پیام غرب به معارضان سوری درباره اسد

۲۷ آذر ۱۳۹۲ | ۱۵:۳۲ کد : ۱۹۲۶۲۲۲ سرخط اخبار

معارضان سوری پیامی از کشورهای غربی دریافت کرده اند که بر اساس آن به آنها تأکید شده اسد بعد از برگزاری نشست بین المللی برای حل و فصل بحران سوریه در قدرت باقی می ماند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری «رویترز»، منابع آگاه معارضان سوری تأکید کردند پیامی از کشورهای غربی دریافت کرده اند که بر اساس آن بعد از برگزاری نشست بین المللی برای حل و فصل بحران سوریه در ماه آینده، اسد از قدرت کنار گذاشته نخواهد شد و اقلیت علویان سوریه به عنوان بخشی از دولت انتقالی در قدرت باقی خواهند ماند.

این منابع به خبرگزاری رویترز گفته اند که این پیام در جریان نشست دوستان سوریه که  هفته پیش در لندن برگزار شده بود به سران ائتلاف معارضان سوری ابلاغ شده و این اقدام در پی قدرت گرفتن گروه های تندرو و جهادی در سوریه و سلطه آنها بر گذرگاه های مرزی و انبارهای اسلحه ارتش آزاد در نزدیکی مرز ترکیه است.

یک عضو بلندپایه ائتلاف معارضان سوریه که ارتباط نزدیکی با مقامات عربستان دارد گفت: دوستان غربی ما در لندن به ما توضیح دادند که نمی توان اجازه داد اسد در حال حاضر از قدرت کنار گذاشته شود زیرا این مسئله به ایجاد هرج و مرج و کنترل تندروها بر سوریه منجر خواهد شد.

این عضو ائتلاف معارضان سوری تأکید کرد که احتمالا اسد بعد از اینکه دوره رسمی ریاست جمهوری اش در سال آینده به پایان برسد اقدام به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خواهد کرد.

وی ضمن متهم کردن اسد به استفاده از سلاح شیمیایی علیه مردم خودش گفت: به نظر می رسد برخی حتی با اینکه اسد دوباره سال آینده در انتخابات ریاست جمهوری حضور پیدا کند مخالفتی ندارند.

دیپلمات ها و اعضای بلندپایه معارضان سوری معتقدند که تغییر اولویت ها و رویکرد غربی ها به ویژه ایالات متحده و انگلیس از برکناری اسد به قدرت نگرفتن تندروها به دلیل شکاف هایی است که میان قدرت های بین المللی حامی معارضان سوری ایجاد شده.

به نظر می رسد با راهکار دیپلماتیکی این چنینی اختلاف های کشورهای غربی با روسیه کمتر شود، به ویژه که روسیه در سپتامبر گذشته مانع حمله نظامی آمریکا به سوریه شد و ممکن است دامنه اختلاف همپیمانان معارضان سوری در خاورمیانه {عربستان، قطر، ترکیه} در مورد روش برخورد با بحران ها افزایش پیدا کند.

بر خلاف آنچه در سال 2011 در لیبی رخ داد غربی ها از دخالت نظامی در سوریه دوری کردند که منجر به تقویت گروه های تندرو و جهادی در این کشور شد و تندروهای وابسته به القاعده به بزرگترین گروه معارضان مسلح سوری در کشور تبدیل شده اند و این مسئله نگرانی های آمریکایی ها و همپیمانانشان را برانگیخته زیرا ممکن است سوریه به مرکز جهادی های در جهان تبدیل شود.

این اقدامات غرب به ویژه آمریکا خشم عربستان را بر انگیخته و ریاض فکر می کند مقابله با تندروهای القاعده در اولویت قرار ندارد و واشنگتن با این رویکرد به دنبال راضی نگه داشتن اسد و ایران است؛ به همین دلیل در نشست دوستان سوریه در لندن ریاض تنها یک دیپلمات را به انگلیس اعزام کرده بود.

از سوی دیگر نیز فعالان معارض سوری تأکید کردند که ترکیه هفته گذشته اجازه داده یک محموله سلاح به گروه «جبهه اسلامی» که گذرگاه باب الهوی و سلاح های ارسالی از سوی غرب برای معارضان معتدل را در سوریه به دست گرفته اند، تحویل داده شود و این اقدام نشانه ای دیگر از اختلاف نظر با واشنگتن است.

با وجود اینکه قرار است نشست حل و فصل بحران سوریه در دوم بهمن ماه برگزار شود معارضان سوری شرط حضور خود را برکناری فوری اسد از قدرت اعلام کرده اند.

یک دیپلمات در خاورمیانه گفت: معارضان سوری باید وجود علوی ها در دولت انتقالی را بپذیرند ممکن است اسد رئیس جمهور سوریه باقی بماند و ممکن است نماند اما مسئله این است که بدون شک اختیارات او کمتر خواهد شد.

وی افزود: اگر معارضان با این مسئله موافقت نکنند همه کشورهای غربی حامی خود به ویژه ایالات متحده را از دست خواهند داد و تنها لیبی و عربستان از آنها حمایت خواهند کرد.

یک عضو دیگر معارضان سوری که نزدیک به واشنگتن است گفت: مقامات روسی و آمریکایی در تلاش هستند تا چهارچوبی  برای انتقال قدرت در سوریه ایجاد کنند که بر اساس آن علوی های سوریه نقش خود در ارتش و نهادهای امنیتی این کشور را حفظ کنند و به این ترتیب مجازات نشدن علوی های سوریه تضمین شود و با معارضان معتدل جبهه ای برای مقابله با تندروها و جهادی های القاعده در سوریه ایجاد شود و بدنه ارتش سوریه ترمیم شود.

این عضو معارضان سوری با انتقاد از ادامه تأکید مقامات آمریکایی و اروپایی بر تمام نشدن نقش اسد در آینده سوریه گفت: باید آنها بگویند که نقش اسد چگونه به پایان خواهد رسید و حتی اگر اسد از قدرت کنار گذاشته شود و دولت انتقالی به دست سنی ها بیافتد مسکو و واشنگتن نمی خواهند سلطه علوی ها بر ارتش و نهادهای امنیتی به پایان برسد.

«احمد آفاق» یکی از اعضای پیشین سازمان اطلاعات سوریه که دو سال پیش به معارضان پیوسته و با  مقامات آمریکایی و روسی در ارتباط است تأکید کرد مسکو ترجیح می دهد ارتش سوریه را در دوران انتقالی علوی ها هدایت کنند.

وی افزود: برای روسیه ارتش سوریه از اسد مهم تر است و ارتش برای آنها خط قرمز به شمار می آید زیرا می داند که علوی ها با توجه به تجربه ای که در 50 سال اخیر به دست آورده اند بهترین گزینه برای مقابله با القاعده به شمار می آیند.

وی تأکید کرد که باید به علوی های سوریه اطمینان خاطر داده شود که با ایجاد قدرت انتقالی گروهی جان و اموال آنها به خطر نخواهد افتاد.

کلید واژه ها: معارضان سوری القاعده


نظر شما :