روزهای پرحادثه و ملتهب رژیم صهیونیستی
در روزهای اخیر علاوه بر بنبست سیاسی، رژیم صهیونیستی حوادث متعددی را پشت سر میگذارد که مقامهای این رژیم را با چالشهای مختلفی مواجه کرده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، این روزها بنبست سیاسی رژیم صهیونیستی تنها معضلی نیست که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم و سایر مقامهای صهیونیست با آن دست به گریبانند، علاوه بر آن حوادث متعدد روزهای گذشته در سرزمینهای اشغالی این رژیم را با چالشهای مختلفی مواجه کرده است.
رژیم صهیونیستی در دو سال گذشته چهار انتخابات متوالی بینتیجه را در میانه بحران سیاسی طولانی مدت برگزار کرده که چهارمین آن در پنجم فروردینماه هم نتوانست مانع بن بست سیاسی این رژیم شود.
بعد از آن که حزب راستگرای «لیکود» به ریاست نتانیاهو و احزابی که متحد ذاتیاش محسوب میشوند و از طرف دیگر مجموعه دیگر احزاب با تفکرات مختلف که در تلاش برای عزل نتانیاهو از قدرت هستند، هیچ یک نتواستند حد نصاب کرسی لازم برای تشکیل کابینه را به دست بیاورند، «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی نتانیاهو را به دلیل داشتن رأی بیشتر مأمور تشکیل کابینه کرد و به او برای این کار چهار هفته فرصت داد. اما مهلت داده شده برای تشکیل کابینه در حالی سهشنبه پایان مییابد که وی هنوز هیچ توفیقی در این خصوص به دست نیاورده است.
او که خود را در خطر کنار رفتن از عرصه سیاسی در این رژیم میبیند، بار دیگر برای باقیماندن در قدرت دست به دامن «بنی گانتز» وزیر جنگ کنونی این رژیم شد. اما در حالی که فقط دو روز به پایان مهلت نتانیاهو برای تشکیل کابینه باقی مانده، گانتز گزارشها درباره آماده بودن برای پذیرش پیشنهاد نتانیاهو تحت شرایط خاص را رد کرده است.
چند روز پیش نیز رسانههای صهیونیستی به نقل از رئیس این رژیم گزارش داده بودند که او تصمیم گرفته در صورت ناتوانی نتانیاهو در تشکیل کابینه، مأموریت این کار را به «یائیر لاپید» رئیس حزب یشعتید و رهبر احزاب اپوزیسیون در کنست بسپارد. در همین حال تجمعات اعتراضی علیه نتانیاهو در فلسطین اشغالی و بازداشت معترضان از سوی پلیس این رژیم همچنان ادامه دارد. سازماندهندگان این دور از تظاهرات میگویند که خواسته معترضان جلوگیری از برگزاری دور پنجم انتخابات است.
سلسله حوادث اخیر در فلسطین اشغالی
انفجار موشک نزدیک تاسیسات اتمی دیمونا
بامداد پنجشنبه (دوم اردیبهشت) منابع محلی در فلسطین اشغالی از بهصدا درآمدن آژیرهای هشدار حمله موشکی در اطراف تأسیسات اتمی دیمونا خبر دادند.
پس از شنیده شدن صدای آژیرهای خطر، منابع عبری گزارشهایی درباره شلیک یک موشک از خاک سوریه به سمت جنوب فلسطین اشغالی منتشر کردند. ارتش رژیم صهیونیستی، لحظاتی بعد، گزارشهای منتشر شده را تایید کرد و ساعاتی بعد به ناموفق عمل کردن پدافند هوایی این رژیم در رهگیری موشک اذعان کرد.
«آویخای ادرعی» سخنگوی عربی ارتش رژیم صهیونیستی در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر اعلام کرد: «از تحقیقات اولیه حادثه شلیک موشک زمین به هوا از سوریه به سمت اسرائیل مشخص میشود که رهگیری موشک صورت نگرفته است».
