وزیر اسبق نفت: گاز برگ برنده دولت یازدهم

۱۶ مرداد ۱۳۹۲ | ۲۰:۲۸ کد : ۱۹۱۹۶۲۱ سرخط اخبار
وزیر اسبق نفت از گاز و صادرات گاز به عنوان یک برگ برنده برای افزایش قدرت چانه زنی ایران در مبادلات منطقه ای و بین المللی یاد کرد و با بیان اینکه باید اولویت برنامه های وزارت نفت متمرکز بر روی افزایش تولید گاز باشد، گفت: باید لوله های صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه و حتی اروپا برود.

غلامحسین نوذری امروز در گفتگو با مهر با بیان اینکه در حال حاضر شرایط فعلی داخلی و بین المللی صنعت نفت با گذشته تفاوت های قابل توجهی کرده است، گفت: با توجه به افزایش تحریم های بین المللی و محدودیت های خارجی باید در اولویت های توسعه به ویژه در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز تغییرات جدیدی اعمال شود.

وزیر اسبق نفت با اعلام اینکه در شرایط فعلی باید تمرکز وزیر آینده نفت بر روی افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی متمرکز شود، تصریح کرد: مقوله نفت و گاز یک رکن تاثیرگذار و اساسی در مبادلات و دیپلماسی بین المللی انرژی و خارجی ایران است.

این عضو کابینه دولت نهم با تاکید بر اینکه قطعا نفت و گاز می تواند زمینه ساز تسهیل در روابط سیاسی و خارجی کشور باشد، اظهار داشت: در حال حاضر روسیه با صادرات گسترده گاز طبیعی به اروپا در بسیاری از تصمیم گیری های سیاسی و اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه اروپا تاثیرگذار است.

این پیشکسوت صنعت نفت، بیان کرد: هم اکنون بخش عمده ای از صنایع و نیروگاه های اروپایی به گاز روسیه وابسته است که این وابستگی منجر به افزایش قدرت چانه زنی روس ها در مبادلات سیاسی و بین المللی در سطح اتحادیه اروپا شده است.

آیا عربستان را می توان تحریم نفت کرد؟

نوذری با اعلام اینکه آیا در شرایط فعلی می توان عربستان سعودی را تحریم نفت کرد، افزود: افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز در ایران منجر به بهبود شرایط سیاسی، بین المللی و حتی افزایش قدرت چانه زنی ایران در مذاکرات خارجی خواهد شد.

رابطه تولید نفت و گاز و افزایش قدرت چانه زنی

این کارشناس اقتصاد انرژی با بیان اینکه اگر ایران ظرفیت تولید 5 میلیون بشکه نفت را در اختیار داشته باشد قطعا در سطح اوپک و مباحث دیپلماسی انرژی از جایگاه بالاتری برخوردار خواهد شد، بیان کرد: بر این اساس باید افزایش توان و ظرفیت مازاد عرضه نفت و امضای قراردادهای بلندمدت صادرات انرژی به ویژه نفت و گاز با کشورهای همسایه و به ویژه کشورهای اروپایی در دستور کار وزارت نفت دولت یازدهم قرار گرفت.

راهکار افزایش صادرات نفت در شرایط تحریم

وزیر اسبق نفت با تقدیر از زحمات و خدمات شبانه روزی رستم قاسمی وزیر فعلی نفت برای بهبود وضعیت صادرات نفت و کاهش آثار تحریم‎ های نفتی بین المللی تبیین کرد: ایشان برای کاهش آثار تحریم های نفتی به صورت شبانه روزی وقت گذاشته اند و مسیرهای مختلفی را طی کرده اند تا برخی از مشکلات صادرات نفت ایران حل و فصل شود.

مدیرعامل اسبق شرکت ملی نفت ایران با یادآوری اینکه صادرات نفت در زمان ها و فصل های مختلف تابع یکسری شرایط خاص از جمله عرضه و تقاضاهای فصلی است، بیان کرد: از این شرایط می توان برای بهبود روند صادرات نفت کشور حتی در شرایط تحریم استفاده کرد که این ظرفیت و پتانسیل نیاز به بسترهایی همچون مدیران متخصص، آشنایی کامل با فضا و بازار جهانی نفت و بررسی روند عرضه و تقاضا دارد.

