نشست ویدئویی رهبران اتحادیه اروپا و چین با موضوع هنگ‌کنگ

۰۳ تیر ۱۳۹۹ | ۱۳:۳۵ کد : ۱۹۹۲۵۷۴ سرخط اخبار

رئیس کمیسیون اروپا و رئیس شورای اروپایی نگرانی شدید خود را بابت قانون جدید امنیت ملی چین در هنگ کنگ به رهبران ارشد چین ابراز کرده و گفتند، اگر پکن این قانون را اجرایی کند، با پیامدهای بسیار منفی روبرو می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، منتقدان می‌گویند، این قانون جدید آزادی‌ها و خودمختاری هنگ کنگ را از بین می‌برد.

این پیام نگرانی از سوی اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا و شارل میشل، رئیس شورای اروپایی در جریان نشست ویدئویی با شی جینپینگ و لی کچیانگ، رئیس جمهوری و نخست وزیر چین به یکسری دلواپسی‌های بین‌المللی درباره هنگ کنگ افزود، اگرچه پکن گفته که این قانون برای حفظ نظم در این دولتشهر ضرورت دارد و نشانه‌ای از عقب نشستن از این قانون دیده نمی‌شود.

رئیس شورای اروپایی پس از این دیدار ویدئویی گفت:‌ ما نگرانی عمیق خود را درباره این قانون جدید برای هنگ کنگ اعلام کردیم. ما از دولت چین می‌خواهیم تا به تعهداتش در قبال مردم هنگ کنگ و جامعه بین‌المللی با توجه به سطحی از خودمختاری و آزادی‌های تضمین شده عمل کند.

وزارت خارجه چین در پاسخ به این اظهارات، امروز (سه‌شنبه) گفت که مساله مربوط به هنگ کنگ، یک امر داخلی است و سخنگوی این وزارت خانه اعلام کرد: ما مخالف مداخله خارجی در این مساله هستیم. رهبران چین نیز در این نشست ویدئویی موضع خود را اعلام کردند.

در گزارش منتشر شده از این نشست توسط خبرگزاری شینهوا اشاره‌ای به هنگ کنگ نشده اما آمده که رئیس جمهوری چین تاکید کرده که کشورش به دنبال صلح بدون هژمونی است.

رئیس کمیسیون اروپا با اشاره به نشست اخیر گروه هفت و تاکید به چین برای بررسی مجدد این قانون جدید گفت: کشورهای عضو مشخصا به چین اعلام کردند که اتحادیه اروپا بر این باور است که اعمال این قانون جدید نقض تعهدات بین‌المللی پکن در قبال این دولتشهر است. قانون جدید امنیت ملی اصل "یک کشور، دو سیستم" و سطح بالای خودمختاری هنگ کنگ را تضعیف می‌کند.

وی ادامه داد، به رهبران چین هشدار داده که هنگ کنگ موفقیت اقتصادی خود را مدیون خودمختاری از پکن است. بنابراین اگر این قانون در این دولتشهر اعمال شود، برای چین پیامدهای بسیار منفی در پی خواهد داشت.

رئیس کمیسیون اروپایی در ادامه گفت: ما شاهد حملات سایبری علیه بیمارستان‌ها و مراکز محاسباتی بوده‌ایم. همچنین، شاهد افزایش اطلاع رسانی نادرست آنلاین هستیم.

یک نگرانی درباره این مساله وجود دارد که کمپانی‌های چینی به دنبال خرید کمپانی‌های اروپایی هستند که بابت کرونا دچار رکود و ضعف شده‌اند. شی جینپینگ گفته بود که اقتصاد چین و اروپا باید به یک موتور دوگانه اقتصاد جهانی به منظور احیا پس از پاندمی کرونا بدل شوند.

کلید واژه ها: هنگ کنگ


نظر شما :