نشست محرمانه مقامات امنیتی ۴ کشور عربی در ریاض درباره تحولات غزه
نشست پاریس راه به جایی می برد؟!
حسین فاطمی، روزنامه نگار
دیپلماسی ایرانی: پس از آنکه حزب افراطی قدرت یهود کنفرانسی را در شهر قدس اشغالی با موضوع شهرکسازی در غزه و شمال کرانه باختری برگزار کرد، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به انتقاد از این اقدام پرداخت و آن را به زیان این رژیم، سربازان ارتش آن و نیز قرارداد احتمالی تبادل اسرا دانست. به گزارش ایسنا، نهادهای شهرکسازی عصر یکشنبه کنفرانسی را در شهر قدس اشغالی برای دعوت به شهرکسازی در نوار غزه پس از جنگ ویرانگر و مستمر علیه این منطقه برگزار کردند. در این کنفرانس ۱۲ تن از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو و بیش از ۱۵ عضو کنست (پارلمان این رژیم) حضور داشتند و طرفداران حزب راست افراطی خواستار کوچ اجباری فلسطینیها شدند.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، «یوسی داگان»، رئیس شورای شهرکهای السامره ضمن افتتاح این کنفرانس در اظهاراتی مدعی شد: «توافق اسلو مُرد، ما به گوش قطیف باز میگردیم، هزاران نفری که امروز به اینجا آمدند از جمله ۱۲ وزیر کابینه (از حزب لیکود و جریان صهیونیسم دینی) و بیش از ۱۵ عضو کنست برای بزرگداشت رویداد مهمی در روند اصلاحات فراگیر دولت اسرائیل آمدند.» داگان در ادامه اظهارات مدعیجویانه خود با اشاره به عقبنشینی رژیم صهیونیستی از شهرکهای نوار غزه در سال ۲۰۰۵ در دوره آریل شارون، نخستوزیر پیشین مدعی شد: «ما برای پاک کردن ننگ جدایی، اخراج و تخلیه شهرکها ۱۶ سال با هم جنگیدیم.» طرحی که داگان به آن اشاره کرد، در آن مقطع با عنوان طرح قطع ارتباط شناخته شد، این طرح به صورت یکجانبه انجام شد و شامل تخلیه چهار شهرک در شمال کرانه باختری بود.
- رامالله: هدف از کنفرانس شهرکسازی در غزه ملتهب کردن منطقه است
وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین هدف از برگزاری کنفرانس دعوت به شهرکسازی را تاکید بر اشغالگری و شهرکسازی با هدف شعلهور کردن آتش درگیری و ملتهب کردن کل منطقه و به منزله به چالش کشیدن حکم دیوان بینالمللی دادگستری دانست. به گزارش ایسنا، وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیهای نشستی را که عصر یکشنبه در شهر قدس اشغالی درباره ازسرگیری شهرکسازی در نوار غزه برگزار شد، محکوم و تاکید کرد، این نشست رویکردهای راست اسرائیلی برای ملتهب کردن منطقه را نشان میدهد. این وزارتخانه اعلام کرد، نشست استعمارگرایانه در قدس به منزله به چالش کشیدن آشکار حکم دیوان بینالمللی دادگستری و تحریک آشکار علیه کوچاندن اجباری فلسطینیها است.
در ادامه واکنش ها حماس هم تاکید کرد که درخواست مسؤولان اسرائیلی برای الحاق کرانه باختری و نوار غزه به اراضی اشغالی، پرده از نیات شوم این رژیم برای اجرای جنایت کوچاندن فلسطینیان و پاکسازی نژادی در حق آنان برمیدارد. این جنبش حماس عنوان داشت که برگزاری کنفرانس دعوت به شهرکسازیها در غزه و کرانه باختری نشاندهنده بیاعتنایی رژیم صهیونیستی به قوانین و قطعنامههای بینالمللی است.
- نشست پاریس
منابع رسانهای امریکایی و رژیم صهیونیستی به نشستی بینالمللی به رهبری امریکا اشاره کردند که هدف آن دستیابی به توافقی برای تبادل اسرا میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی و پیشرفت در مذاکرات در این زمینه است. برخی گزارشها حاکی از این است که مقامات امریکا، قطر، مصر و رژیم صهیونیستی به پاریس رفتهاند تا درباره پیشنویس تهیهشده یک توافق که به آزادی اسرای صهیونیست در ازای وقفه دوماهه در جنگ غزه میپردازد، گفتگو کنند. بنابر آنچه خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرده، در نشست پاریس ویلیام برنز، رئیس سیا، محمد بنعبدالرحمن آلثانی، نخستوزیر و وزیر خارجه قطر، عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر و داوید بارنیا، رئیس موساد، شرکت دارند.
روزنامه نیویورکتایمز نیز در این باره نوشته است کشورهای میانجیگر شامل امریکا، مصر و قطر، با ادغام پیشنهادهای امریکا و جنبش حماس در روزهای گذشته، پیشنویس یک توافق مقدماتی را تدوین کردهاند. برخی مقامات امریکایی که نامشان فاش نشد به نیویورکتایمز گفتهاند هنوز اختلافات مهمی وجود دارد، اما آنها به در دسترس بودن توافق نهایی خوشبین هستند. این روزنامه امریکایی درباره جزئیات پیشنویس تدوین شده این توافق نوشت: در مرحله اول وقفهای به مدت ۳۰ روز در جنگ برقرار میشود و جنبش حماس برخی از اسرای اسرائیل، شامل زنان، افراد مسن و زخمیها را آزاد میکند. در طول این وقفه دو طرف به بررسی جزئیات مرحله دوم توافق خواهند پرداخت که شامل آزادی دیگر اسرای صهیونیست از جمله سربازان در ازای ۳۰ روز وقفه دیگر در جنگ است.
- نشست محرمانه مقامات امنیتی ۴ کشور عربی در ریاض درباره تحولات غزه
مقامات ارشد امنیتی عربستان سعودی، اردن، مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین ۱۰ روز پیش به طور مخفیانه در ریاض ملاقات کردند تا برنامههای پس از جنگ غزه را هماهنگ کنند و درباره راههای مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین برای حکومت در آنجا گفتگو کنند. سه منبع آگاه از این نشست به آکسیوس گفتنند: این نشست نشانه دیگری از افزایش هماهنگی بین عربستان سعودی و تشکیلات خودگردان فلسطین در ماههای اخیر به ویژه از زمان آغاز جنگ غزه است. تشکیلات خودگردان فلسطین و متحدان عرب آن به طور فزایندهای در حال گفتگو درباره برنامههای پس از پایان درگیری هستند، اما دولت تلآویو درباره نحوه اداره غزه در صورت دستیابی به هدف خود برای شکست حماس، سخنی نگفته است.
نظر شما :