قاهره حماس را متهم میکند
غزه در اختیار اخوان المسلمین مصر
دیپلماسی ایرانی: جنبش حماس روز یکشنبه 25 اگوست، برپایی پایگاه های نظامی برای عناصر اخوان المسلمین در جنوب غزه را نفی کرد و گزارش هایی که در رسانه های مصری در این زمینه منتشر شده است را نیز کاملا بی اساس دانست.به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، سامی ابو زهری، سخنگوی حماس در این باره گفت: «حماس آن چه در رسانه های می گذرد را کذب محض می داند و آن چه گفته می شود که مراکز آموزشی کتائب قسام در اختیار عناصر اخوان مصر قرار گرفته است نیز دروغی بیش نیست.»
رسانه های مصری روز یکشنبه اعلام کردند که شاخه نظامی جنبش حماس پایگاه های نظامی برای آموزش نیروهای اخوان در خان یونس در نوار غزه دایر کرده است.
ابوزهری این ادعاها را کذب محض دانست و گفت: «هدف از انتشار این اکاذیب هدف قرار دادن ملت فلسطین و نیروهای مقاومت به بهانه حمله به تونل های ارتباطی میان دو طرف و بستن شبه کامل گذرگاه رفح است.»
ارتش مصر ظرف چند روز گذشته حملات مفصلی را در شهرها و روستاهای شمال سینا به ادعای برخورد و دستگیری گروه های مسلح و افراد تحت پیگرد آغاز کرده است. در پی این حمله تا کنون 88 شهروند مسلح دستگیر شده که عمده آنها در دو شهر الشیخ زوید و العریش بوده است. ارتش مصر همچنین اقدام به نابودی تونل های زیرزمینی بزرگی که نوار غزه به صحرای سینا متصل می کند، کرده که تنش در مرزهای دو طرف را به شدت افزایش داده است. شاهدان عینی می گویند که نیروهای امنیتی بسیاری در مناطق مرزی به خصوص مناطقی که در آنها تونل وجود دارد، پراکنده شده اند.
این در حالی است که حماس تلاش می کند که همچنان غزه را در اختیار داشته باشد، برای همین تلاش دارد تا روابط تخریب شده خود را با ایران مجددا احیا کند و دوباره هم پیمانان سابق را در کنار خود آورد، به ویژه بعد از سقوط اخوان المسلمین در مصر که حامی اصلی آن از لحاظ ایدئولوژیک و سیاسی محسوب می شود.
در زمان حکومت اخوان بر مصر حماس ارتباطات بسیار نزدیکی با رهبران این جنبش از جمله خیرت الشاطر که در حال حاضر در بند است ایجاد کرد که مورد حمایت مالی او و اخوان قرار گرفت و محمد مرسی، رئیس جمهوری عزل شده نیز به این جنبش اجازه داد تا در قاهره دفتر باز کنند و رهبران آن از جمله موسی ابو مرزوق در آن جا اقامت گزینند. همچنین برای نخستین بار از زمانی که حماس بر نوار غزه مسلط شد، بالگردهای مصری اجازه یافتند تا از جنوب نوار غزه اطلاعات امنیتی جمع آوری کنند.
با آغاز بحران مصر و افزایش اعتراض ها علیه دولت محمد مرسی، ویدئویی از حماس منتشر شد که در آن در پایگاه های نظامی، عناصری از کتائب عزالدین القسام، شاخه نظامی حماس، در شهر رفح فلسطین سوار خودروهای نظامی می شوند در حالی که با خود شعارهای گروه اخوان المسلمین را حمل می کنند. همچنین این شایعه مطرح شد که در زمانی که اخوانی ها در میدان رابعة العدویة در قاهره اقدام به تظاهرات علیه دولت کودتایی کردند، عناصری از حماس در آن جا حضور یافته و به آنها کمک های لجستیکی می کردند. این مساله سبب شد تا این شائبه به وجود آید که حماس خود را درگیر مسائل داخلی مصر کرده است. همچنین در طول همین مدت شایعاتی رد و بدل شد مبنی بر این که جنبش حماس از طریق کانال های زیرزمینی عناصر مسلح به داخل اراضی مصر به سود اخوان گسیل می داشته و حتی حماس متهم به ترور فعالان سیاسی مخالف اخوان در مصر شد. حماس همچنین متهم است که در 28 ژانویه 2011، بعد از سرنگونی حسنی مبارک به اذن اخوان زندان های مصر را به کنترل در خود در آورده و اقدام به فراری دادن رهبران جماعت اخوان المسلمین در مصر کرد. همچنین متهم است که جنگ افزارهای نظامی به سینا منتقل می کرده تا جریان های مسلح علیه ارتش مصر فعالیت کنند.
در حال حاضر نیز رهبران سیاسی مصر حماس را متهم می کنند که به فراری دادن شماری از رهبران اخوان المسلمین به غزه کمک کرده است به گونه ای که در حال حاضر محمود عزت، رئیس سازمان ویژه جنبش اخوان المسلمین و اسامه یاسین، وزیر سابق جوانان مصر در دوران حکومت اخوان در غزه به سر می برند.
تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :