ضربه ویکی لیکس به دموکرات های آمریکا

۰۵ مرداد ۱۳۹۵ | ۲۱:۵۱ کد : ۱۹۶۱۶۴۸ سرخط اخبار

همزمان با برگزاری کنوانسیون ملی حزب دموکرات آمریکا برای برگزیدن رسمی نامزد نهایی این حزب در انتخابات آتی ریاست جمهوری، افشای هزاران ای میل از سوی وب سایت افشاگر ویکی لیکس ، اختلافات جدی را درون حزب دموکرات آمریکا حاکم کرده است.

به گزارش عصر ایران وب سایت ویکی لیکس در آستانه برگزاری کنوانسیون حزب دموکرات هزاران ای میل اعضای ارشد این حزب را منتشر کرد . این ای میل ها  نشان می دهد اعضای ارشد و رهبران حزب دموکرات برای جلوگیری از پیروزی برنی سندرز فعالیت های غیر قانونی زیادی داشته اند و می خواستند تا به هر قیمتی که شده خانم هیلاری کلینتون به نامزدی نهایی حزب برسد.

افشای ای میل های خانم " دبی واسرمن شولتز " رییس کمیته ملی حزب دموکرات به استعفای این مقام حزب دموکرات انجامید و مقامات ارشد حزب دموکرات صلاح را در این دیدند که این مقام مستعفی حتی برای افتتاح کنوانسیون حزب دموکرات نیز نیاید.

طرفداران برنی سندرز از محتوای این ای میل ها به شدت شوکه و عصبانی اند. سندرز خود در جریان سخنرانی خود با اعلام اینکه انتشار این ای میل ها ادعاهای پیشین او درباره نفوذ صاحب منصبان حزب دموکرات در پشت صحنه را اثبات کرد، ولی از هواداران خود خواست پشت سر هیلاری کلینتون قرار بگیرند وهدف مهم را که غلبه بر دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان است ، از یاد نبرند.

سندرز در سخنرانی خود در نخستین شب کنوانسیون حزب دموکرات نیز بار دیگر با اعلام حمایت از هیلاری کلینتون از حامیان خود خواست به او رای دهند.

با این حال در جریان نخستین روز برگزاری کنوانسیون دموکرات ها در شهر فیلادلفیا اعلام مخالفت ها و " هو کردن " های طرفداران سندرز در سخنرانی های مدعوین کاملا مشهود بود و نشان می داد دو دستگی جدی در حزب دموکرات به وجود آمده و برخی از طرفداران چپگرای برنی سندرز به هیچ وجه راضی و مایل نیستند که به کلینتون رای دهند. برخی از حاضران در کنوانسیون هر بار که اسم خانم کلینتون به زبان سخنرانان می آمد، هو می کشیدندو این گونه ناراحتی و عصبانیت خود را از محتوای ای میل های افشا شده و سنگ اندازی صاحب منصبان حزب دموکرات در برابر نامزد محبوبشان ، آشکار می کردند.

در نخستین روز کنوانسیون ملی حزب دموکرات ، در بیرون سالن برگزاری کنوانسیون نیز تظاهرات و اعتراضاتی از سوی هواداران سندرز انجام شد.

افشای هزاران ای میل اعضای ارشد حزب دموکرات از سوی ویکی لیکس درست در آستانه برگزاری کنوانسیون این حزب، برگزاری این گردهمایی مهم حزبی را کاملا تحت الشعاع خود قرار داده و بسیاری از طرفداران سندرز را که در هفته های گذشته با سخنان و اعلام حمایت سندرز به نفع کلینتون ،  قانع شده بودند پشت سر نخستین نامزد زن تاریخ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار بگیرند، بار دیگر به فضای انتخابات درون حزبی ماه های گذشته برده است.

سندرز در جریان انتخابات درون حزبی موفق به کسب 13 میلیون رای از شهروندان آمریکایی شده است. حالا سوال اساسی این است که از این 13 میلیون نفر  تا چه میزان حاضر خواهند بود پشت سر نامزد رقیب سندرز قرار بگیرند!

افشای ای میل های اخیر از سوی ویکی لیکس در ادامه افشای ای میل های شخصی خانم کلینتون از طرف این وب سایت افشاگر اطلاعات صورت می گیرد.

گویا کلینتون برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باید پیش از مبارزه با رقیب جمهوریخواه و تلاش برای جلب نظر رای دهندگان آمریکایی ، نخست با موانعی که ویکی لیکس در جلوی پای او قرار داده است، مقابله کند.

از سوی دیگر برخی از رسانه های آمریکایی نیز در دو روز گذشته و همزمان با افشای ای میل های اعضای ارشد و رهبران حزب دموکرات ، این مدعا را به میان انداخته اند که اقدام به افشای ای میل ها از سوی ویکی لیکس بسیار حساب  شده و با هدف کاستن از شانس پیروزی نامزد دموکرات ها در انتخابات آتی و افزایش شانس پیروزی دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان صورت گرفته است.

برخی رسانه ها در آمریکا مدعی شده اند احتمال دست داشتن هکرهای روسیه در این ماجرا وجود دارد.

این رسانه ها به دوستی شخصی ترامپ با پوتین و اظهارات  ستایش آمیز ترامپ درباره پوتین و سفر اخیر مشاور سیاست خارجی او به مسکو اشاره کرده و چنین نتیجه می گیرند که پوتین می تواند برای پیروزی گزینه مورد نظر خود در انتخابات آمریکا که بدوت هیچ تردیدی دونالد ترامپ است، در پشت پرده  انتشار ای میل هایی باشد که دودستگی داخلی حزب دموکرات را تشدید کرده است.

بر اساس این ادعا ترامپ در تازه ترین نظر سنجی ها (نظر سنجی سی ان ان) حدود 3 درصد از کلینتون عقب است و چند اقدام تخریبی این چنینی علیه کمپین رقیب او می تواند این فاصله را از میان برداشته و ترامپ را پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کند.

کلید واژه ها: حزب دموکرات سندرز ترامپ ای میل های میل های برگزاری کنوانسیون


نظر شما :