شبکه «العربیه» نیز به نقل از خبرنگار خود گزارش داد که ارتش اسرائیل دو بار در رهگیری موشک ناموفق عمل کرده است. شبکه «اسکای نیوز» هم در این ارتباط خبر داد که وزارت جنگ رژیم صهیونیستی درباره علت ناکامی سامانهها در نزدیکی رآکتور دیمونا در حال انجام تحقیق است.
«آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی و رهبر حزب «اسرائیل بیتنا» در واکنش به شلیک موشک و انفجار آن در نزدیکی تأسیسات اتمی دیمونا، از عملکرد نخستوزیر این رژیم انتقاد کرد و گفت امکان داشت اوضاع به گونهای دیگر رقم بخورد.
«بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم اذعان کرد که برای رهگیری موشک تلاش صورت گرفت، اما با شکست مواجه شد.
«عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم» در توئیتی به شلیک بامدادی موشک به سمت تأسیسات اتمی رژیم صهیونیستی در جنوب فلسطین اشغالی پرداخت و نوشت: «موشک دیمونا شاید نوید آغاز یک تغییر در قواعد درگیری باشد. [این موشک] از فروپاشی تمام معادلههای قدیمی رونمایی کرد. به نظر میرسد که صبر راهبردی به پایان رسیده است و گنبدهای آهنینی که برخی از عربها بر روی آن حساب باز کرده بودند، ثابت شد که دروغین هستند. کسانی که فرار توأم با وحشت شهرکنشینان به پناهگاهها را دیدند، آنچه میگوییم را میفهمند؛ مقاومت پاسخ میدهد و زمان عزت در پیش است».
انفجار مهیب در یک کارخانه امنیتی حساس
یک روز قبل از انفجار نزدیک تاسیسات اتمی دیمونا، منابع صهیونیستی با یک روز تاخیر از انفجاری مهیب در یکی از کارخانههای امنیتی حساس در فلسطین اشغالی خبر دادند.
در حالی رسانههای صهیونیستی در پی قوانین سختگیرانه و سانسور شدیدی که ارتش بر آنها اعمال میکند، این انفجار را حادثه نهچندان مهم جلوه دادند که حجم آتش و دود برخاسته از این انفجار مهیب در فیلمها و تصاویر منتشر شده از آن به حدی بود که از فاصله بسیار دور نیز بهوضوح مشاده میشد.
با این حال روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در خبری افشا کرد که این انفجار روز سهشنبه و در کارخانه نظامی مهمی به نام «تومِر» وابسته به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی واقع در شهر «الرمله» در منطقه کلانشهری «گوشدان» رخ داد.
رسانههای صهیونیستی اما از ارائه جزئیات بیشتر از این حادثه، دلیل آن، ماهیت و فعالیت کارخانه اجتناب کردند. با این حال وبگاه «کالکالیست تِک» در مطلبی به تاریخ ۳۱ می ۲۰۲۰ به معرفی این کارخانه که مشغول تستهای موشکی بود، پرداخت. (اینجا بخوانید)
آتشسوزی گسترده در نزدیکی فرودگاه «بن گوریون»
اما مصائب روزهای اخیر رژیم صهیونیستی به همینها ختم نشد و دیروز (یکشنبه) هم روز پرحادثهای برای این رژیم بود. رسانههای رژیم صهیونیستی در خبرهایی فوری از وقوع یک آتشسوزی گسترده در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بن گوریون در فلسطن اشغالی و تخلیه منازل مجاور آن خبر دادند.
گرچه رژیم صهیونیستی دلیل این آتشسوزی و جزئیات آن را اعلام نکرد اما تصاویر آن در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
فرودگاه بنگوریون، بزرگترین فرودگاه بینالمللی رژیم صهیونیستی است که در حومه شهر «لاد» و ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی تلآویو قرار دارد. این فرودگاه به یاد «دیوید بن گوریون» نخستین نخستوزیر این رژیم نامگذاری شده است و اسکادران ۲۷ نیروی هوایی ارتش صهیونیست در این فرودگاه قرار دارد.
