آمادگی ایران برای جذب سرمایه‌گذاران بزرگ نفت و گاز

۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۴:۴۵ کد : ۲۰۳۲۴۰۵ سرخط اخبار

معاون اول رئیس جمهور گفت: ما به دنبال سرمایه‌گذاری مالی و خواهان شراکت‌های راهبردی پایدار و مبتنی بر منافع بلندمدت متقابل هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر محمد رضا عارف امروز؛ سه شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴ در رویداد تحول در سرمایه گذاری و توسعه در بالادست نفت وگاز، بیان کرد: امروز در این گردهمایی مهم آمدیم تا درباره طرفیت سخن بگوییم که نه تنها آینده اقتصادی کشور را رقم می‌زند بلکه نقش حیاتی در امنیت انرژی منطقه را رقم می‌زند. ایران دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی و سومین ذخایر نفت دنیا نه تنها یک بازیگر مهم بلکه یک ستون پایدار در ظرفیت انرژی جهانی است.

وی اظهار کرد: موقعیت ژئوپلیتیکی ممتاز و نیروی انسانی و اراده سیاسی برای تحول این امتیاز را چند برابر می‌کند. ایران جزو ۱۸ کشور اول جهان به لحاظ وسعت و جمعیت است. باتوجه به جوانی جمعیت و قرار گرفتن در رده کشور با توسعه انسانی بالا، پتانسیل بالایی برای جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی دارد. به لحاظ جغرافیایی ایران موقعیت منحصر به فردی دارد و مرکز اتصال خاورمیانه به اروپا است. در کنار زیرساخت‌ها مناسب می‌تواند نقش مؤثری در تسهیل تجارت ایفا کند. توجه به ظرفیت‌ها طبیعی و اقتصادی کشور و تقویت دیپلماسی اقتصادی چشم انداز مطلوبی را برای همواری بین المللی رقم می‌زند.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: از معدود کشورهایی هستیم که ذخایر نفت و گاز بالایی داریم. معادل ۳۸۰ میلیارد بشکه نفت خام در سطح جهان داراست. صنعت نفت وگاز و سرمایه گذاری در این صنعت یکی از پشتوانه‌ها رشد اقتصادی کشور است. صنعت نفت وگاز از مزیت‌ها اقتصادی به شمار می‌رود. فرصت سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی نفت و گاز زیاد است. سرمایه گذاری در توسعه فناوری کلیدی و ارتقای توان شرکت‌ها دانش بنیان، اقدامات راهبردی برای تبدیل ایران به یک قدرت تأثیر گذار در حوزه و نفت گاز است. برنامه پیشرفت رویکردی جامع و آینده نگر به صنعت انرژی دارد.

وی تاکید کرد: رشد ۸ درصدی اقتصادی مورد تاکید در برنامه هفتم می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های مالی داخلی مورد توجه قرار بگیرد. بر اساس این قانون دولت مکلف است با هدف تبدیل ایران به مرکز مبادلات انرژی در منطقه گام بردارد. سرمایه گذاری بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیارد دلار برای دستیابی به اهداف حوزه انرژی برنامه هفتم نیاز است. برنامه هفتم با درک محدودیت سرمایه گذاری دولت بر مشارکت حداکثری برای توسعه صنعتی حوزه انرژی تاکید دارد.

وی افزود: باتوجه به اهمیت جذب سرمایه گذاری برای تحقق شعار سال، نقدینگی کشور این ظرفیت را دارد به سمت سرمایه گذاری در حوزه نفت وگاز هدایت شود. برنامه هفتم پیشرفت به عنوان تحولی در سیاست‌ها انرژی کشور تلقی می‌شود. اکنون ایران با تکیه بر توان درون زا و باز تعریف سیاست‌ها اقتصادی و صنعتی آماده دوران تازه از مشارکت دقیق و هوشمندانه با جهان است. این صرفاً یک شعار نیست بلکه یک رویکرد ملی است.

عارف خاطرنشان کرد: ایران آمادگی دارد با ارائه بسته‌های جذاب سرمایه گذاری بستر ورود سرمایه گذاران بزرگ به پروژه‌ها نفت و گاز را فراهم کرد: از میدان‌های مشترک تا انتقال فناوری و صادرات دانش بنیان. ایران نقشه راهی مدرن و عملگرایانه در مقابل سرمایه گذاران قرار داده است. تحولات ژئوپلیتیکی اخیر در جهان نشان داد که امنیت انرژی دیگر صرفاً یک موضوع اقتصادی نیست بلکه یک ضرورت جهانی است. ایران باید بخشی از راه حل جهانی باشد به ایران نه تنها به عنوان یک فرصت بلکه به عنوان یک شریک قابل اتکا نگاه کنید. این کنفرانس فرصتی برای یک گفت گوی مشترک است. ما آماده ایم این گفتگو را به مشارکت پایدار تبدیل کنیم. به امید آینده روشن.


نظر شما :