آفریقایی‌ها محکوم کردند

طرح ترامپ برای انتقال آوارگان غزه به آفریقا

۲۹ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۳۱۷۸۱ اخبار اصلی آسیا و آفریقا
مقامات سودانی اعلام کردند که پیشنهادهای آمریکا را رد کرده‌اند، در حالی که مقامات سومالی و سومالی لند اظهار داشتند که هیچ تماسی در این زمینه دریافت نکرده‌اند. 
طرح ترامپ برای انتقال آوارگان غزه به آفریقا

دیپلماسی ایرانی: ایالات متحده و اسرائیل در پیشبرد طرحی برای انتقال آوارگان نوار غزه به کشورهای آفریقایی اقدام به مذاکرات دیپلماتیک با مقامات سودان، سومالی و سومالی لند کرده‌اند. این برنامه که به دنبال پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای «روز بعد از جنگ» شکل گرفته، با مقاومت و رد پاسخ‌های منفی از سوی این کشورها مواجه شده است. 

مقامات سودانی اعلام کردند که پیشنهادهای آمریکا را رد کرده‌اند، در حالی که مقامات سومالی و سومالی لند اظهار داشتند که هیچ تماسی در این زمینه دریافت نکرده‌اند. 

سومالی سپس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هر گونه پیشنهادی که حق ملت فلسطین برای زندگی در سرزمین خود را از بین ببرد، رد خواهد شد. 

این واکنش‌ها نشان می‌دهد که این کشورها به مشارکت در اجرای این طرح تمایلی ندارند. 

منابع آمریکایی گفتند که سطح پیشرفت این تلاش‌های دیپلماتیک هنوز مشخص نیست، اما این اقدامات ماه گذشته و پس از ارائه پیشنهاد ترامپ برای تخلیه جمعیت نوار غزه به کشورهای دیگر آغاز شده است.  بر اساس این منابع، اسرائیل رهبری این مذاکرات را بر عهده دارد. 

گزارش‌ها همچنین حاکی است که ایالات متحده در حال انجام «گفت‌وگوهای سری» با سومالی لند است که در ازای کمک‌های گسترده به این نهاد سیاسی، آمریکا احتمالاً آن را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت خواهد شناخت. 

سومالی لند از 30 سال پیش از سومالی جدا شده و به‌طور مستقل عمل می‌کند، اما بیشتر کشورهای جهان آن را به‌عنوان بخشی از قلمرو سومالی می‌شناسند. 

دونالد ترامپ در واکنش به سوال خبرنگاران درباره این طرح، اظهار داشت که فلسطینی‌ها از غزه اخراج نخواهند شد. این اظهارات در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مایکل مارتین، نخست‌وزیر ایرلند، ایراد شد که در آن موضوعاتی مانند ضرورت ارسال کمک‌های خارجی به غزه، آتش‌بس و آزادی اسرا نیز مورد بحث قرار گرفت. 

در اواسط ماه گذشته، اسرائیل اعلام کرد که تصمیم به ایجاد یک اداره ویژه برای خروج داوطلبانه ساکنان نوار غزه گرفته است. وزارت دفاع اسرائیل در این خصوص توضیح داد که این برنامه شامل ارائه کمک‌های گسترده به افرادی است که تمایل دارند به کشور ثالث مهاجرت کنند. این اداره نیز دارای نمایندگانی از وزارتخانه‌های دولتی و نهادهای امنیتی خواهد بود.  

تاکنون کاخ سفید و دفاتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و ران درمر، وزیر امور استراتژیک، به این گزارش واکنشی نشان نداده‌اند. این طرح که به ظاهر بر پایه خروج داوطلبانه استوار است، بازتاب‌دهنده تلاش‌هایی است که به نظر می‌رسد با مقاومت داخلی و بین‌المللی مواجه خواهد شد.

منبع: آسوشیتدپرس / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱

کلید واژه ها: سومالی سومالی لند سودان آمریکا آفریقا ایالات متحده امریکا اسرائیل نوار غزه مهاجرت فلسطینیان مردم غزه ساکنان غزه طرح اخراج ساکنان غزه اخراج ساکنان غزه


نظر شما :