نیروی اقتصادی رو به رشدی که سر برآورده اند

نقش زنان در توسعه اقتصاد کشورهای عضو شورای همکاری

۰۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۳۰۲۱۷ اخبار اصلی اقتصاد و انرژی
زنان تاجر در کشورهای عضو شورای همکاری، با نقش برجسته‌ای که دارند و به عنوان یک نیروی اقتصادی رو به رشد، انتظار می‌رود موجی از تغییرات اقتصادی مثبت در منطقه ایجاد کنند.
نقش زنان در توسعه اقتصاد کشورهای عضو شورای همکاری

دیپلماسی ایرانی: زنان تاجر در کشورهای عضو شورای همکاری، نقش برجسته‌ای در فرآیند توسعه ایفا می‌کنند و یک نیروی اقتصادی رو به رشد هستند.

با حمایت دولت و افزایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری، از آن‌ها انتظار می‌رود طی سال‌های آینده، موجی از تغییرات اقتصادی مثبت در منطقه ایجاد کنند. به گزارش میدل ایست نیوز، این پیشرفت به کاهش شکاف میان مرد و زن کمک می‌کند و موجب نقش گسترده‌تر زن در کشورهای عضو شورای همکاری در حوزه توسعه اقتصادی و اجتماعی می‌شود.

عربستان

زنان عربستانی در بیش از 569 هزار تاسیسات از جمله 274 تاسیسات بزرگ که درآمد هر کدام به بیش از 200 میلیون ریال عربستان (53.27 میلیون دلار) می‌رسد و در هر کدام 250 کارمند یا بیشتر فعالیت دارند، سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

روزنامه عکاظ عربستان نوشت که زنان در این کشور نزدیک به 2 هزار و 111 تاسیسات تقریباً بزرگ در اختیار دارند که شمار کارکنان آن بین 50 الی 249 نفر است و درآمد هر کدام به چیزی حدود 40 الی 200 میلیون ریال عربستان (10.65 میلیون دلار تا 53.27 میلیون دلار) می‌رسد.

این در حالی است که شماری تاسیسات کوچک که در عربستان در اختیار زنان قرار دارد و در هر کدام 6 الی 49 نفر فعالیت دارند و درآمد هر واحد به 3 الی 40 میلیون ریال (800 هزار دلار تا 10.65 میلیون دلار) می‌رسد، نزدیک به 34 هزار واحد است.

تاسیسات با نیروی 5 نفر و کمتر و درآمد 3 میلیون ریال یا کمتر که در عربستان در اختیار زنان است به نزدیک 533 هزار واحد می‌رسد.

تجارت خرده‌فروشی در بالاترین میزان ثبت تجاری با 98 هزار و 181 مورد و بخش ساختمان‌سازی با 60 هزار و 301 ثبات تجاری در رتبه دوم قرار دارد.

عربستان از زنان در راستای فعالیت و داشتن پروژه در این کشور حمایت و آن‌ها را تشویق می‌کند و این پروژه‌ها در حمایت از اقتصاد ملی و تحقق اهداف آن براساس شاخص‌های اقتصادی نقش دارد.

امارات

امارات از کشورهای پیشگام در زمینه توانمندسازی زنان در سطح کشورهای عربی است، این کشور، استراتژی توانمندسازی زنان را با هدف تقویت نقش زنان در زمینه‌های مختلف از جمله فناوری، آموزش و رهبری سیاسی راه‌اندازی کرد.

در همین راستا، «اسماء الفهیم»، رئیس شورای تاجران زن در ابوظبی گفت که شمار این زنان افزایش یافته و آن‌ها 18 درصد از کل تاجران در امارات را تشکیل می‌دهند.

الفهیم گفت که شمار مجوزهای اقتصادی صادر شده برای زنان تاجر در ابوظبی به 27 هزار و 331 مجوز تا پایان نیمه نخست سال جاری رسیده است که این رقم نشان‌دهنده رشد 23 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 2023 است.

وی افزود که زنان تاجر در امارات حدود 128 هزار و 500 شرکت کوچک و تقریباً بزرگ و 135 هزار پروژه در اختیار دارند.

