ویروسی پررمز و راز برای نژاد زرد؟
چینی ها دست های توطئه امریکا را پشت ویروس کرونا می بینند
نویسنده: سید علی موسوی خلخالی، سردبیر دیپلماسی ایرانی
دیپلماسی ایرانی: چینی ها از عواقب ویروس کرونا نگرانند. نگرانی های آنها غیر از مسائل بهداشتی و زیست محیطی و گسترش این ویروس به کل کشور و کشورهای همسایه و سطح جهانی، به مناسبات بین المللی آنها نیز بر می گردد. آنها از این که می بینند تبعات این ویروس آن قدر شدید بوده که کارخانه های کوچک و بزرگ را یکی پس از دیگری زمینگیر کرده و اقتصاد کشور را به سمت فلج شدن پیش می برد، نگرانند. اگرچه تا کنون همه تلاش خود را به کار برده اند تا این بیماری را مدیریت کنند و تا اندازه بسیاری توانسته اند با قاطعیت به مدیریت آن بپردازند اما به نظر می رسد که عواقب و تبعات آن فراتر از توانایی های چینی هاست. چه بسا اگر این بیماری در کشور دیگری با این ابعاد بروز می کرد، عواقب به مراتب سخت تری برای آن کشور به وجود می آورد.
در بعد بین المللی اما نگرانی چینی ها معنای دیگری دارد. آنها که سیاست خارجی و اقتصاد بین المللی خود را در ادامه یکدیگر می بینند از این که اقتصادشان تحت تاثیر این ویروس قرار بگیرد و از سوی دیگر روابط بین المللی شان خدشته دار شود، به شدت نگرانند. این نگرانی در اظهار نظرهای مقامات و سفرای چین در کشورهای مختلف از جمله در کشور خودمان ایران، به روشنی دیده می شود.
در این میان نکاتی وجود دارد که باعث شده چینی ها نگاه توطئه آمیزی به این قضیه پیدا کنند. گفته می شود چینی ها رفته رفته در حال رسیدن به این باور هستند که ویروس کرونا، ویروسی آزمایشگاهی است که امریکایی ها به طور ویژه برای نژاد زرد ساخته اند تا آنها را از این طریق به مبارزه بطلبند. اظهار نظر مقامات امریکایی از جمله وزیر بازرگانی ایالات متحده بر این شائبه ها افزوده است. ویلبر راس، وزیر بازرگانی آمریکا گفته است شیوع ویروس کشنده کرونا در چین میتواند برای اقتصاد آمریکا خوب باشد. راس در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «فکر میکنم این امر به تسریع بازگشت شغلها به آمریکای شمالی کمک خواهد کرد.» این اظهار نظر از سوی مقامات پکن تقبیح شده است. سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روز دوشنبه (دیروز) تاکید کرد که واشنگتن از ابتدای شیوع این بیماری در حال ایجاد فضای رعب و وحشت است و کمکی هم به پکن نکرده است.
چند سالی است که به طور ناگهانی بیماری خاصی در نقطه ای از جهان شروع و به اپیدمی تبدیل و در جاهای مختلف جهان منتشر و به خطری جهانی تبدیل می شود، مثل ویروس سارس، آنفلونزای خوکی، آنفلونزای مرغی، جنون گاوی و ...، اما به نظر می رسد این بار شیوع ویروس کرونا بوق و کرنای ویژه ای در رسانه ها داشته و به گونه ای پوشش داده می شود که گویی قصد و غرضی پشت آن است، چینی ها می گویند که ویروس کرونا مثل هر ویروس دیگری است، چرا این قدر باید برایش جنجال رسانه ای شود و افکار عمومی علیه آن تحریک شود. آنها احساس می کنند کسانی هستند که می خواهند ناکامی های سیاسی و اقتصادی خود را در رقابت با چین به وسیله این ویروس جبران کنند.
شاید نگاه توطئه آمیز به ویروس کرونا، ساده ترین راه باشد و توجیه راحتی محسوب شود اما به نظر می رسد چینی ها فکر می کنند دست هایی در کار است که جلوی رشد اقتصادی چین و تبدیل شدنش به یک قدرت حداقل برابر در مقابل امریکا را بگیرد. برای همین به ویروس سارس نیز به عنوان یک وسیله توطئه آمیز امریکایی می نگرند.
نظر شما :