روایت تازه از دلیل تعطیلی سفارت کانادا در تهران
گزارش تازه ای منتشر شده است که نشان می دهد برخلاف ادعاهای پیشین مقامات کانادایی، تهدید امنیتی در زمان تعطیلی سفارت اتاوا در تهران متوجه این سفارتخانه نبوده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، یک گزارش تازه منتشر شده درباره امنیت سفارت سابق کانادا در تهران نشان می دهد که در زمان اقدام عمل دولت کانادا برای تعطیلی سفارت «اتاوا» در تهران، تهدید چندان زیادی متوجه این سفارتخانه نبوده است.
شبکه سی بی سی کانادا گزارش کرد که این گزارش که کمتر از 9 ماه قبل از آنکه «اتاوا» سفارت کشورش در تهران را تعطیل کند و به دیپلمات های ایرانی دستور دهد تا از کانادا خارج شودند، تهیه شده است و می گوید بزرگترین تهدید در زمان تعطیلی سفارت کانادا وقوع «زلزله» بوده است.
این گزارش مدعی شده است: «خطر بالای زمین لرزه فاجعه بار همچنان یک چالش بسیار مهم امنیتی برای هیأت های دیپلماتیک در تهران است».
این گزارش در حالی منتشر شده است که «جان برد» وزیر خارجه کانادا در سالگرد اعلام بسته شدن سفارتخانه کشورش در تهران، در گفت وگو با بی بی سی، دلیل این تصمیم را نگرانی در مورد امنیت دیپلمات های کانادایی اعلام کرد.
به گزارش بی بی سی، وی همچنین مدعی شد که از ماهها قبل، تصمیم به بستن سفارتخانه این کشور در تهران را در دست بررسی داشته است و گفت که وضعیت حقوق بشر در ایران و پرونده هسته ای این کشور در این تعلیق روابط مؤثر بوده است.
طبق گزارش بی بی سی، دولت کانادا پیش از بستن کامل سفارت خود، بخش ویزای آن را در بهار سال 1391 تعطیل کرده ولی علت آن را کم کردن از هزینه ها خوانده بود.
شبکه تلویزیونی سی بی سی، با استفاده از قانون دسترسی آزاد به اطلاعات به متن گزارش برآورد وضعیت امنیتی سفارتخانه کانادا در ایران دسترسی پیدا کرده است.
طبق این گزارش، تصمیم دولت محافظه کار کانادا در شهریور سال 1391 در تعلیق روابط با ایران مورد استقبال رژیم صهیونیستی قرار گرفت ولی با انتقادهایی به ویژه از سوی تعدادی از دیپلماتهای کانادایی از جمله چند سفیر سابق کانادا در ایران روبرو شد.
به دنبال انتشار این گزارش هشت صفحه ای، «دان لیورمور» رئیس سابق اداره امنیت و اطلاعات دیپلمات ها در وزارت خارجه کانادا گفت: «متن این گزارش دیپلمات کانادایی نشان می دهد که هیچ تهدید جدی وجود نداشت. ما باید حضورمان را در تهران حفظ می کردیم اما برای دولت محافظه کار کانادا برخورد با ایران بیشتر کاربرد شعاری دارد و درکشان از شرایط ایران از واقعیت فاصله دارد».
نظر شما :