باید به ایران حمله کنیم!
وال استریت ژورنال مینویسد: ارتش امریکا میتواند نقش مهمی در حل مشکل ایران داشته باشد بدون اینکه حتی یک گلوله پرتاب شود. چاک والد نویسنده این مقاله معتقد است که حمله نظامی به ایران تنها گزینه منطقی است که می تواند موثر باشد.
چاک والد، فرمانده نیروی هوایی امریکا در افغانستان است. او در مقالهای تحت عنوان "احتمال حمله نظامی به ایران" که در وال استریت ژورنال به چاپ رسیده است، مینویسد: هیلاری کلینتون ماه گذشته در کنگره در ارتباط با ایران اعلام کرد که ما نباید نگران حضور ایران در مذاکرات باشیم. این درحالی است که دولت ایران همچنان پاسخ دست باز باراک اوباما، رئیسجمهور امریکا را نداده است. حتی اگر تهران ناگهان به این نتیجه برسد که با امریکا مذاکره کند، سیاستمداران امریکا باید به این مسئله فکر کنند که حتی مذاکرات هم میتواند شکست بخورد. هرچند در حال حاضر بحث تحریمهای بیشتر بسیار داغ است اما نمیتوانیم مبحث حمله نظامی به ایران را به طور کلی نادیده بگیریم. در واقع حمله به ایران همواره پلان B بوده و روی میز قرار دارد. هر کدام از این برنامهها موافقان و مخالفان خود را با توجه به اطلاعات موجود دارند. بنابراین بحث کردن در این ارتباط نشاندهنده میزان دموکراسی ماست.
ارتش میتواند نقش مهمی در حل این مشکل داشته باشد بدون اینکه حتی یک گلوله پرتاب شود. نشانههای علنی در ارتباط با آمادگی نظامی برای حمله امریکا ممکن است که به تهران نشان دهد که هزینههای عرض اندام هستهای چیست. به عنوان مثال ممکن است که اقای اوباما به همراه نیروی دریایی و هم پیمانان خود در آب های ایران تمرین نظامی انجام دهند. اگر چنین فشاری بر رهبران ایران تاثیری نداشته باشد، در چنین شرایطی نیروی دریایی امریکا میتواند بندرگاههای ایران را محاصره کند. محاصره کردن که در واقع یکی از رفتارهای جنگی است به طور موثری میتواند مانع واردات بنزین به ایران شود که 3/1 آن وارداتی است. به خصوص پس از حوادث بعد از انتخابات اخیر در ایران، رهبران ایران باید نگران برهم خوردگی اقتصادی و تاثیرات سیاسی چنین مسائلی باشند.
اگر چنین رفتارهایی همراه با مذاکرات فشرده دیپلماتیک و تحریمهای اقتصادی نتواند ایران را از برنامه هستهای خود دور کند، در چنین شرایطی ارتش امریکا این قابلیت را دارند تا با یک حمله مخرب پایگاههای نظامی و هستهای ایران را با خاک یکسان کند.
بسیاری از سیاستمداران و خبرنگاران گزینه حمله نظامی امریکا را از سر بیرون کرده اند و بر این عقیدهاند که این گزینه اشتباه است. آنها بر این باورند که ارتش امریکا در حال حاضر به اندازه کافی درگیر است، اینکه امریکا درباره محل دقیق تسلیحات هستهای ایران اطلاعات کافی ندارد و سایتهایی که شناخته شدهاند به شدت سنگربندی شدهاست. حمله به تسلیحات هستهای ایران نیازمند نیروهای هوایی و دریایی امریکاست که این حمله با آنچه که در حال حاضر در افغانستان و عراق اجرا میشود کاملا متفاوت است. در ضمن حضور نیروهای امریکایی در مرزهای ایران به نفع امریکا خواهد بود و برتری محسوب میشود. نیروهای خاص و افراد با تجربه و زبده که در منطقه حضور دارند میتوانند به راحتی به این عملیات کمک کنند.
این عملیات در مراحل اولیه از آنجا که ایرانیها از آنها به شدت مراقبت میکنند ممکن است که موفق نباشد از سوی دیگر از آنجا که این تسلیحات در زیر زمین قرار دارد، حمله به آنها میتواند آنها را از آسیب در امان نگه دارد. بنابراین شکی نیست که این حمله نظامی خطرات بسیاری دارد: کشته و زخمی شدن امریکاییها و همپیمانان آنها، احیا کردن و همبستگی ایرانیها و شرایط کنونی، ایرانیها به این حملات ما به طور مستقیم و یا غیر مستقیم پاسخ میدهند، تحریم کردن کشورهای خلیج فارس توسط ایرانیها به خصوص کشور عراق.
اما خطرهای حمله نظامی را باید با اینکه هیچ حرکتی انجام نشود مقایسه نکرد. اگر ایران به برنامه هستهای خود با وجود پیشنهادهای اوباما و سایر سران کشورها پاسخ ندهد، ما خطر چیرگی ایران به کشورهای نفتخیر عربی، خطر ایران برای اسرائیل و یک جنگ تسلیحاتی در این منطقه را به جان خریدهایم. بهترین نتیجهای که میتوان به آن فکر کرد، راه حلی مسالمتآمیز و صلحطلبانه است که به ایران بستگی دارد. اگر دیپلماسی و فشارهای اقتصادی نتیجه ندهد، حمله نظامی امریکا به ایران یک گزینه عملی و قابل اعتماد است.
منبع: Wall Street Journal
نظر شما :