درخواستها از لندن برای تحریم قطر به دلیل میزبانی مقامات حماس
دولت انگلیس با درخواستهایی برای مسدودسازی اموال قطر و به تعلیق درآوردن روابط دیپلماتیک با آن به دلیل میزبانی مقامات بلندپایه جنبش حماس فلسطین روبهروست.
به گزارش ایسنا، «ریشی سوناک» نخستوزیر انگلیس با درخواستهای متعددی برای اعمال تحریمها علیه قطر به دلیل تداوم میزبانی از سران حماس رو به رو است که دستور حمله به رژیم صهیونیستی را صادر کردهاند.
روزنامه تلگراف در این باره گزارش داد که مارک والاس، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل گفت که «بیشتر داراییهای قطر در لندن است» و خواستار مسدودسازی اموال مرتبط با قطر و خاندان سلطنتی قطر شد تا رهبران گروه حماس را «بیرون کند.»
والاس که مدیر پروژه «مبارزه با افراطگرایی» در آمریکا است، همچنین خواستار به تعلیق درآمدن روابط دیپلماتیک انگلیس با دوحه در صورت «بازداشت نکردن» اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس و تحویل ندادن او شد.
باب بلک من، یکی از نمایندگان پارلمان انگلیس و گروه ضد یهودیستیزی پارلمان این کشور نیز درباره اظهارت والاس گفت که «با او موافقم.»
والاس نیز مانند فرانسیس تاون سند، مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید و دستیار جورج دبلیو بوش در امور امنیت داخلی و ضدتروریسم در اظهاراتی علیه مقامات حماس گفت که هنیه نیز در صورتی که با مصونیت از سوی قطر به هدایت حماس ادامه دهد، باید مانند ترور شدن «اسامه بن لادن» رهبر گروه تروریستی القاعده توسط آمریکا، در دوحه هدف قرار بگیرد.
تلگراف در ادامه مینویسد: دوحه یکی از متحدان نزدیک انگلیس است و این یعنی احتمال دارد مقاومتی از سوی دولت انگلیس در برابر درخواستها برای اعمال تحریم علیه قطر یا کاهش سطح روابط دیپلماتیک وجود داشته باشد. یک منبع مطلع که درباره این موضوع با مقامات قطری گفتوگو کرده است، اظهار کرد که دوحه به طور غیرعلنی پافشاری کرده که تنها به منظور جلوگیری از انتقال سران حماس به ایران و افزایش نفوذ ایران در منطقه، میزبان آنها در خاک خود است.
طبق گزارش مرکز تحقیقاتی کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۹، «مقامات آمریکایی به اعضای کنگره گفتهاند که اهرم فشار قطر در قبال حماس میتواند به کاهش درگیری میان حماس و اسراییل کمک کند و قطر وعده داده است که هیچ یک از کمکهایش به فلسطین به دست حماس نخواهد رسید.»
در سال ۲۰۱۷، «شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» نخستوزیر فعلی قطر در این باره گفته بود «حضور حماس (در دوحه) با آمریکا و کشورهای منطقه هماهنگ شده است و بخشی از تلاش ما برای میانجیگری میان احزاب فلسطینی برای مصالحه است.»
والاس که از دولت آمریکا نیز خواسته است اقدام مشابهی انجام بدهد، در ادامه اظهاراتش علیه حماس گفت: «با توجه به اتفاقی که افتاده است، قطریها باید از حقوق سیاسیشان محروم شوند و نقششان در جهان برای همیشه تغییر کند. اما در حال حاضر، افراد بیگناهی (در غزه گروگان گرفته شدهاند) و رهبران این کشتار که دستور (گروگان) گرفتن این افراد بیگناه را صادر کرده بودند، در قطر هستند.»
والاس مدعی شد که اگر دولت انگلیس اموال قطری را در بانکهای خود مسدود کند تا قطر سران حماس را بیرون کند، «میتوان از سران (حماس) استفاده کرد تا همدستانشان در نوار غزه را برای آزادسازی گروگانها متقاعد کنند.»
او در ادامه اظهاراتش علیه جنبش مقاومت فلسطین گفت: «مقامات قطری باید تکتک اعضای حماس را بازداشت کرده و به مقامات آمریکا و اسراییل تحویل دهند.»
این درخواست در پی این مطرح میشود که جنبش حماس فلسطین در ۷ اکتبر (۱۵) مهر، عملیات غافلگیرانه گستردهای را از نوار غزه موسوم به «طوفان الاقصی» علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرد. رژیم صهیونیستی در پی این حمله، وضعیت جنگی اعلام کرده و حملات متقابل علیه نوار غزه را انجام داد که ادامه دارد. این رژیم همچنین با مرتکب شدن جنایت جنگی، نوار غزه را با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت در محاصره انسانی قرار داده است.
نظر شما :