کرزی: 7 ماه است با اوباما حرف نزده‌ام

۱۴ بهمن ۱۳۹۲ | ۱۴:۰۴ کد : ۱۹۲۸۲۴۵ سرخط اخبار

رئیس جمهوری افغانستان با اعلام اینکه هفت ماه است با همتای آمریکایی اش صحبت نکرده گفت که دیگر اعتمادی میان دو کشور وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حامد کرزای 56 ساله، رئیس جمهوری افغانستان در گفتگو با ساندی تلگراف با اعلام اینکه تنش ها میان کابل و واشنگتن رو به افزایش بوده و دیگر اعتمادی میان دو طرف وجود ندارد، اعلام کرد که از اقدامات آمریکایی ها در کشورش ناراضی است.

وی با بیان اینکه از ژوئن 2013 با باراک اوباما، همتای آمریکائی اش گفت وگویی نداشته، افزود: تمام این 12 سال یکی از درخواست های مکرر ما از آمریکا این بوده که همانند افراد زنده با غیرنظامیان افغان رفتار کنند. ما در مراسم تشییع جنازه "نلسون ماندلا"، رهبر فقید آفریقای جنوبی با یکدیگر دیدار کردیم اما سخن نگفتیم. فقط نامه هایی رد و بدل شد.

کرزای در ادامه گفت، از حضور آمریکایی ها در افغانستان تصور خوبی ندارم. آن ها برای من کار نمی کردند بلکه علیه من بودند.

لفاظی ها و جملات تند کرزای باعث عصبانیت واشنگتن شده است به طوری که سیاستمداران آمریکایی از موضع رئیس جمهوری افغانستان خشمگین هستند.

آمریکا در جریان این جنگ در افغانستان 648 میلیارد دلار هزینه کرده و 2211 تن از سربازان خود را از دست داده است. هفته گذشته کنگره آمریکا کمک به افغانستان را کاهش داد و مبلغ آن را به 1 / 1 میلیارد دلار رساند اما کرزای از این بابت احساس ناامیدی و یاس ندارد.

وی در این باره گفت: پولی که آمریکا برای پلیس و ایجاد موسسات امنیتی خصوصی صرف کرده باعث بروز ناآرامی بیشتر، فساد و سرقت شده است. آن ها جنگ روانی علیه مردم افغانستان به راه انداخته اند و تشویق می کنند تا پول از کشور خارج شود. آنچه که آن ها انجام دادند، ایجاد جیب های پرپول و خیل عظیم مردم خشمگین و ناراحت است.

رئیس جمهوری افغانستان به انگلیس اشاره کرد و افزود: لندن اقدامات بهتری را برای برقراری روابط خوب و سازنده میان کابل و پاکستان انجام داده است. به صورت کلی ماموریت ناتو تحت رهبری آمریکا در افغانستان برای تامین امنیت موفقیت آمیز نبود. به ویژه در ولایت هلمند اصلا موفقیتی حاصل نشده است.

وی گفت: تاریخ به مردم افغانستان آموخته که بر سر معاهده ها قمار نکنند. تحت فشار، پادشاهان ما قراردادها و معاهده ها را امضا کردند و تمامی این قراردادها برای افغانستان خطرناک بودند. اگر امروز ما هم تحت فشار و اجبار این قرارداد امنیتی را با آمریکا امضا کنیم نمی دانم چه پیامدهایی خواهد داشت.

کرزای که از سال 2001 ریاست جمهوری افغانستان را برعهده دارد در ادامه گفت: افغانستان منزل تمام افغان هاست. ما پارلمانی داریم که نخبگان سیاسی، زنان، مجاهدین، روحانیون و فرماندهان در آن حضور دارند. ما 11 کاندیدای ریاست جمهوری داریم که قرار است در انتخابات ریاست جمهوری کشور در آوریل 2014 با یکدیگر رقابت کنند. غرب از موضع من در قبال سیاست هایش ناراحت شده و کمک مالی به افغانستان را کاهش داده است. پول همه چیز نیست اگر شخصا از من بپرسید، ترجیح می دهم در فقر زندگی کنم تا در شک و تردید.

کلید واژه ها: جمهوری افغانستان


نظر شما :