این عضو کابینه دولت نهم با اعلام اینکه حضور اکثر روسای جمهور و مقامات عالی رتبه و ارشد کشورهای مختلف جهان در مراسم تحلیف دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری را یک پیام واضح و آشکار دانست و افزود: قطعا فضای کار در دولت آینده متفاوت باشد.

وی همچنین با بیان اینکه بسیاری از تحریم های بین المللی از راههای حقوقی و در اختیار گرفتن وکلای قوی و کارکشته قابل حل و فصل است، اظهار داشت: از این رو باید از تمامی ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در کشور برای رفع تحریم های نفتی و بین المللی استفاده کرد.

نوذری با تاکید بر اینکه هم اکنون فضای عمومی در صنعت نفت به ویژه در سطح بدنه کارشناسان، نخبگان و مدیران بالایی متفاوت از گذشته است، یادآور شد: در شرایط فعلی یک اجماع کلی در بین کارکنان، کارشناسان، مدیران و نخبگان نفتی و بدنه صنعت نفت بر روی وزیر پیشنهادی نفت حاصل شده است و این موضوع را از زبان بسیاری از مدیران و بزرگان صنعت نفت شنیده ام.

دلایل افزایش تولید گاز

وی با بیان اینکه باید فضای عمومی طرح های توسعه ای صنعت نفت با اولویت افزایش تولید گاز در دولت یازدهم متمرکز شود، تصریح کرد: هم اکنون نیاز اصلی کشور به گاز طبیعی بوده به طوری که می توان از این انرژی پاک برای سوخت رسانی بیشتر به نیروگاه ها، صنایع و حتی صادرات و تزریق گاز به مخازن نفتی به صورت بهینه و گسترده تری استفاده کرد.

وزیر اسبق نفت با بیان اینکه ایران با توجه به دراختیار داشتن یکی از بزرگترین ذخایر غنی گاز جهان از پتانسیل و ظرفیت بالایی برای افزایش تولید این حامل انرژی برخوردار است، اظهار داشت: اگر ظرفیت تولید گاز افزایش یابد دیگر نیازی به تحویل گازوئیل و فرآورده های نفتی به نیروگاه ها و صنایع به ویژه در فصل زمستان نبوده و حتی می توان این فرآورده های نفتی را به جای نفت خام و خام فروشی به بازارهای جهانی صادر کرد.

اولویت ها باید در پارس جنوبی تغییر کند

این عضو کابینه دولت نهم همچنین درباره توسعه فازهای پارس جنوبی با بیان اینکه توسعه فازهای این میدان بزرگ مشترک گازی نیاز به یک برنامه جامع و تعیین اولویت بندی دقیق برای تامین مالی و کالایی دارد، افزود: از این رو معتقدم باید فازهایی که دارای بیشترین پیشرفت فیزیکی هستند همچون فازهای 12، 15 تا 18 پارس جنوبی که دارای پیشرفت بالای 80 درصد بوده را در اولویت اول توسعه، تکمیل و راه اندازی قرار گیرد.

ضرورت های افزایش صادرات گاز ایران

وی همچنین در مورد صادرات گاز به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به ویژه امارات متحده عربی توضیح داد: امارات قصد دارد از گاز ایران برای تامین سوخت نیروگاه های خود استفاده کند که عمده نیاز امارات به گاز ایران در فصول تابستان بوده که ظرفیت مازاد تولید گاز هم در اختیار داریم.

مدیرعامل اسبق شرکت ملی نفت در پایان با بیان اینکه افزایش صادرات گاز می تواند منجر به ارتقای قدرت چانه زنی و جایگاه بین المللی ایران در عرصه های مختلف شود، خاطر نشان کرد: از این رو در صورت افزایش ظرفیت تولید باید صادرات گاز به کشورهای مختلف همسایه و کشورهای اروپایی به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گیرد.

 

کلید واژه ها: گاز تحريم‌ها


نظر شما :