دولت کویت هم به تحریم کنندگان پیوست

۲۲ آبان ۱۳۸۹ | ۱۳:۴۵ کد : ۹۳۱۵ اخبار اصلی
بعد از گذشت نزدیک به شش ماه از تصویب قطعنامه 1929 شورای امنیت علیه ایران و وضع تحریم‌های بسیار علیه اقتصاد ایران، این بار نوبت کویت است که به بنگاه‌های اقتصادی خود دستور دهد تا تحریم‌های سازمان ملل متحده علیه ایران را اجرا کنند.
دولت کویت هم به تحریم کنندگان پیوست
دیپلماسی ایرانی: بعد از گذشت نزدیک به شش ماه از تصویب قطعنامه 1929 شورای امنیت علیه ایران و وضع تحریم‌های بسیار علیه اقتصاد ایران، این بار نوبت کویت است که به بنگاه‌های اقتصادی خود دستور دهد تا تحریم‌های سازمان ملل متحده علیه ایران را اجرا کنند.

روزنامه‌های کویتی گزارش داده‌اند که بانک مرکزی این کشور از بانک‌های داخلی و شرکت‌های سرمایه‌گذار فعال خواسته است که تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران را اجرا کنند. بانک مرکزی کویت مدعی شده است که این اقدام را بر اساس دستورالعمل وزارت خارجه این کشور مبنی بر اجرای قطعنامه 1929 علیه ایران انجام داده است.

در این دستورالعمل وزارت خارجه کویت آمده است که قطعنامه 1929 شورای امنیت همه کشورها را ملزم کرده است که اقدامات لازم را در این راستا اعمال کند و از همین رو مقامات کویتی و موسسات مالی باید در معاملات خود با ایران نهایت دقت را به کار گیرند تا بانک‌های ایرانی دفتری در کویت افتتاح نکنند و موسسات کویتی نیز در ایران دفتر نمایندگی یا حساب بانکی باز نکنند.

پیش از این نیز کویتی‌ها در اقدامی شیطنت آمیز مانع از سوخت گیری هواپیماهای ایرانی در فرودگاه این کشور شده بودند. البته مقامات کویتی در آن مقطع زمانی اعلام کردند که این اقدام از سوی شرکت‌های ارائه کننده سوخت صورت گرفته و دولت کویت در این ماجرا نقشی ندارد. اتحادیه اروپا در تحریم‌های اعمالی خود که بعد از قطعنامه 1929 شورای امنیت تصویب شد، فروش سوخت را به هواپیماهای ایرانی ممنوع کرده است.

قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، که با وجود رای منفی ترکیه و برزیل، درست بعد از امضای بیانیه تهران برای مبادله سوخت برای تامین سوخت راکتور تهران به تصویب رسید، در چارچوب فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد، تحریم‌های مالی و اقتصادی زیادی را علیه ایران وضع کرد.

بلافاصله بعد از تصویب این قطعنامه، اتحادیه اروپا و ایالات متحده و بعضی کشورهای دیگر هم به اقدامات مشابهی علیه اقتصاد دست زدند.

ایران همواره اعلام کرده است که وضع و اعمال این گونه تحریم‌ها تاثیری در برنامه هسته‌ای این کشور ندارد و اقتصاد ایران را مستحکم‌تر می‌کند. مقامات ایرانی بر این باورند که تنها شرکت‌های اجرا کننده این تحریم‌ها از آن متضرر خواهند شد.

تجار اماراتی که به دلیل اعمال تحریم‌ها توسط کشورشان به شدت متضرر شده‌اند، هفته گذشته در دیدار با معاون بازرگانی امیر دوبی از او خواستند که موانع ایجاد شده بر سر راه تجارت آن‌ها با ایران را رفع کند.

اقدامات امارات برای اعمال تحریم‌ها علیه ایران، چندی پیش منجر به بحرانی جدی در صحنه بازار ارز و طلای ایران شد.


نظر شما :