صلح با آمریکا شرط توقف آزمایش اتمی کره شمالی
کره شمالی ضمن اعلام اینکه آماده است تا در ازای توقف مانورهای نظامی مشترک آمریکا با کره جنوبی، دست از آزمایش های اتمی اش بردارد، خواستار انعقاد یک معاهده صلح با آمریکا شد اما چنین درخواست هایی در گذشته توسط واشنگتن رد شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، آمریکا پیشتر این مساله را که کره شمالی مانورهای نظامی را به آزمایش های اتمی اش مرتبط می کند یک "تهدید واضح" خوانده و از پیونگ یانگ خواست تا ابتدا "صداقت" خود را نسبت به خلع تسلیحات اتمی نشان دهد.
یکی از سخنگویان وزارت خارجه کره شمالی آزمایش اتمی اخیر را اقدامی "قابل توجیه" برای تضمین حیات کره شمالی در برابر "تهدیدهای خارجی" خواند.
این مقام افزود: در پاسخ به حملات مکرر آمریکا به تمامیت ارضی و استقلال مان و همچنین اقدامات تحریک آمیز و تهدید آمیز، ما کشورمان را با امکانات اتمی ممکن و توانایی های انجام اقدامات تلافی جویانه اتمی مجهز کردیم اما بدون فکر از تسلیحات اتمی مان استفاده نخواهیم کرد.
این سخنگو همچنین تصمیم کره جنوبی برای از سرگیری تبلیغات ضد کره شمالی در مرز پر تنش این دو کشور را یک اقدام "تحریک آمیز عجیب" توصیف کرد.
کره شمالی به شدت نسبت به انتقادات خارجی از کیم جونگ اون، رهبر این کشور حساس است و با پخش اعلامیه های تبلیغاتی ضد کره جنوبی از کمپین تبلیغات ضد کره شمالی سئول انتقام گرفته است.
در چند روز گذشته پس از آنکه یکی از پهپادهای کره شمالی به صورت مختصر مرز کره جنوبی را نقض کرد سربازان سئول 20 مرتبه تیر هشدار شلیک کردند.
آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی محکومیتهای گسترده ای را به همراه داشته اما سوالاتی را نیز مطرح کرده که چطور می توان مانع افزایش تهدید اتمی این کشور شد.
شبه جزیره کره از نظر فنی هنوز در جنگ به سر می برد چرا که جنگ کره از سال 1950 تا 1953 بدون دستیابی به یک معاهده صلح پایان یافت.
پیونگ یانگ مانورهای نظامی مشترک سالانه آمریکا و کره جنوبی را تمرینی برای حمله توصیف کرده اگرچه این متحدان بارها اعلام کردند که طبیعت این مانورها دفاعی است.
نظر شما :