آتش سوزی در یکی از مهمترین دانشگاههای رژیم صهیونیستی
ساعاتی بعد از انتشار خبر آتشسوزی نزدیک فرودگاه بن گوریون، رسانههای صهیونیستی غروب یکشنبه از آتش سوزی در یکی از مهمترین دانشگاههای عبری رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی خبر دادند.
دانشگاه عبری زبان اورشلیم (قدس) اعلام کرد که این آتش سوزی در محوطه دانشگاه و در کنار ساختمانهای آموزشی رخ داده است. دانشگاه یاد شده در بیانیه خود از دانشجویان ساکن ساختمانهای اطراف خواست از مکانهای مستقر خارج نشوند و همچنین از افراد نزدیک به این منطقه خواسته شد تا بلافاصله محل حادثه را ترک کنند.
این دانشگاه یکی از هشت دانشگاه اصلی اسرائیل است که در قدس اشغالی و در بالای تپهای به نام «اسکوپوس» قرار دارد. جزئیات و خسارات و تلفات احتمالی این حادثه هم منتشر نشد.
عملیات استشهادی نابلس و زخمی شدن ۳ نظامی صهیونیست
روز یکشنبه همچنین در ادامه تنشهای اخیر در کرانه باختری و قدس اشغالی، رسانههای فلسطینی از تیراندازی به سمت مأموران رژیم صهیونیستی در جنوب شهر نابلس در شمال کرانه باختری و زخمی شدن سه نظامی خبر دادند.
وبسایت فلسطین الیوم گزارش داد این تیراندازی در نزدیکی مقر ایست و بازرسی «زعتره» رخ داد و حال دو تن از نظامیان صهیونیست به شدت وخیم است. شاهدان عینی گفتند که یک فلسطینی پس از پیاده شدن از خودروی خود در نزدیکی مقر ایست و بازرسی در حالیکه فریاد الله اکبر سر میداد، شروع به تیراندازی به سمت نظامیان صهیونیست کرد. فرد تیرانداز پس از عملیات موفقیتآمیز خود سوار بر خودرو، از محل حادثه دور شد.
طبق گزارشها، وقوع چنین عملیاتی، تلآویو را به شدت نگران کرده و به فکر افزایش تدابیر امنیتی در بحبوحه مشکلات متعدد اخیر خود انداخته است. ارتش اسرائیل امروز (دوشنبه) از آغاز فرایند افزایش تدابیر امنیتی و حضور نظامی در کرانه باختری خبر داد. روزنامه «هاآرتص» هم در تحلیلی با بیان اینکه دو هفته پیشرو به دلایل سیاسی و عقیدتی برای اسرائیل بسیار پرتنش خواهد بود، نوشت: «از یک سو شبهای قدر و روز النکبه [فاجعه اشغال فلسطین] در پایان ماه رمضان و از سوی دیگر جشن یهودی شاووعوت، همگی نزدیک است».
همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان به رسم هر سال، نظامیان صهیونیست به منظور ممانعت از برگزاری مراسم مذهبی این ماه در قدس، فشارها بر فلسطینیها را افزایش داده و همزمان شهرکنشینان صهیونیست بر آتش درگیریها دامن میزنند. در پی این اقدامات در روزهای گذشته، درگیریهایی در اطراف مسجد الاقصی میان فلسطینیها و نظامیان صهیونیست رخ داده که به زخمی شدن صدها فلسطینی و بازداشت دهها تن از آنها منجر شده است.
«ایهود اولمرت» نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی اخیراً در یادداشتی که روزنامه عبریزبان «جروزالم پست» روز شنبه آن را منتشر کرد، با اشاره به حوادث خشونتآمیزی که گروههای تندروی صهیونیست اخیرا در قدس انجام دادهاند، این اقدامات را در راستای اهداف نتانیاهو و دستآویزی به منظور اعلام شرایط فوقالعاده برای تشکیل کابینهای راستگرا و تندرو بیان کرد.
اولمرت در این یادداشت هشدار میدهد که این اقدام، واکنش فلسطینیان و انتفاضه جدیدی را در پی خواهد داشت.
نظر شما :