بازخوانی تحریم‌های اقتصادی

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ | ۱۹:۱۲ کد : ۱۹۳۲۲۰۹ کتابخانه
کتاب «بازخوانی تحریم‌های اقتصادی» با ترجمه نادر جعفری و به سفارش کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.
بازخوانی تحریم‌های اقتصادی

نام: بازخوانی تحریم های اقتصادی

نویسنده: گری کلاید هافبوئر، جفری جی. شات، کیمبرلی آن الییت و باربارا اُگ

ترجمه: نادر جعفری

ناشر: طلوع دانش

تاریخ انتشار: 1392

تیراژ: 1000 نسخه

قیمت: 18500 تومان

شابک: 3-14-6637-600-978

کتاب «بازخوانی تحریم های اقتصادی» توسط مؤسسه مطالعات اقتصادی پترسون (ناشر کتاب اصلی) که در بیش از سه دهه گذشته در زمینۀ پژوهش های علمی دربارۀ تحریم های اقتصادی پیشرو بوده، منتشر شده و آقای نادر جعفری به سفارش کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران آن را به زبان فارسی برگردان کرده و با پیوست هایی در زمینۀ تحریم های اعمالی علیه جمهوری اسلامی ایران به زیور طبع آراسته است.

بر اساس نظر تحلیلگران طراز اول مسایل اقتصادی و سیاسی مرتبط با حوزه تحریم های اقتصادی، کتاب حاضر منبعی است که بیشترین ارجاعات در زمینه تحریم های اقتصادی بدان صورت می گیرد و داده های بنیادین آن در طیف وسیعی از تحلیل های کارشناسانه معطوف به سیاستگذاری در سطوح عالی حاکمیتی تا پایان نامه های دانشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد.این کتاب حاصل پژوهش ها و تجارب تیم کارشناسیِ تحریم های اقتصادی موسسه پترسون است که با حضور مشاوران ارشدی چون گری هافبوئر و جفری شات و کیمبرلی الییت، مجموعه دادة جامعی دربارۀ تحریم های اقتصادی به کارگرفته شده در سدة گذشته گردآوری کرده و با الگویی روشمند و علمی در قالب کتاب حاضر عرضه کرده اند. آنها براساس تجزیه و تحلیلِ حدود 200 مطالعۀ موردی، آموزه هایی از تجارب مهم در حوزه تحریم ها را برای آگاهی سیاستگذارانی استخراج کرده اند که به زعم خودشان در واکنش به نافرمانی های خارجی به تحریم های اقتصادی متوسّل می شوند. در نسخۀ حاضر، تحقیقات پیشینِ بسیار مؤثر این تیم به طور موشکافانه ای بازخوانی و به روزآوری شده است. در این کتاب همچنین به روش شناسی و یافته های اصلی و نتایج پژوهشِ تحریم های اقتصادی پرداخته شده است.

در پیشگفتار این کتاب محمدحسین داجمر، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به ماهیت تحریم های اقتصادی و اهداف تحمیلی آنها و همچنین تکیه برخی کشورها بر هژمون اقتصادی و سیاسیِ خود، برای استفاده ابزاری از تحریم های اقتصادی برای پیشبرد مقاصد و مطامع دولت متبوعشان اشاره داشته و نیز به تحریم های ناعادلانه و بی سابقه غرب به سرکردگی ایالات متحده امریکا علیه شرکت کشتیرانی تجاری جمهوری اسلامی ایران پرداخته است. در پیش درآمد کتاب که مترجم به نگارش درآورده، به فعالیت مؤسسه پترسون در زمینۀ پژوهش های اقتصادی دربارۀ تحریم های اقتصادی اشاره شده و سیر تحول پژوهش مطالعاتی تحریم های اقتصادی در این موسسه ذکر شده است.

برای سهولتِ استفادة هر چه بیشتر پژوهشگران و دانشجویان، اطلاعات مطالعات موردی و پایگاه اطلاعاتی استفاده شده در تحلیل آماری، در لوح فشردۀ همراه کتاب آورده شده است. این لوح فشرده شامل 174 مطالعۀ موردی رویدادهای تحریم های اقتصادی است که در تحلیل آماری کتاب به کار گرفته شده اند. علاوه بر آنها، چهار مطالعۀ موردی دیگر و یک مطالعۀ موردی در سطح ایالتی-محلی و سیزده مطالعۀ موردی که نویسندگان از سال 2000 میلادی به بعد شناسایی و استخراج نموده اند در لوح فشردۀ مزبور گردآوری شده است.

ویژگی بارز ترجمه فارسی کتاب «بازخوانی تحریم های اقتصادی» این است که در انتهای کتاب و در قسمت ضمایم، علاوه بر سه ضمیمۀ اصلی کتاب (ضمایم «الف» و «ب» و «ج»)، سه ضمیمۀ دیگر (ضمایم «د» و «هـ» و «و») به انتخاب مترجم اضافه شده است؛ در ضمیمه «د»، اسنادی دربارۀ تحریم های ایران شامل برگردان متن کامل «پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای»، برگردان متن کامل «فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد»، قوانین، قواعد و مقرّرات تشکیل دهندۀ چهارچوب حقوقی تحریم های ایران مشتمل بر بیانیه و قطعنامه های شورای امنیّت قوانین مصوّب، فرمان های اجرایی و سایر موارد -که در ایالات متحده امریکا در زمینه تحریم ایران تصویب شده و در فرایند تحریم ایران مورد استناد واقع شده اند- آورده شده است. در ضمیمه «هـ»، مروری بر تحریم های علیه ایران شامل «گاهشمار تحریم های اعمالی علیه ایران تا توافق هسته ای ژنو» و «تحلیل تحریم های اعمالی علیه ایران» آمده است. در ضمیمه آخر نیز نمونه گزارش های وزارت خزانه داری آمریکا دربارۀ تحریم های ایران آورده شده است که شامل برگردان مشروح سخنرانی استوارت لوی -معاون وقت وزارت خزانه داری آمریکا در زمینۀ تروریسم و اطلاعات مالی- در جلسۀ مشترک با کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا و همچنین برگردان مشروح سخنرانی دیوید کوهن، معاون وزارت خزانه داری آمریکا در جلسه مشترک با کمیتۀ بانکداری، مسکن و امور شهری سنای آمریکا می شود.

در بخش آغازین کتاب تحت عنوان «کلیات» می خوانیم:

« بحثِ دیرینه دربارۀ کارایی تحریم های اقتصادی از ابتدا که رئیس جمهور وقت آمریکا -وودرو ویلسون- در واکنش به وحشت و نگرانی های جنگ جهانی اوّل شروع کرد تا به امروز ادامه دارد. اگرچه در حال حاضر شمار اندکی با ویلسون، در اینکه تحریم ها می توانند جایگزینی برای جنگ باشند، هم رأی هستند، اما طرفداران تحریم، همچنان این ابزار را سلاحی مهم در کارزار سیاست خارجی قلمداد می کنند.»

کلید واژه ها: تحریم های اقتصادی کوبا بازخوانی تحریم‌های اقتصادی


( ۲ )

نظر شما :