ویروس استاکسنت برای ما مفید بود
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: فکر می کنم خواص حمله ویروس استاکس نت بیشتر از مضرات آن باشد.
به گزارش ایسنا، سردار جلالی در حاشیه همایش پدافند سایبری در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: حمله ویروس استاکس نت این باور را در مسئولین ایجاد کرد که پدافند سایبری را بیشتر جدی بگیرند و به همین دلیل فکر می کنم خواص آن بیشتر از مضراتش است. ضمن این که ما به خوبی توانستیم تهدید دشمن را پاسخ دهیم و آمریکایی ها در گزارش محرمانه خود گفته اند که در بازه زمانی نزدیک قادر به حمله سایبری به ایران نیستند.
وی با بیان این که فرمانده ارتش سایبری آمریکا برآورد غلطی داشت، افزود: کیت الکساندر برآورد غلطی درباره توانمندی خودشان و ضعف ما در زمینه سایبر داشت. به همین دلیل هم به رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد داد که مسئولیت حمله سایبری به نطنز را بپذیرد. وقتی آنها حمله کردند خسارت مورد نظرشان به وجود نیامد و خسارات بسیار محدود بود. پاسخی که به این حملات داده شد هم طبق منابع آمریکایی ها 25 برابر نسبت به خسارت وارد شده بیشتر بود.
جلالی ادامه داد: ضریب پاسخ به استاکس نت 25 به یک بود. یعنی اگر یک ضربه به ما وارد کرد ما توانستیم با دفاع خود 25 ضربه به دشمن وارد کنیم. همین مسائل باعث شد که این فرمانده تنبیه و بازنشسته و معزول شد. این نشان دهنده اشتباه آمریکایی ها در برآورد توانایی خودشان و ضعف ایران است.
وی در پاسخ به سوالی که آیا ویروس استاکس نت فقط برای ایران طراحی شده بود، گفت: وقتی ما اعلام کردیم که ویروس استاکس نت را کشف کرده ایم 24 ساعت بعد از آن اولین بار کاسپر اسکینگ یک گزارش 75 صفحه ای درباره آن ارائه داد. دوستان ویروس شناس می دانند که نوشتن چنین گزارش مفصلی زمان زیادی می خواهد و این نشان می دهد که یک پروتکل امنیتی نوشته شده ولی بیان نشده پشت سر این پروژه وجود داشته تا اگر تشخیص داده نشد اعلام نشود. این نشان می دهد که در کشورهای دیگر هم این ویروس بوده و ما یک گزارش در اختیار داریم که این از حالت ویروس خارج شده و به صورت یک سلاح درآمده که به صورت هوشمند هدف و مکان را انتخاب می کند، قدرت مخفی شدن، ارسال اطلاعات و تخریب دارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل همچنین در نشست خبری خود، اظهار کرد: ما تأکید داریم که تحول و تهدید سایبری را بشناسیم و این تهدید باور شود چون خیلی ها حملات سایبری را تهدید تلقی نمی کنند و نسبت به آن بی توجه هستند. تلاش کرده ایم مبانی نظری پدافند سایبری را تنظیم کنیم و در قالب سند راهبردی ارائه دهیم. قرارگاه پدافند سایبری به عنوان قرارگاه عملیاتی آماده شده است.
وی با اشاره به این که تولید دانش و آموزش از فعالیت های دیگر در زمینه پدافند سایبری بوده، اضافه کرد: ما در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا مصوبه ای از وزارت علوم گرفته ایم و دانشجویان پدافند سایبری را آموزش می دهیم. در کارشناسی ارشد در دو دانشگاه مالک اشتر و امام حسین (ع) دانشجویان در حال تحصیل هستند و در مقطع دکترا هم در حال تأمین محتوا هستیم.
جلالی در ادامه تأکید کرد: یکی از مسائل مهم در بحث پدافند سایبری بومی سازی است. چون فناوری های وارداتی نقاط ضعف خود را دارند. به همین دلیل با همکاری وزارت ارتباطات و وزارت دفاع و با سازماندهی شرکت های دانش بنیان برنامه ای تنظیم کردیم که در آن لیست اقلام مورد نیاز برای پدافند سایبری را تهیه کنیم و توانستیم در قالب برنامه مشترک و هدایتی محصولات مورد نیاز را تولید کنیم که نزدیک به 34 محصول مورد تأیید سازمان پدافند غیرعامل قرار گرفته است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در پایان اظهار کرد: امسال و در هفته پدافند غیرعامل در 5 استان کشور رزمایش های پدافند سایبری داشته ایم و نقاط ضعف و آسیب پذیر دستگاه های اجرایی در این رزمایش ها برآورد شده اند تا با شناسایی آنها بتوانیم حداقل ضریب نفوذ را از سوی دشمن داشته باشیم.
نظر شما :