هشدار ولایتی به لندن
علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز با رئیس مجلس نمایندگان ایرلند دیدار کرد.
به گزارش فارس، ولایتی در حاشیه این دیدار در جمع خبرنگاران درباره اظهارات نخست وزیر انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل اظهار داشت: موضع جمهوری اسلامی ایران همان موضعی است که مجلس یکپارچه اتخاذ کرد و سخنگوی وزارت خارجه نیز درباره آن صحبت کردند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه مردم ما سابقه طولانی از برخوردهای نامطلوب و غیر دوستانه انگلیسی ها دارند، تصریح کرد: نه تنها مردم ایران بلکه جهان اسلام خاطره خوبی از رفتار انگلیسی ها طی قرون اخیر ندارند چرا که بانی اصلی در مسئله فلسطین که مهم ترین مسئله جهان اسلام است، انگلیسی ها هستند.
وی بر همین اساس یادآور شد: انگلیسی ها بیشتر از آن نزد مردم ما بدنام هستند که با حرکات منافقانه بخواهند تغییر عقیده دهند چرا که از یکسو درخواست ملاقات با رئیس جمهور ما را دارند و آنگونه که آقای روحانی برای بنده نقل کرد، بسیار قاطع با وی برخورد کردند اما از طرف دیگر برای خوشایند آمریکا حرف های نامربوط می زنند که البته اشتباه می کنند.
ولایتی در عین حال به این موضوع اشاره کرد که زمانی از نخست وزیر سابق انگلیس پرسیدند شما دست آموز آمریکایی ها هستید که او هم مسئله را انکار نکرد و گفت بله، ما از امکانات آمریکایی ها استفاده می کنیم. از این رو به آنها تذکر می دهیم امروز دیگر کشتی سیاست منطقه ای آمریکایی ها به گل نشسته و آنها نمی توانند امیدوار باشند بر این کشتی به گل نشسته آمریکایی ها سوار و در منطقه مانور دهند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه انگلیسی ها هرچقدر این کارها را انجام بدهند مردم ما نسبت به بدخواهی مسئولان انگلیسی راسخ تر می شوند، گفت: موضع ملت ایران یکپارچه محکومیت این اظهارات سخیف است.
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر ارزیابی سفر رئیس جمهور کشورمان به نیویورک و آستاراخان اظهار داشت: سفر آقای روحانی مثبت و سازنده و مواضع وی در رابطه با مسائل هسته ای بسیار قاطع و روشن بود.
ولایتی در خصوص سفر روحانی به آستاراخان نیز تصریح کرد: گردهمایی که در آنجا شکل گرفت مهم ترین گردهمایی سران کشورهای حاشیه دریای خزر بود زیرا برای اولین بار راجع به حقوق کشورهای ساحلی دریای خزر موافقت نامه جدی با حضور سران کشورها امضا شد از این رو هر دو سفر مثبت ارزیابی می شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان و همچنین امضای توافقنامه افغانستان با آمریکا اظهار داشت: آنچه مسلم است اینکه ما با این مسئله که کشورهای اسلامی محل نفوذ کشورهای بیگانه باشند موافق نیستیم اما آمریکایی ها فشارهای زیادی به مردم افغانستان آوردند و حامل کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان در آخرین سخنرانی خود به حکومت جدید سفارش کرد مراقب آمریکایی ها و متحدان غربی باشد.
ولایتی با بیان اینکه روابط ما با افغانستان روابط دوستانه و براساس حفظ همجواری است، گفت: خوشحالیم که بالاخره دولت جدید تشکیل شد و اتفاقی که بین رئیس جمهور و رئیس اجرایی افغانستان صورت گرفت اتفاق مبارکی است همچنین وحدت بین پشتون ها، ازبک ها، شیعیان و سنی ها نیز اتفاق مبارکی به شمار می رود.
وی در عین حال اظهار امیدواری کرد که دولت جدید بیش از پیش بتواند بر مشکلات فائق آید.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات هسته ای که در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل صورت گرفت گفت: این مذاکرات همچنان ادامه پیدا می کند و ایران طرفدار مذاکره است و از اصول خود هم کوتاه نمی آید.
ولایتی اضافه کرد: آنچه در نیویورک انجام شده مثل گذشته این بود که مذاکره کنندگان ما که مورد اعتماد مقام معظم رهبری و مردم هستند بر مواضع حق ایران تأکید کردند و طرف مقابل هم بر مواضع خود؛ البته اینکه آنها تصور کنند با فشار اقتصادی یا کش دادن مذاکرات بتوانند ایران را وادار کنند از مواضع و اصول حق خود کوتاه بیاید درست نیست.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خاطرنشان کرد: هفته آینده نیز ظریف در مذاکرات شرکت خواهد کرد امیدواریم که با حفظ اصول جمهوری اسلامی ایران که توسط مقام معظم رهبری ترسیم می شود بتوانیم مذاکرات را به پیش ببریم حتی اگر طولانی شود.
نظر شما :