پیشنهاد مذاکره از سوی آمریکا

۲۸ تیر ۱۳۸۹ | ۲۰:۰۴ کد : ۸۱۰۵ اخبار اصلی
علاءالدین بروجردی با بیان این که کنگره آمریکا از طریق سفیر سوئیس در تهران درخواست مذاکره با ایران را مطرح کرده است، گفت: طبيعى است که در چنين شرايطى براى مذاکره و بحث جايگاهى وجود ندارد.
پیشنهاد مذاکره از سوی آمریکا

دیپلماسی ایرانی: رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خبر داد که کنگره آمریکا از طریق سفیر سوئیس درخواست مذاکره با ایران را مطرح کرده است. علاءالدین بروجردی در گفتگو با مهر در پاسخ به این سئوال که آیا تغییر و تحول خاصی پیرامون روابط ایران و آمریکا محتمل خواهد بود، گفت: فکر نمی‌کنم تغییر جدیدی پیرامون روابط ایران و آمریکا حاصل شده باشد.

وی تاکید کرد: البته امروز سفیر سوئیس در ایران با من ملاقاتی داشت که این دیدار در راستای سفر رئیس مجلس به ژنو به منظور شرکت در نشست بین المجالس بود.

رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: البته در این دیدار سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران مطالبی را مطرح کرد از جمله اینکه با توجه به سفر اخیرش به واشنگتن اظهارعلاقه کمیسیون سیاست خارجی آمریکا برای مذاکره با ایران را عنوان کرد.

بروجردى با اشاره به پاسخ‌هايى که به سفير سوئيس در خصوص در خواست مطرح شده داد، گفت: عملکرد آمريکا به گونه‌اى است که ما هر روز شاهد يک اقدام منفى جديدترى عليه ملت ايران هستيم، از حادثه اخير در زاهدان گرفته تا اعترافات ريگى که مشخصا مرتبط با آمريکايى‌ها است.

اشاره او به انفجارهای روز پنجشنبه در مسجد جامع زاهدان است که طی آن دست کم 27 نفر کشته و 169 نفر زخمی شدند. ایران آمریکا را متهم کرده به گروه جندالله که مسئولیت این حملات انتحاری را بر عهده گرفته کمک می‌کند. اما مقام‌های آمریکایی این اتهام را رد می‌کنند. باراک اوباما رئیس جمهور و هیلاری کلینتون وزیر خارجه این کشور این حملات را به شدت محکوم کرده و خواستار مجازات عاملین آن شده اند.

رئيس کميسيون امنيت ملى و سياست خارجى مجلس خاطرنشان کرد: همچنين بيش از 60 طرح در کنگره آمريکا عليه ايران در اختيار دموکرات‌ها است، همچنين صدور قطعنامه و تحريم عليه کشور از ديگر نقاط منفى در اقدامات انجام شده توسط آمريکا عليه ايران است.

اشاره رئيس کميسيون امنيت ملى و سياست خارجى مجلس به تحریم‌های یکجانبه‌ای است که کنگره آمریکا در ارتباط با فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی، علیه این کشور تصویب کرده است.

بروجردی ادامه داد : البته من به سفیر سوئیس گفتم آمریکا از یک طرف به تروریست‌ها کمک می‌کند و حادثه زاهدان را ایجاد می‌کند و تحریم‌های فراتر از قطعنامه وضع می‌کند پس چه انتظاری برای مذاکره دارد؟ طبيعى است که در چنين شرايطى براى مذاکره و بحث جايگاهى وجود ندارد.

نماینده بروجرد ادامه داد: من به سفیر سوئیس تاکید کردم که آمریکایی‌ها باید رویکرد خود را تغییر بدهد و اگر تغییر کنند تغییر خواهند دید.

این اولین بار نیست که چنین درخواستی از سوی کنگره آمریکا مطرح می شود. در آذر ماه سال ۱۳۸۷ نیز على لاریجانى، رئیس مجلس شوراى اسلامى گفته بود، اعضاى کنگره آمریکا با ارسال چندین نامه به مجلس ایران از تمایل خود براى آغاز گفت و گوها میان دو طرف خبر داده‌اند.

با این حال هنوز هیچ یک از مقام‌های آمریکایی درباره اظهارات رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران مبنی بر تمایل کنگره آمریکا به گفت و گو با ایران اظهار نظر نکرده‌اند.


نظر شما :