آفریقا؛ فرش قرمز سرمایه‌گذاری در انتظار ایران

۲۱ تیر ۱۴۰۲ | ۱۴:۵۴ کد : ۲۰۲۰۶۰۷ سرخط اخبار

پایگاه خبری المانیتور در گزارشی با مورد توجه قرار دادن سفر سه‌روزه رییس جمهور ایران به قاره آفریقا پس از بیش از یک دهه، فرصت‌های پیش رو برای همکاری‌های اقتصادی ایران را در اولین مقصد این سفر بررسی کرد.

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری المانیتور در گزارشی درباره سفر سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهور ایران به سه کشور آفریقایی کنیا، اوگاندا و زیمبابوه نوشت که این سفر در حالی انجام می‌شود که دولت رئیسی به دنبال روابطی «چندگانه» و «متعادل» در دستور کار سیاست خارجی خود است.

المانیتور گزارش داد که اولین مقصد سفر رییس جمهور ایران، روز چهارشنبه در کنیا خواهد بود که آن‌جا توافق‌های دوجانبه میان طرفین به امضا می‌رسد. رئیسی سپس برای تکمیل این تور سه روزه به اوگاندا و زیمبابوه خواهد رفت.

در ادامه این مطلب با اشاره به این که این اولین سفر یک رییس جمهور ایران به قاره آفریقا پس از بیش از یک دهه است، آمده است: حسن روحانی، رییس جمهور میانه‌رو پیشین ایران در مدت دو دوره ریاست جمهوری‌اش به یک کشور آفریقایی هم سفر نکرد که این موضوع باعث شد دولت فعلی ایران از دوری گزیدن او از این قاره و تمرکز بیش از حد روی بهبود روابط با رقبای غربی انتقاد کند.

المانیتور همچنین نوشت: ایران در مقصد اول سفر رئیسی قصد دارد با امید توسعه تجارت فعلی خود با این کشور به ارزش ۵۳ میلیون دلار که عمدتا محدود به مشتقات نفتی، پتروشیمیایی و ماشین‌آلات می‌شود، توافق‌هایی انجام دهد. ایران در حال سرمایه‌گذاری گسترده روی یک مسیر دریایی موجود میان دو کشور برای تسهیل تجارت شرکت‌های خصوصی آن است.

در ادامه این گزارش آمده است که هیات ایرانی همچنین به طور ویژه تلاش خواهد کرد که در حوزه‌هایی مانند معدن کاوی، کشاورزی فراسرزمینی و فناوری دانش‌بنیان همکاری شکل بگیرد. طبق تحلیل فعالان حامی دولت، این حوزه‌ها «فرش قرمز» سرمایه‌گذاری برای ایران محسوب می‌شوند که باید پس از سال‌ها از دست دادن فرصت «ظرفیت‌های خالی» از آن استفاده کند.

طبق این گزارش، سفر رییس جمهور ایران به آفریقا بخشی از الگوی بزرگ‌تر دستور کار پویا و فعال سیاست خارجی آن است، با توجه به این که برای کاهش تاثیر تحریم‌های فلج‌کننده غرب که هدف فلج کردن اقتصاد و افت ارزش ارز رایج آن را دنبال می‌کنند، تلاش بیشتری به خرج داده است.

المانیتور با پرداختن به سیاست خارجی دولت رئیسی نوشت: رئیسی در جست‌ وجوی شکل دادن اتحادهای جدید، تنها در مدت ۲۳ ماه، بیش از ده سفر به کشورهای «دوست»، از چین گرفته تا آمریکای لاتین داشته است. دولت او همچنین خود را به تحقق  خواسته دیرین جمهوری اسلامی ایران برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای مفتخر می‌داند و در عین حال مشغول طی کردن روندهای دیپلماتیک برای پروژه پیوستن به گروه بریکس، متشکل از اقتصادهای بزرگی مانند برزیل،‌ روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است.


( ۲ )

نظر شما :