انگلیس جزئیات تحریم های جدید را اعلام کرد

واکنش آمریکا به افت بی سابقه ارزش ریال

۱۱ مهر ۱۳۹۱ | ۱۶:۰۹ کد : ۱۹۰۷۴۸۰ اخبار اصلی پرونده هسته ای اقتصاد و انرژی
نویسنده خبر: آزاده افتخاری
دیپلمات ها با توجه به حساسیت مدت زمان بین حال حاضر تا پایان سال جاری هشدار می دهند این زمان آسیب پذیر است و در صورتی که طی آن تهران بار دیگر از افزایش ظرفیت های غنی سازی خبر دهد، این اقدام از نظر آمریکا و اتحادیه اروپا بسیار تحریک کننده خواهد بود.
واکنش آمریکا به افت بی سابقه ارزش ریال

دیپلماسی ایرانی: در حالی که هنوز تاریخی برای ادامه مذاکرات هسته ای ایران با غرب مشخص نشده و احتمال می رود این گفت و گو ها تا پس از انتخابات 6 نوامبر آمریکا نیز انجام نشود، انگلیس برای نخستین بار جزئیات پیش نویس تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران را فاش کرد. برخی بر این باورند بحث علنی بر سر تحریم های جدید نشان می دهد که احتمالا دیپلماسی با ایران تا اواخر سال جاری میلادی به تعویق خواهد افتاد.

رکورد شکنی های روزانه یا حتی ساعت به ساعت بهای دلار در ایران در حالی صورت می گیرد که انگلیس، فرانسه و آلمان قصد دارند در دو هفته آینده بر سر بسته جدید تحریم ها علیه ایران به توافق برسند.

یک مقام آمریکایی در واکنش به افزایش بی سابقه ارزش دلار در مقابل ریال مدعی شد این روند موفقیت تحریم های اعمالی علیه جمهوری اسلامی را نشان می دهد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ادعا کرد، از دید ما، این به معنی موفقیت فشار بین المللی بر اقتصاد ایران است. نولاند اظهار داشت: ایران به طور ملموسی از سیستم مالی جهانی کنار گذاشته شده و بخش قابل توجهی از نفت ایران به بازار های جهانی دسترسی ندارد. وی همچنین اذعان کرد که تحریم هایی که علیه ایران اعمال می شود در زمره سخت ترین تحریم ها قرار دارد.

در 12 ماه گذشته، آمریکا و اتحادیه اروپا سنگین ترین انواع تحریم ها را علیه ایران به اجرا گذاشته و صنعت بانکداری و نفت جمهوری اسلامی را با مشکلاتی مواجه کرده اند.

به گزارش روزنامه فایننشال تایمز تازه ترین نشانه پیامد تحریم ها ، کاهش 15 درصدی ارزش ریال در مقایسه با روز گذشته است. از سوی دیگر طرحی در حال بررسی در مجلس شورای اسلامی است که به موجب آن هر گونه خرید و فروش ارز در بازار آزاد ممنوع اعلام می شود.

دیپلمات های انگلیسی می گویند وزیران خارجه اتحادیه اروپا بسته تحریم های جدید علیه ایران را در نشست 15 اکتبر خود بررسی می کنند. آنها خاطرنشان می کنند در صورتی که در این نشست توافق قطعی حاصل نشود به طور حتم این توافق تا پایان سال جاری به دست می آید. به گفته این گروه از دیپلمات ها تحریم های پیشنهادی شامل 4 بخش می شوند.

در بخش مالی، انگلیس، فرانسه و آلمان از اتحادیه اروپا می خواهند گام های بیشتری در جهت ممنوعیت مبادلات مالی با بانک های ایرانی بردارد.

در بخش تجاری، آنها می خواهند راه دستیابی ایران به مواد مورد نیاز برای استفاده در برنامه های هسته ای را محدود تر کنند.

در بخش انرژی دیپلمات ها از به عمل آوردن اقداماتی سخن می گویند که راه دور زدن تحریم های نفتی و استفاده از درآمد های نفتی برای پیشبرد برنامه های هسته ای را محدود می کند.

در بخش حمل و نقل، اتحادیه اروپا خواستار بررسی اقداماتی است که دور زدن تحریم های قبلی در این بخش را متوقف می کند.

کلیف کاپچان، تحلیلگر موسسه اوراسیا بر این باور است که باتوجه به نرخ تورم، تحریم های جدید پیامد های جدی برای اقتصاد ایران به همراه خواهد داشت.

از سوی دیگر دیپلمات ها با توجه به حساسیت مدت زمان بین حال حاضر تا پایان سال جاری هشدار می دهند این زمان بسیار آسیب پذیر است و در صورتی که طی آن تهران بار دیگر از افزایش ظرفیت های غنی سازی خبر دهد، این اقدام از نظر آمریکا و اتحادیه اروپا بسیار تحریک کننده خواهد بود.

این در حالی است که تهران بر صلح جویانه بودن اهداف هسته ای خود تاکید داشته و معتقد است برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای، آمریکا و اروپا باید تحریم ها را لغو کنند. دور آخر مذاکرات هسته ای ایران  و گروه (1+5) اواخر خرداد ماه در مسکو برگزار شد و با توجه به اختلاف نظر های عمیق از آن پس مذاکرات در سطح کارشناسان و معاونان دنبال شد. البته کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و عضو ارشد مذاکرات هسته ای اواخر ماه گذشته در استانبول ملاقات کوتاهی داشتند و بنا شد اشتون در مورد تعیین چشم انداز گفت و گو ها با جلیلی تماس بگیرد. اما با وجود ابراز تمایل تهران به ادامه گفت و گو ها هنوز این تماس تلفنی برقرار نشده و تاریخی برای مذاکرات ایران و گروه 1+5 یا ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز تعیین نشده است.

 

آزاده افتخاری

نویسنده خبر

کلید واژه ها: تحریم اتحادیه اروپا مذاکرات تحریم های جدید مذاکرات هسته ای آمریکا


نظر شما :