حمايت عربستان از صدور قطعنامه عليه تهران

۰۲ اسفند ۱۳۸۸ | ۱۶:۴۶ کد : ۶۹۹۲ اخبار اصلی
عربستان موضع خود در قبال پرونده هسته‌اى ايران را به صراحت اعلام کرد...
حمايت عربستان از صدور قطعنامه عليه تهران

دیپلماسی ایرانی: عربستان موضع خود در قبال پرونده هسته‌اى ايران را به صراحت اعلام کرد: ما از ارائه قطعنامه‌اى جدى و فورى عليه ايران بيشتر حمايت مى‌کنيم تا تحريم اين کشور در بازده زمانى طولانى‌تر.

حضور هيلارى کلينتون در رياض و البته در اقامتگاه شخصى پادشاه عربستان بهانه ‌اى شد تا مقام‌هاى عربستان نيز برگ هاى در اختيار را رو کنند و از تمايل شخصى براى تصويب قطعنامه اى شديد اللحن عليه ايران سخن بگويند. هيلارى کلينتون پيش از بازگشت به ايالات متحده و به پايان رساندن نخستين تور خاورميانه خود در سال جديد ميلادى باز هم همان اظهارات تند و تيز را در مورد ايران تکرار کرد: تهران در مسير توليد تسليحات هسته‌اى قرار گرفته و مدارک موجود ادعاى اين کشور را که هدف آنها فعاليت‌هاى صلح اميز هسته‌اى است اثبات نمى‌کند.

مشاوران خانم هيلارى که در اين سفر او را همراهى مى‌کردند در پايان اين تور آسيايى اعلام کردند که مواضع عربستان و امريکا در خصوص برنامه هسته‌اى ايران بسيار به هم نزديک است. در ميان مقام‌هاى عربستان سعودى وزير امور خارجه اين کشور، سعود الفيصل با تشديد تحريم‌ها عليه ايران مخالفت کرده و ادعا کرد که تشديد تحريم‌ها در حقيقت راهکارى بلند مدت است اما برنامه هسته اى ايران به راهکارى دم‌دست‌تر نياز دارد. به گزارش آسوشييتدپرس، سعود الفيصل با بزرگ‌نمايى پرونده هسته اى ايران خطاب به خبرنگاران گفت: ايران براى ما تهديدى جدى است چرا که ما با اين کشور مرز مشترک داريم. براى مقابله با اين تهديد به قطعنامه اى جدى و فورى نياز داريم.

وزير امور خارجه عربستان لحنى را براى اظهار نظر انتخاب کرده بود که نشان نمى‌داد که آيا وى و دولتش خواهان تشديد تحريم‌ها در قالب قطعنامه اى جديد هستند يا به دنبال راهکارى متفاوت براى حل مشکل پرونده هسته‌اي. رياض پيش از اين نيز اعلام کرده بود که با حمله نظامى به ايران براى مهار پرونده هسته‌اى اين کشور مخالف بوده و بهترين راه را براى کاهش تنش در منطقه همکارى کشورهاى همسايه با ايران مى‌داند.

فيصل در ادامه سخنانش افزود: دليلى وجود ندارد که ما همه وقت خود را بر اعمال تحريم هايى صرف کنيم که در کوتاه مدت هيچ تاثيرى ندارند. ما به راهکارى جدى‌تر نياز داريم. حمله نظامى به ايران تنها اثر معکوس خواهد داشت.

وزير امور خارجه عربستان در ادامه سخنانش تاکيد کرد که ايالات متحده و کشورهاى عربى بايد کارى براى پايان دادن به بحران در خاورميانه انجام دهند. متوقف کردن فعاليت ‌هاى اسرائيل در بيت‌المقدس و کرانه باخترى از جمله درخواست هاى عربستان از ايالات متحده است.

بسيارى از تحليل گران بين‌المللى اعتقاد دارند که هدف هيلارى کلينتون از اين سفرها تحت فشار قرار دادن کشورهاى همسايه ايران و البته متحد خود براى پايان دادن به رابطه با تهران و البته تحت فشار قرار دادن چين براى همراهى با جامعه جهانى بوده است.

آسوشييتدپرس در ادامه گزارش خود مى‌نويسد: هفته گذشته بود که ايران با اعلام برنامه خود براى غنى‌سازى بيست درصدى اورانيوم همه را به اين باور رساند که در مسير تلاش براى دستيابى به تسليحات هسته اى است و نه نيل به انرژى صلح اميز هسته‌اي. ايران همواره ادعاهاى غرب در اين خصوص را رد کرده و تاکيد دارد که برنامه هسته اى اين کشور تنها در مسير تحقيقات پزشکى و البته صلح اميز قرار دارد.

وزير امور خارجه عربستان سعودى اعلام کرد که اين کشور نمى‌تواند نسبت به همراه کردن چين با جامعه جهانى در مسير تحريم ايران وعده خاصى به امريکا بدهد. واشنگتن اعتقاد دارد که رياض مى‌تواند با وعده تامين نفت مورد نياز پکن، اين کشور را با جامعه جهانى در مسير تحريم ايران همراه کند. سعود الفصيل در بخش هايى از سخنان خود تاکيد کرد که چين براى انجام دادن کارهاى خود منتظر اجازه از جانب رياض نمى‌ماند.


نظر شما :