الفهیم اشاره کرد که در سال جاری، رتبه‌بندی امارات از لحاظ شاخص برابری میان مرد و زن ارتقا یافت و به رتبه 7 در جهان و یک در منطقه دست یافت.

بانک جهانی نیز رکورد امارات در زمینه حقوق زنان را 82.5 از 100 در سال 2023 افزایش داده است.

مجله فوربس در مطلبی، فهرستی از قوی‌ترین زنان تاجر در منطقه در سال 2024 را منتشر کرد که در آن 14 زن اماراتی قرار دارند که موفق‌ترین و الهام بخش‌ترین در زمینه تجارت بودند.

عمان

آمارهای دولتی در سال 2024، نشان می‌دهد زنان در عمان حدود 20 درصد از تاجران در پروژه‌های کوچک و تقریباً بزرگ را تشکیل می‌دهند.

همانطور که زنان 46 درصد از شرکت‌های متمرکز بر تجارت و صنایع تبدیلی را در دست دارند تا اینگونه زن عمانی شریک اساسی در پیشبرد چرخ اقتصاد ملی باشد.

شمار زنانی که پروژه‌های کوچک و تقریباً بزرگ را به ویژه در استان‌هایی نظیر عمان و داخلیه مدیریت می‌کنند، افزایش یافته است.

استان مسقط از بارزترین مناطقی است که شاهد فعالیت قابل ملاحظه زنان در زمینه سرمایه‌گذاری است.، زنان حدود 25 درصد از صاحبان پروژه‌های کوچک و تقریباً بزرگ را تشکیل می‌دهند.

بحرین

بر اساس اطلاعات دولت بحرین، زنان بحرینی نقش بسزایی در اقتصاد ملی از طریق سرمایه‌گذاری‌های خود در بخش‌های متنوع نظیر املاک، تجارت و فعالیت‌های بانکی دارند.

زنان در بحرین 39 درصد از دارندگان پروژه‌های تجاری در این کشور را تشکیل می‌دهند.

قطر

زنان قطر نقش بسزایی در سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی دارند به گونه‌ای که شمار شرکت‌های ثبت شده از سوی تاجران زن به حدود 7 هزار شرکت می‌رسد و 4 هزار و 900 زن نیز حق مدیریت این شرکت‌ها را دارند.

سرمایه‌گذاری‌های زنان در بخش‌های متنوعی نظیر صنایع، گردشگری، املاک، پیمانکاری، تجارت و خدمات است و این رشد نشان‌دهنده قانون‌گذاری و سیاست‌هایی برای تقویت نقش زن در صحنه اقتصاد قطر است.

زنان در قطر، نقش برجسته‌ای در تحقق چشم‌انداز 2030 قطر از طریق مشارکت موثر در بخش‌های مختلف اقتصادی و توسعه‌ای دارند.

کویت

زنان کویتی نقش پیشگام خود در زمینه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و توسعه‌ای را ثابت کرده‌اند، حدود 58 درصد از نیروی کار کشور زنان هستند که نقش بسزایی در اقتصاد داخلی و جامعه دارند.

براساس گزارش‌های داخلی، زنان کویت، در پروژه‌های سرمایه‌گذاری متنوع شامل املاک، تجارت، صنعت و خدمات مالی مشارکت دارند.

بسیاری از زنان کویتی، پروژه‌ها و شرکت‌های موفقی را در زمینه اقتصاد داخلی تاسیس کردند.

دولت کویت سیاست‌هایی را با هدف تقویت نقش زن در کارآفرینی اتخاذ کرده و آنان را به مشارکت در طرح‌های توسعه ملی نظیر چشم‌انداز جدید 2035 کویت تشویق کرده است.

منبع: الخلیج آنلاین / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱

کلید واژه ها: اقتصاد اقتصاد عربستان اقتصاد امارات اقتصاد بحرین اقتصاد کویت اقتصاد عمان عمان بحرین کویت امارات متحده عربی عربستان سعودی شورای همکاری خلیج فارس


نظر شما :