مودی: فصل جدید روابط ایران و هند شکل می‌گیرد

۰۱ خرداد ۱۳۹۵ | ۲۳:۰۶ کد : ۱۹۵۹۱۳۰ سرخط اخبار

«نارندرا مودی » نخست وزیر هند در آستانه سفر تاریخی به ایران در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا با بیان اینکه فصل جدیدی در روابط ایران و هند در حال شکل گیری است، خاطرنشان کرد: در این روابط جدید چابهار به مرکز منطقه ای ترانزیت،انرژی و تجارت منطقه تبدیل می شود.

نخست وزیر هند با اشاره به اهمیت بندر چابهار در گسترش مبادلات تجاری و بازرگانی کشورهای منطقه افزود: فرصت های سرمایه گذاری در چابهار می تواند به نفع ایران،هند و کل منطقه باشد.

وی با ابراز خرسندی از پیشرفت های بدست آمده در خصوص چابهار تصریح کرد: بخش خصوصی و دولتی هند به شدت علاقمند به سرمایه گذاری در چابهار است.

مودی درعین حال تاکید کرد که هند از سرمایه گذاری ایران در این کشور استقبال می کند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص آینده خط لوله انتقال گاز از بندرچابهار به گجرات تصریح کرد: دو کشور همه شیوه های مناسب برای انتقال گاز از ایران به هند را بررسی قرار می دهند.

«مودی» لغو تحریم های بین المللی علیه ایران را فرصت بزرگی برای توسعه روابط دو کشور دانست و تصریح کرد: ایران و هند همکاری خود را در زمینه های تجاری ،فناوری،سرمایه گذاری،زیربنایی و امنیت انرژی توسعه می دهند.

وی انرژی را ازمهمترین زمینه های همکاری دو کشوردانست و تصریح کرد:همکاری دو کشور در میدان گازی فرزاد ب روابط ایران و هند را از روابط مشتری و فروشنده به شرکای واقعی در حوزه انرژی تغییر می دهد.

نخست وزیرهند با اشاره به دیدارش با حجت الاسلام و المسلمین روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایرانی در اوفای روسیه در سال گذشته خاطرنشان کرد دراین دیدار من فرصت های همکاری بین دو کشور در زمینه بنادر، کود شیمیایی و پتروشیمی را بیان کردم.

وی خاطرنشان کرد: در این سفر من به شدت تحت تاثیر اراده و تصمیم جدی وی برای مشارکت راهبردی با هند قرار گرفتم.

**ایران ارزشمندترین شریک منطقه ای هند
مودی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص برنامه های وی در سفر به ایران اظهار کرد ایران یکی از همسایه های هند و یکی از شرکای ارزشمند این کشور درمنطقه است.

وی با بیان اینکه ایران و هند با روابط تاریخی و تمدنی، دارای منافع مشترکی در زمینه برقراری صلح و ثبات در منطقه هستند افزود: مقابله با تروریسم بین المللی و ایدئولوژی رادیکالی از چالش های بزرگ دو کشور است.

نخست وزیر هند اتصالات و کریدور شمال و جنوب را از جمله اهداف بلند پروازانه دوکشور عنوان و تصریح کرد : روابط دو کشور در آینده در زمینه زیربنایی، مشارکت در بخش انرژی ، تجارت و تبادلات فرهنگی گسترش می یابد.

وی افزود: من به نتایج واقعی همکاری دو کشور در زمینه انرژی، زیربنایی، تجارت و اتصالات اعتماد کامل دارم.

مودی با بیان اینکه فصل جدیدی در همکاری دو کشور در آینده گشوده می شود، تصریح کرد که تهران – دهلی نو با افزایش همکاری ها، روابط راهبردی را آغاز می کنند.

وی سرمایه گذاری هند در میدان گازی فرزاد ب را فرصتی برای دو کشور دانست و اظهار داشت:نیاز هند به انرژی با توجه به رشد اقتصادی این کشور هر روز بیشتر می شود و ایران می تواند در این خصوص جایگاه ویژه ای برای تامین انرژی هند داشته باشد.

نخست وزیر هند گفت که شرکت های هندی تاکنون بیش از یکصد میلیون دلار در فرزاد ب سرمایه گذاری کرده اند و دو کشور می توانند همکاری مناسبی در این زمینه داشته باشند.

وی درادامه خواستار توسعه همکاری های تجاری و بازرگانی بین ایران و هند شد و تصریح کرد: ما منتظر عملیاتی شدن گفت وگوها بین دوکشور برای افزایش مبادلات دو کشور هستیم.

«مودی »درادامه با اشاره به برنامه دیدار وی با رهبرمعظم انقلاب ورئیس جمهوری خاطرنشان کرد دراین دیدارها درخصوص مسائل دوجانبه ،منطقه ای و بین المللی گفت وگو می شود.

وی درادامه به اهمیت روابط ایران و هند اشاره و تصریح کرد: روابط جامع ایران و هند برای صلح ،ثبات و توسعه منطقه اهمیت بالایی دارد.

نخست وزیرهند در پاسخ به سوالی درخصوص مهمترین زمینه های همکاری دوکشور گفت:برداشتن گام های واقعی برای گسترش اتصالات منطقه ای یکی از امید بخش ترین زمینه همکاری دو کشور است.

وی مشارکت در زمینه انرژی، بنادر، راه آهن، پتروشیمی و توسعه روابط تمدنی را از اولویت های همکاری دو کشور در بخش های مختلف عنوان کرد.

«نارندرا مودی» نخست وزیر هند روز یکشنبه در سفری دو روزه و برای گفت وگو با مقامات عالیرتبه کشورمان وارد ایران می شود.

سرمایه گذاری در بخش انرژی، زیرساخت ها، امضای سند توافق ترانزیت بین ایران، هند، افغانستان، امضای یادداشت تفاهم و برنامه مبادلات فرهنگی از جمله برنامه های های مودی در سفر به ایران عنوان شده است.

سفر مودی به ایران نخستین سفر نخست وزیر این کشور به ایران در 15 سال گذشته است که به دلیل لغو تحریم ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

کلید واژه ها: ایران و هند


نظر شما :