صالحی: آمانو درخواستی برای بازدید از سایتهای هستهای ایران نداشت
علی اکبر صالحی گفت: آمانو درخواستی برای بازدید از سایت های هسته ای ایران نداشت.
به گزارش ایسنا، علی اکبر صالحی پس از دیدار با یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در جمع خبرنگاران گفت: آقای آمانو به درخواست خودشان و با توجه به شرایط اهمیت برجام و مسائلی که اخیرا در آمریکا اتفاق افتاده است به ایران آمدند.
وی گفت: آمانو به سهم خودش علاقه مند است که در این راستا اقداماتی را انجام دهد.
صالحی ادامه داد: ما نسبت به گزارش های آژانس و بازرسی های آژانس اظهار رضایت کردیم که آژانس تا امروز به طور مستقل 8 بار درباره اجرای برجام و التزام ایران به تعهداتش گزارش داده است و ما امیدواریم با همین روش آژانس به کار خود ادامه دهد.
وی گفت: ما می دانیم فشارهای زیادی با توجه به مواضع اخیر آمریکا به آژانس وارد می شود، اما براساس مقررات و سوگند نامه ای که مدیر کل قرائت کرده است، امیدواریم بدون جانب داری و جهت گیری نظرات فنی خود را به طور مستقل ارائه دهند.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت وگوها با آمانو را خوب ارزیابی کرد و گفت: آقای آمانو قرار است در دیدرای که با آقای روحانی خواهند داشت مسائل جدی تری را مطرح کنند و نیز گزارشی را ارائه کنند.
صالحی سفر آمانو به تهران را دارای پیامی خاص عنوان کرد و افزود: آقای آمانو عزمش را جزم کرده تا درباره حل و فصل مشکلاتی که امروزه مطرح شده به سهم خود قدمی بردارد.
معاون رئیس جمهور در جمع خبرنگاران تاکید کرد: ایران نمی خو اهد برجام به هم بخورد اما اگر بد عهدی صورت گیرد ، طی یک سال و نیم به 100 هزار سو می رسیم و این یک توانمندی بالقوه برای ما است که وجود دارد. ما امیدواریم از این سناریوها استفاده نکنیم.
صالحی با تاکید بر اینکه من قبلا هم اعلام کردم چنانچه طرف مقابل نقض عهد کند، ما طی چهار روز می توانیم در فردو غنی سازی 20 درصد را آغاز کنیم گفت: متاسفانه برخی از رسانه های داخلی در این باره تشکیک می کنند، اما ما انتظار داریم، رسانه ها با این پیام ما همنوا شوند؛ چرا که وقتی می گوییم می توانیم غنی سازی 20 درصد را در چهار روز از سر بگیریم حرفی بدون پشتوانه نیست. آنچه در بعد فنی مطرح می کنیم یقین داشته باشید که صحیح است و ما می توانیم این کار را طی چهار روز انجام دهیم.
صالحی خاطر نشان کرد: ما تمایل داریم برجام ادامه پیدا کند و استحکام آن برقرار باشد، اما اگر برجام به هم خورد عواقبی غیر قابل پیش بینی و توصیف خواهد داشت. از جمله اینکه NPT و دیگر معاهدات بین المللی زیر سوال می رود.
وی در خصوص بند T و اینکه آمانو در دیدار با شما در این باره صحبت کرد؟ نیز خاطرنشان کرد: درباره بند T با آژانس صحبت شده و آقای عراقچی مواضع ایران را نیز به آژانس اعلام کرده اند بند T مشمول بازرسی های خاصی نمی شود. در این بند تعهداتی داوطلبانه پذیرفته شده است که ایران متعهد به انجام آن است.
وی ادامه داد: وقتی بند T در زمان مذاکرات تدوین می شد ملاحظات و توافقاتی وجود داشت. اما مثل برخی از بندها در برجام که طرف مقابل تفسیر خود از آن را مطرح می کند درباره این بند هم تفسیر خودشان را مطرح می کنند.
صالحی با اشاره به سفر آمانو پیش از ایران به فرانسه و دیدارش با رئیس جمهور این کشور گفت: آقای آمانو ما را در جریان دیدارشان با رئیس جمهور فرانسه گذاشتند. صحبت های خوبی داشته اند و گفتند که آقای ماکرون اعلام کرده اند خواهان پایداری برجام هستند و این آژانس نقش خود را جدی تر ایفا کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی دیگر در رابطه با بازدید احتمالی از مراکز نظامی ایران در چارچوب برجام نیز تصریح کرد: ما چیزی به نام مراکز نظامی نه در پادمان جامع و نه در پروتکل الحاقی و نه در مفاد برجام نداریم. بنابراین توصیه من این است که بیخود و بی جهت درباره اش صحبت نکنیم و فضا و میدان به این بحث ندهیم.
معاون رئیس جمهور در خصوص آخرین پیشرفت ها در بحث پیشران های هسته ای تاکید کرد: از مجلس بخاطر بودجه نسبتا خوبی که در این ارتباط پیش بینی کرده اند تشکر می کنیم، سازمان برنامه و بودجه اعلام آمادگی کرده است که برای تامین این بودجه مشکلی نیست که از آنها هم تشکر می کنیم. مسئولیت این طرح با سازمان انرژی اتمی است و این موضوع یک بحث تحقیقاتی دراز مدت است. ما تاکنون دو گزارش به مسئولان مافوق ارائه کرده ایم و زیرساخت ها برای انجام این پروژه در حال تهیه است، اما این کار بسیار وسیع و پیچیده است. اگر بودجه لازم تامین شود و با همین شتاب جلو رویم 10 تا 15 سال برای اجرای این پروژه زمان نیاز داریم.
نظر شما :