با سفر رئيس کنفرانس اسلامى به عراق
جايگاه سازمان کنفرانس اسلامى در عراق احيا مىشود
اکمل الدین احسان اوغلو، رئیس سازمان کنفرانس اسلامی امروز دوشنبه 23 فوریه وارد بغداد شد تا خود دفتر این سازمان در بغداد را رسما افتتاح کند. وی در این سفر با مقامهای ارشد عراقی از جمله نوری مالکی، نخستوزیر و جلال طالبانی رئیس جمهوری عراق دیدار و گفت و گو کرد.
نورى مالکى در دیدار با احسان اوغلو گفت: «عراق خوشبختانه توانسته خطراتی که اين کشور را تهديد مىکرد، پشت سر بگذارد. عراق به دنبال اين است که به يک عضو فعال در سازمانهاى بينالمللى از جمله سازمان کنفرانس اسلامى تبديل شود.»
وى همچنين اقدام سازمان کنفرانس اسلامى را مبنى بر برگزارى نشست رهبران شيعه و سنى عراق در مکه در دوره بحران طايفهاى در اين کشور که به امضاى سند مکه بين گروههاى شيعه و سنى منجر شد، ارزشمند دانست.
نخست وزير عراق خاطرنشان کرد، اين سند نقش مهمى را در چارچوب تلاشهاى دوستان عراق و دولت اين کشور براى تثبيت امنيت و ثبات در عراق ايفا کرد.
دبير کل سازمان کنفرانس اسلامى نيز از نقش دولت عراق در موفقيت برگزارى انتخابات شوراهاى استانى عراق و تحقق امنيت و ثبات اين کشور تقدير کرد.
وى همچنين آمادگى سازمان کنفرانس اسلامى را براى مشارکت در بازسازى عراق و تشويق کشورها برای سرمايهگذارى در اين کشور اعلام کرد.
اکملالدين احسان اوغلو در این رابطه گفت: «سازمان کنفرانس اسلامى آماده است تا 500 ميليون دلار براى مشارکت در بازسازى عراق کمک کند.»
وى از نخست وزير عراق براى بازديد از مقر سازمان کنفرانس اسلامى در جده دعوت کرد و مالکى نيز وعده داد تا در نزديکترين زمان ممکن به اين دعوت پاسخ دهد.
دبير کل سازمان کنفرانس اسلامى همچنين در دیدار با جلال طالبانى رئيس جمهوری به بررسى آخرين تحولات مثبت به وجود آمده در عراق در عرصه سياسى، اقتصادى وامنيتى پرداخت.
طالبانى در اين ديدار، سفر دبير کل سازمان کنفرانس اسلامى به عراق را گامى مهم در راستاى تحکيم روابط دو جانبه توصيف کرد و گفت: «عراق خواهان ايفاى نقش گسترده تر در جهان عرب است تا بتواند به نمونهای مثالزدنی تبديل شود.»
طالبانى بر ضرورت ادامه و تحکيم روابط دو جانبه بين عراق و سازمان کنفرانس اسلامى تاکيد کرد و از اين سازمان خواست، هر چه بيشتر در تلاشهاى در حال جريان برای تحقق وفاق ملى در عراق کمک کند.
وی همچنین گفت: «عراق کشورى با تعدد قومى و مذهبى است و اين مساله با توجه به وجود دموکراسى، آزادى و برابرى ملى قدرت در اين کشور است.»
نظر شما :