هشدار تلاویو به واشنگتن:

تهدیدهای ما علیه ایران بی‌اثر شده است

۲۷ شهریور ۱۳۹۲ | ۱۳:۳۰ کد : ۱۹۲۱۵۳۲ اخبار اصلی خاورمیانه
معاون وزیر خارجه اسرائیل گفت: «حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران پدر شیوه خاص مذاکره و هم‌زمان گرفتن وقت است.»
تهدیدهای ما علیه ایران بی‌اثر شده است

دیپلماسی ایرانی: زئیف الکین، معاون وزیر امور خارجه اسرائیل نگرانی خود را فضای صلح آمیز موجود میان ایران و ایالات متحده امریکا ابراز کرد. الکین در اظهاراتی که خبرگزاری اسرائیلی والا آن را منتشر کرده است، گفت: «حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران پدر شیوه خاص مذاکره و هم زمان گرفتن وقت است. همان طور که در گذشته و در زمانی که مسئول مذاکره کننده هسته ای ایران بود، همین شیوه را دنبال کرد و در تبلیغات انتخاباتی اش نیز همین وعده را داد و اکنون نیز به دنبال همان شیوه است.»

به گزارش روزنامه الاخبار، چاپ لبنان، تهران آمادگی خود را برای از سرگیری مذاکره با غرب بر سر برنامه هسته ای اش اعلام کرده کما این که باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا نیز شخصا تاکید کرده است که نامه هایی را اخیرا به رئیس جمهوری ایران فرستاده است. کما این که وزرای امور خارجه ایران و بریتانیا نیز اعلام کرده اند که در جریان نشست سالانه سازمان ملل با یکدیگر ملاقات خواهند کرد. بنا به این گزارش تمامی این تحولات نشان می دهد که تحرکی در روابط ایران با غرب و ایالات متحده به وجود آمده و اسرائیل از ایجاد این تحرک نگران شده و مضطرب است که هدف ایران از نزدیک شدن به غرب خرید وقت و استمرار غنی سازی اورانیوم و توسعه برنامه هسته ای اش باشد.

منابع نزدیک به وزارت امور خارجه اسرائیل به خبرگزاری صهیونیستی والا گفته اند که فرضیه کار وزارت امور خارجه اسرائیل اکنون مبتنی بر این است که گرمایی در روابط ایران با غرب ایجاد شده است که در حقیقت فقط "ابتدای راه" تسویه حساب ها میان دو طرف برای از سرگیری مذاکرات و ایجاد کانال های دیپلماتیک است. یک مقام عالی رتبه اسرائیلی که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: «اسرائیل با ضرورت تلاش های دیپلماتیک در مقابل ایران مخالفتی ندارد اما از این می ترسد که تهران در ظاهر اظهاراتی بیان کند و به موازات آن عملا کار خود را پیش ببرد و به توسعه تاسیسات هسته ای اش ادامه دهد. چنین اتفاقی در گذاشته رخ داده بود و می تواند بار دیگر در آینده نیز رخ دهد.»

راه حل سوریه ثابت می کند که دیپلماسی می تواند دستاوردهای بزرگی به دنبال داشته باشد اما این نکته مهم را نیز باید یادآور شویم که کسی نمی دانست که ممکن است توافقی در مورد سوریه حاصل شود و چانه زنی ها و مذاکرات موفق شوند.

این در حالی است که اسرائیلی ها از این که روسیه و امریکا بر سر بحران سوریه به توافقی رسیدند و واشنگتن از گزینه نظامی علیه سوریه منصرف شد، ناخرسندند و آن را شکستی برای دیپلماسی خود در پرونده سوریه می دانند. کارشناسان و تحلیلگران بر این اعتقادند که دلیل اصلی اصرار اسرائیل به حمله نظامی امریکا و متحدانش به سوریه وجود طرحی از سوی تلاویو برای حمله موشکی و نظامی هم زمان زیر سایه حملات امریکا به سوریه بوده است.

این دیپلمات عالی رتبه در این باره گفت: «راه حل سوریه ثابت می کند که دیپلماسی می تواند دستاوردهای بزرگی به دنبال داشته باشد اما این نکته مهم را نیز باید یادآور شویم که کسی نمی دانست که ممکن است توافقی در مورد سوریه حاصل شود و چانه زنی ها و مذاکرات موفق شوند. احتمال آن می رود که در پی این توافق وضعیتی در سوریه و ایران به وجود آید که با پیگیری دیپلماسی بتوان از گسترش سلاح های کشتار جمعی و غیر متعارف جلوگیری کرد و کنترل چنین سلاح هایی را به دست گرفت.»

در همین رابطه سیلوان شالوم، وزیر انرژی اسرائیل نسبت به توافق حاصل شده میان روسیه و امریکا بر سر سلاح های شیمیایی سوریه هشدار داد و گفت که نباید به این ترتیب پیامی به تهران فرستاده شود که از هر گونه حمله نظامی مصون است. شالوم در نشست درون حزبی حزب متبوع خود گفت: «ایرانی ها می دانند که چه سختی های بزرگی برای جهان در تعامل با سوریه وجود دارد، سوریه در مقایسه با بسیاری از کشورها نسبتا کشوری کوچک و ضعیفی است. الآن قطعا آنها به خودشان می گویند که در این وضعیت چه کسی می تواند علیه ما وارد عمل شود در حالی که ما بزرگترین کشور منطقه هستیم که در حال پیشرفت در زمینه سلاح هسته ای هستیم؟!»

وی همچنین گفت: «تهدیدها علیه ایران دیگر این روزها بی اثر و توخالی شده است.»

با این حال سیلوان تاکید کرد که ایالات متحده همیشه در کنار اسرائیل ایستاده است.

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که برنامه هسته ای اش صرفا اهداف صلح آمیز دارد و به هیچ وجه به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نیست در حالی که اسرائیل از ترس ایران هسته ای بدون ارائه سند و مدرکی همواره ادعا کرده که ایران تلاش دارد به سلاح هسته ای دست یابد.
 

تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: اسرائیل امریکا


نظر شما :