طرح جدید اسرائیل هم زمان با اعلام «معامله قرن» رونمایی شد
ادعای مطالبه اموال مفقودی یهودیان ایران و کشورهای عربی
دیپلماسی ایرانی: رسانه های اسرائیلی و عبری زبان ارزیابی اموال یهودی هایی که دارایی های خود را در کشورهای عربی بعد از مهاجرت به فلسطین اشغالی رها کرده اند، آغاز کرده اند، با این هدف که آنها را ترغیب کنند که این اموال را از حکومت های عربی مطالبه کنند.
به گزارش روزنامه القدس العربی، چاپ لندن، تلویزیون رسمی اسرائیل گزارش داد که اسرائیل برای اولین بار ارزیابی رسمی از میزان اموال مفقودی یهودی ها در کشورهای عربی ارائه داده که تخمین زده می شود در حدود 250 میلیارد دلار باشد که فقط 50 میلیارد دلار آن تنها در تونس و لیبی است.
تلویزیون اسرائیل در ادامه گزارش خود افزود که این اقدام دولت اسرائیل در چارچوب آماده سازی برای اعلام طرح صلح امریکا موسوم به «معامله قرن» انجام شده و دولت صهیونیستی قصد دارد ما به ازای باقی اموال باقی مانده از یهودی ها در کشورهای عربی را مطالبه کند.
این تلویزیون همچنین اشاره کرد که عملیات سری برای برآورد ارزش اموال مفقود شده یهودی ها در مغرب، عراق، سوریه، مصر، ایران و یمن طی یک سال و نیم گذشته انجام شده است.
به گفته این شبکه تلویزیونی، مجلس اسرائیل، کنست، در سال 2010 قانونی را تصویب کرد که به موجب آن باید در مذاکرات صلح «قضیه غرامت فقدان اموال یهودی ها در کشورهای عربی و ایران روشن شود»، اما بررسی و ارزیابی این اموال تنها در سال گذشته و هم زمان با اعلام ترامپ برای طرح صلحش موسوم به «معامله قرن» انجام شد.
در این گزارش آمده است که این اموال به مالکان یهودی آنها به خصوص یهودی های عرب بازگردانده نخواهد شد، بلکه در صندوق بین المللی ویژه ای به سود منافع اسرائیل جمع آوری خواهد شد. بر این صندوق صرفا گیلا گملائیل، وزیر برابری اجتماعی اسرائیل با همکاری شورای امنیت ملی این رژیم نظارت خواهد داشت.
منابع تاریخی می گویند که شمار یهودیانی که از سال 1948 تا 1395 کشورهای عربی را ترک کردند و عازم اسرائیل شدند، 42 درصد ساکنین این رژیم را تشکیل دادند و این مهاجرت سبب شد تا انگیزه اولیه برای اشغال سرزمین های فلسطینی به وجود آید، که به دنبال آن سرزمین های فلسطینی را اشغال کردند و ساکنان اصلی آن را از خانه و کاشانه شان بیرون راندند، بعد از آن بود که سیل مهاجرت یهودیان از اروپا به اسرائیل نیز آغاز شد.
پیش از این آیلت شاکد، وزیر دادگستری اسرائیل گفته بود: «الآن وقت آن رسیده که ظلم تاریخی که بر یهود رفته است، جبران شود، ظلمی که در آن یهودی ها اموال خود را در کشورهای عربی از دست دادند. نمی توان درباره خاورمیانه صحبت کرد اما از حقوق یهودی ها که مجبور شدند جامعه شکوفای خود را با خشونت ترک کنند، چشم پوشی کرد.»
تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :