فصلنامه «گفتگو» منتشر شد
بررسی کارنامه و نحوه عملکرد حزب عدالت و توسعه، مسئله کُردها، شناسایی و تعریف دو کشور همسایه یعنی ایران و ترکیه از دیگر از موضوعات مقالات عمده این شماره از فصلنامه وزین گفتگو محسوب میشود.
“تورج اتابکی” در نخستین مقاله این شماره با نام کمالیسم مرد،زنده باد کمالیسم به کنکاش در چگونگی به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه و روند تاریخی این پدیده پرداخته است. از نظر وی در این مقاله حزب عدالت و توسعه سعی کرده است روایتی نو از ناسیونالیسم ترک ارائه دهد که به عثمانی گری ترکان جوان در سال های پایانی امپراتوری نزدیک تر است و با کمالیسم متفاوت.
“احسان هوشمند” پژوهشگر سرشناس مسائل هویتی و قومی در ایران در مقاله ای تحت عنوان «کردها میراث برجای مانده» به بررسی مسائل و مصائب کردهای ترکیه و مبارزات بی امان آن ها بر علیه تبعیض های متنوع کمالیست ها پرداخته و هم چنین در یک بخش مجزا به بررسی سیاست های متفاوت تر و سهل گیرانه تر حزب عدالت و توسعه در خصوص مسئله کرد پرداخته است.
“سرحان آفاجان” محقق ترک در مقاله ای با نام شناختن و شناساندن همسایه به بررسی کتاب هایی که در ترکیه در خصوص ایران از سال ۱۹۰۰ تا کنون منتشر شده است پرداخته است.روش وی در شناسایی و معرفی کتاب تقسیم بازه زمانی یکصد و ده ساله به سه دوره تاریخی یعنی از ابتدای سد بیستم تا ۱۹۷۹ یعنی تاریخ انقلاب اسلامی، از ۱۹۷۹ تا سال ۲۰۰۰ و از سال ۲۰۰۰ تا به اکنون است.
همچنین در بخش «روزنامه» که یکی از بخشهای پرطرفدار مجله است دو مقاله درخصوص ترکیه به چشم میخورد. “مارال جعفرودی” به بررسی و مرور کوتاه انتخابات ترکیه بهویژه انتخابات پارلمانی اخیر پرداخته است و تلاش نموده زوایای مهم آن را به رشته تحریر درآورد. “امین قلعهای” در یادداشتی تحت عنوان ترکیه دور، ترکیه نزدیک به روند توسعه سیاسی و اقتصادی این کشور و شناسایی آسیبها و تهدیدهای پیشرو پرداخته است.
در بخش تاریخی و آزاد، استاد “کاوت بیات” سند شناس و مورخ نامی کشورمان به ارائه هفت گزارش جدید از اسناد دست اول کنسولگری انگلستان درخصوص وقایع ۲۱ آذر ۱۳۲۵ و جریان نجات آذربایجان پرداخته است. این اسناد که از سری اسناد آزاد شده آرشیو ملی بریتانیا هستند برای نخستین بار در کشور و در این شماره از فصلنامه گفتگو، منتشر شده و خود بخشی از هزاران صفحه سند و گزارش های کنسولگری بریتانیا در تبریز میباشند که تصویری از اوضاع کشور در خصوص وقایع سال های ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۵ ارائه میدهند.
در بخش مقالات آزاد دو مقاله متفاوت در این شماره از گفتگو منتشر شده “علی کاراسار” در مقالهای تحت عنوان تقسیمات اداری ماوراءالنهر در دوره بلشویک ها به این موضوع را بر اساس اسناد محرمانه شوروی بررسی نموده است.
در مقالهای دیگر در همین بخش تحت عنوان «به کجا چنین شتابان» به بررسی و نگاه انتقادی در خصوص یک مصاحبه منتشر شده از صادق زیباکلام درخصوص خلقیات ایرانیها و نقد ادعاهای وی برمیخوریم. “سالار سیف الدینی” در این مقاله به بررسی و نقد اتهامات صادق زیباکلام به مردم ایران و نژادپرست و عرب ستیز خواندن آن ها پرداخته و به زیباکلام پیشنهاد نموده است به جای ادعاهای صرف و استفاده از زبان کوچه بازار به تعریف و معنای علمی و دقیق اصطلاح ها و عبارات جامعه شناختی و علم سیاست روی آورد و مانند یک استاد دانشگاه مسئولانه سخن بگوید.
این شماره از مجله گفتگو در ۱۴۴ صفحه و ماند چند سال گذشته به مدیر مسئولی ” مراد ثقفی” منتشر شده است.
نظر شما :