امیر قطر با تأکید بر تقویت روابط با ایران، اعراب را تحریک میکند
یک روزنامه اماراتی در گزارشی با اشاره به تماس تلفنی امیر قطر با رئیس جمهور ایران، نوشت که امیر قطر با این کار کشورهای حاشیه خلیج فارس را تحریک می کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، همزمان با تشدید تنش میان قطر و عربستان، روزنامه «الخلیج» امارات نوشت که «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر با «حسن روحانی» تماس تلفنی برقرار کرده و انتخاب مجدد وی به عنوان رئیس جمهور ایران و فرا رسیدن ماه رمضان را به وی تبریک گفته است.
این روزنامه افزود، امیر قطر در این تماس تلفنی بر روابط تاریخی، اصیل و تنگاتنگ با ایران اشاره کرد و گفت که «خواهان تقویت بیش از پیش این روابط است».
به نوشته این روزنامه، امیر قطر همچنین تأکید کرد که کشورش هیچ مانعی برای توسعه روابط دوجانبه نمی بیند و گفت وگو و مذاکرات نیز قطعا تنها راه حل مشکلات است و میانجی گری که کویت به نیابت از کشورهای حاشیه جنوبی منطقه خلیج فارس بر عهده گرفته بایستی ادامه یابد.
روحانی نیز در این تماس تلفنی ضمن تأکید بر ضرورت شراکت بین کشورهای منطقه، گفت که خواهان حاکمیت اعتدال، میانه روی و عقلانیت در روابط بین کشورها هستیم و بایستی اولویت با راه حل سیاسی باشد.
الخلیج با اشاره به این سخن امیر قطر که گفت «به طرف های مربوطه در قطر برای اتخاذ اقدامات لازم جهت توسعه روابط با تهران دستوراتی صادر می کند»، نوشت که این موضع قطر تأکیدی بر سیاست های این کشور برای «دست کشیدن از برادران خود در کشورهای عربی و پناه بردن به آغوش ایران بدون توجه به مواضع جمعی کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای عربی در خصوص مداخله ایران در منطقه است».
به نوشته این روزنامه روابط قوی خود با تهران را به رخ اعراب کشیده و تلاش های خود در منطقه را مورد ستایش قرار داد که همین امر با محکومیت گسترده اعراب در منطقه خلیج فارس مواجه شد زیرا اقدامی تحریک آمیز در قبال سیاست های مخالف با رویکردهای ایران است.
الخلیج همچنین نوشت که همسو با این سیاست ها، «پیمان جعفری تهرانی» معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش از اعزام ناوگروه چهل و هفتم به اقیانوس هند و استقرار در خلیج عدن سخن گفت و افزود که «مأموریت این ناوگروه برقراری امنیت خطوط کشتیرانی در خلیج عدن، تنگه باب المندب و اقیانوس هند است».
این روزنامه اماراتی در ادامه نوشت که این اقدام ایران نیز که برای نخستین بار صورت می گیرد، اقدامی تحریک آمیز برای کشورهای حاشیه خلیج فارس و ائتلاف عربی علیه یمن است.
روابط عربستان و چند کشور عربی با قطر تنها پس از گذشت چند روز از برگزاری اجلاس عربی-اسلامی و آمریکایی در ریاض وارد مرحله ای از تنش شده است و گفته می شود کشورهای عربستان، بحرین، مصر و امارات برخورد خوبی با امیر قطر در این اجلاس نداشته اند و بشدت نزد دونالد ترامپ بدگویی دوحه را کرده اند.
عربستان و متحدانش به دولت امریکا گفته اند که دوحه در حال حمایت از تروریسم است و همچنان از جماعت اخوان المسلمین حمایت می کند.
دیدار ترامپ و تمیم در ریاض نیز دیدار گرم و صمیمانه ای نبود و ترامپ هم از تمیم خواسته که کشورش در مبارزه با تروریسم فعال باشد.
از طرفی دیگر سران امارات نیز در ریاض در حاشیه اجلاس با ترامپ، اصلا با تمیم صحبت نکرده اند.
نظر شما :