داوداغلو: اسد باید از قدرت کنار برود
وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه با شبکه «سی ان ان» تصریح کرد که رئیس جمهور سوریه باید مذاکرات صلح را جدی بگیرد و از قدرت کناره گیری کند یا اینکه با دادگاه جرایم بین المللی روبرو است.
به گزارش خبرگزاری فارس، «احمد داوداغلو» وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه با «سی ان ان» تصریح کرد: بشار اسد باید گفت وگوهای صلح را جدی بگیرد و از قدرت کناره گیری کند یا اینکه با دادگاه جرایم بین الملل روبرو شود.
وزیر خارجه ترکیه در پاسخ به تصاویری که به تازگی منتشر شده و برخی مدعی هستند که دولت سوریه آنها را شکنجه داده است، گفت: این تصاویر شواهد واضح و روشنی است....این جنایت علیه بشریت است.
داوداغلو با کریستین امانپور از سی ان ان در «مونترو» سوئیس، محل برگزاری کنفرانس بین المللی موسوم به «ژنو۲» درباره سوریه مصاحبه داشته است.
وی در مصاحبه خود تصریح کرد: تمامی آنهایی که این جنایت را انجام دادند باید محاکمه شوند. ما نباید همان اشتباهاتی که در سربرنیتسا رخ داد را انجام دهیم. در سربرنیتسا برخی افراد تلاش کردند تا چشمان خود را ببندند و برخی نیز تلاش کردند سربرنیتسا را نادیده بگیرند اما سربرنیتسا رخ داد و این مایه تأسف جامعه بین الملل شد.
مجری سی ان ان به این موضوع اشاره کرد که «اسلوبودان میلوسویچ» رئیس جمهور یوگوسلاوی و صربستان اشاره کرد که در دادگاه سازمان ملل متحد متهم شدند و ادامه داد که آیا اسد نیز باید در این دادگاه تعقیب قانونی و محاکمه شود؟
داوداغلو در پاسخ به این سوال گفت: بله. رژیم سوریه باید تصمیم بگیرد که چه کاری انجام بدهد. یا اینکه مذاکرات سوئیس را جدی بگیرد و یک دولت انتقالی تشکیل بدهد یا اینکه در دادگاه جرایم بین الملل حاضر شود. سوریه به یک دولت انتقالی نیاز دارد که توسط آنهایی تشکیل شود که دستانشان به خون آلوده نشده است. اگر جامعه بین الملل فقط در حاشیه بنشیند و از نظم بین المللی حفاظت نکند، تاریخ قضاوت تندی خواهد کرد، در غیراینصورت تمامی ما در مقابل تاریخ و وجدان انسانی مسئول هستیم.
وزیر خارجه ترکیه در خصوص اقدام اخیر سازمان ملل در لغو دعوت ایران برای حضور در کنفرانس بین المللی موسوم به ژنو۲ گفت: سوء تفاهمات یا شاید تغییر مواضعی رخ داده است اما در پایان روز، ایران یک کشور مهم منطقه است که می تواند بعنوان یک راه حل در این فرایند شرکت کند.
وی با اینحال ادامه داد که همه باید با چارچوب موافقت کنند که خواستار تشکیل دولت انتقالی با رضایت طرفین جنگ داخلی سوریه است.
داوداغلو در خصوص ترکیه اینگونه گفت: تردیدی نیست که حاکمیت قانون در ترکیه وجود دارد. سه قانون اساسی برای موفقیت ترکیه در ۱۰ سال اخیر وجود دارد: دموکراسی بسیار قوی، فرایند حرکت به سوی دموکراسی و اقتصاد بسیار پویا و دیپلماسی بسیار فعال و کارآمد.
وی در پایان تصریح کرد: فکر می کنم تمامی ناظران، ناظران بی طرف، با این موضوع موافق هستند که هیچ کشور دیگری وجود ندارد که چنین داستان موفقیت آمیزی در ۱۰ سال گذشته داشته باشد بنابراین ما مطمئن هستیم که دموکراسی ما قوی تر خواهد شد.
نظر شما :