اندیشکده روسی در وبیناری بررسی می کند

قدرت‌نمایی نیروی دریایی چین در یورو-آتلانتیک+فیلم

۲۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰ کد : ۲۰۳۱۱۰۸ اخبار اصلی وبینار دیپلماسی ایرانی
وبیناری که توسط اندیشکده روسی تهیه شده است و دکتر سیدارث کاشال، پژوهشگر اقتصاد نظامی و فارغ‌التحصیل روابط بین‌الملل از مدرسه اقتصاد لندن آن را مدیریت می کند، تلاش دارد بر اساس یافته‌های گزارش اخیری که توسط نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا و مرکز استراتژی‌های دریایی فرانسه (CESM) پشتیبانی می‌شود، حضور و قدرت نظامی چین در حوزه یورو- آتلانتیک را بررسی کند.
قدرت‌نمایی نیروی دریایی چین در یورو-آتلانتیک+فیلم

دیپلماسی ایرانی: چین به عنوان یک قدرت نوظهور در هزاره سوم در عرصه جهانی رخ نمایی می کند. کشوری که اقتصاد رو به رشدش همچنان ادامه دارد و به پشتوانه آن به فکر گسترش نفوذ و حضور سیاسی خود در عرصه های مختلف جهانی است. 

چین بعد از ایالات متحده امریکا دومین قدرت نظامی جهان نیز محسوب می شود. اما چین تنها به قدرت داخلی نظامی خود بسنده نکرده است و می خواهد در عرصه جهانی حضوری فعال داشته باشد. برای همین در هر جا که بتواند این توانایی را به رخ رقبای بین المللی خود می کشد. در این میان نیروی دریایی چین از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در آب های آزاد جهانی حضوری گسترده و فعال دارد. چین ابایی ندارد که در رقابت با قدرت های بزرگ جهانی در اقیانوس‌ها و دریاهای آزاد جهان ناوهای نظامی خود را نیز گسیل بدارد.

از آنجایی که نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین از یک نیروی دریایی «سبز» یا غیرنظامی که تا بیش از یک دهه پیش این ویژگی را داشت، به نیرویی با قابلیت پیش بینی قدرت نظامی تبدیل شده، این سؤال مطرح است که این قدرت مهم چگونه قرار است از جاه طلبی های رهبران چین در مناطقی فراتر از اقیانوس هند و اقیانوس آرام، دو محیط پیرامونی جمهوری خلق چین که سواحل گسترده ای را شامل می‌شود، حمایت کند. این موضوع برای بازیگران اصلی عرصه بین المللی در سطح جهانی اهمیت فزاینده ای پیدا کرده است. درک بیشتر از رفتار آینده چین می تواند در تصمیمات سیاستگذاران و برنامه ریزان نظامی در چندین منطقه از جهان که پکن قبلاً ردپای راهبردی بزرگی در آنها نداشته است، از جمله منطقه یورو-آتلانتیک، تاثیرگذار باشد.

وبیناری که توسط اندیشکده روسی تهیه شده است و دکتر سیدارث کاشال، پژوهشگر اقتصاد نظامی و فارغ‌التحصیل روابط بین‌الملل از مدرسه اقتصاد لندن آن را مدیریت می کند، تلاش دارد بر اساس یافته‌های گزارش اخیری که توسط نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا و مرکز استراتژی‌های دریایی فرانسه (CESM) پشتیبانی می‌شود، حضور و قدرت نظامی چین در حوزه یورو- آتلانتیک را بررسی کند. دکتر فیلیپ شترجونز، پژوهشگر ارشد اندیشکده روسی که بر روابط ایندو-پسیفیک تمرکز دارد، الیزابت لیندی، همکار اندیشکده روسی و استاد جئواستراتژی و کاپیتان کوین راولینز، مدیر مرکز مطالعات استراتژیک رویال نیوی، شرکت‌کنندگان در این وبینار هستند. آنها بر این باورند که نیروی دریایی چین به قدرتی استثنائی در حوزه دریایی یورو-آتلانتیک تبدیل شده است که حرف های بسیاری برای گفتن دارد.

این وبینار را از این جا می توانید ببینید.

منبع: اندیشکده روسی / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱

کلید واژه ها: چین نیروی دریایی چین قدرت نظامی قدرت نظامی چین یورو یورو آتلانتیک آتلانتیک چین و اروپا چین و امریکا چین و غرب جمهوری خلق چین


نظر شما :