوعات مشترک میان ایران و جمهوری آذربایجان عنوان کرد و گفت:برداشت بی رویه نفت باعث آلودگی هایی در دریای خزر شده و نباید اجازه دهیم که خزر به دلیل مسائل زیست محیطی از بین برود باید کمک کنیم که بقا، حیات و شادابی دریای خزر حفظ شود.
ایران کریدور ارتباط منطقه آسیای میانه با دریای عمان و خلیج فارس است
ظهره وند با بیان اینکه رشد و توسعه تعاملات سیاسی کشورهای حوزه دریای خزر می تواند به رونق اقتصادی همه کشورهای منطقه منجر شود، گفت: باید توجه داشت که کشوری همانند روسیه به طور سالانه ۳۵ -۴۰ میلیون تن صادرات غلات دارد و بزرگترین تولید کننده و صادر کننده گاز جهان است ما می توانیم در زمینه انتقال این تولیدات و همچنین در فرآوری محصولات استفاده کنیم.
وی افزود: در حوزه همکاری های انرژی نیز می توان با احداث پالایشگاههای کوچک در منطقه خزر اشتغال را افزایش دهیم و یا در بحث انتقال غلات کارخانه های مختلفی برای تولید و فرآوری غلات داشته باشیم ،ایران و روسیه و جمهوری آذربایجان و کشورهای حوزه دریای خزر می توانند با توسعه همکاری های دو و چند جانبه در منطقه تحول ایجاد کنند.
ظهره وند تصریح کرد: ایران پل ارتباط منطقه آسیای میانه با دریای عمان و خلیج فارس است و می توانیم با تقویت همکاری های منطقه ای، نقش مهمی در توسعه صادرات داشته باشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان بیان داشت: عزم و اراده ایران و دولت چهاردهم بر آن است که همکاریهای خود را در زمینههای مختلف با دیگر کشورها بویژه کشورهای همسایه و منطقه توسعه دهد و طبیعی است هرچه سطح همکاریها میان کشورهای منطقه افزایش پیدا کند منجر به ایجاد امنیت اقتصادی و سیاسی در منطقه خواهد شد.
به گزارش ایرنا، مهدی سنایی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور روز جمعه با انتشار یادداشتی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت :دکتر پزشکیان به دعوت رئیسجمهور آذربایجان ۸ اردیبهشت برای انجام سفری رسمی عازم باکو خواهد شد. برنامههای متعددی پیشبینی شده و امید میرود شاهد فصل جدیدی از گسترش همکاریها میان دو کشور برادر با پیوندهای عمیق تاریخی ،در همه عرصهها از جمله بازرگانی و استانهای مرزی باشیم.
همچنین فاطمه مهاجرانی،سخنگوی دولت در یاداشتی درمورد سفر دکتر پزشکیان به باکو نوشت: رابطه میان ایران و جمهوری آذربایجان ریشهدارتر از چهارچوبهای رسمی و دیپلماتیک است. خاطرههای تاریخی مشترک و آیینهای نزدیک، ارزشهای دینی همسو و شبکههای اجتماعی خویشاوندانه میان مردم دو کشور، به خودی خود بستری برای تفاهم و همافزایی فراهم میکند. چنین پیوندهایی در مقاطع حساس، میتواند به نیرویی برای عبور از سوءتفاهمها و تثبیت همکاریهای پایدار میان دولتها تبدیل شود.
مهاجرانی در ادامه آورده است:در مجموع سفر آقای دکتر پزشکیان به جمهوری آذربایجان را باید گامی عملی و حسابشده در مسیر تقویت روابط دوجانبه، تثبیت ثبات منطقهای و همسایگی و نیز بهرهبرداری از ظرفیتهای مشترک دو کشور دانست؛ ظرفیتی که میتواند در خدمت صلح، امنیت و توسعه پایدار در قفقاز جنوبی قرار بگیرد.
نظر شما :