انتخابات نفسگير اما سرد در اسرائيل
انتخابات پارلمانى اسرائيل صبح سهشنبه 9 فوريه با استقبال ضعيف راى دهندگان در سرزمينهاى اشغالى آغاز شد.
براساس گزارش شبکه تلويزيونى الجزيره، استقبال راى دهندگان از انتخابات پارلمانى اسرائيل در ساعات اوليه برگزارى انتخابات ضعيف بوده است. در حدود 5ميليون و 278 هزار و 985 اسرائيلى واجد شرايط راى دادن در اين انتخابات هستند و 9 هزار و 263 حوزه راىگيرى نيز براى جمعآورى راه اندازى شده است.
اين انتخابات در ساعت هفت صبح به وقت محلى آغاز و در ساعت 10شب به وقت محلى پايان خواهد يافت.
اهميت اين انتخابات که بر اساس آن 120 عضو کنيست انتخاب مىشود، از اين روست که نمايندگان اکثريت پارلمان بر اساس قانون اين رژيم، نخستوزير رژيم صهيونيستى را براى يک دوره چهار ساله بر مىگزينند. اين انتخابات هجدهمين انتخابات پارلمانى رژيم صهيونيستى است.
در همين حال در شهر امالفهم نيز شهروندان عرب اسرائيلى با پليس اين رژيم درگير شدند. اين در حالى است که در 24 ساعت گذشته تدابير امنيتى شديدى در اسرائيل اتخاذ شده و تمام گذرگاههاى اين مناطق در کرانه باخترى و نوار غزه به استثناى گذرگاه ارز که براى عبور و مرور موارد بشردوستانه باز گذاشته شده، بسته است.
نظرسنجىها از رقابت تنگاتنگ دو حزب ليکود و کاديما حکايت دارد. همچنين براساس اين نظرسنجىها، حزب راست افراطى ليکود و ديگر احزاب راست گرا افراطى اسرائيلى پيشتازند.
انتظار مىرود حزب کارگر به رهبرى ايهود باراک، وزير جنگ اسرائيل به رغم فرماندهى وى در حمله اخير اين رژيم به غزه با شکست سختى روبهرو شود. ايهود باراک تصور مىکرد با حمله به غزه بتواند آراى بيشترى را به نفع خود جلب کند. اما نظرسنجىها حاکى است که وى از چنين اقبالى برخوردار نيست.
بنيامين نتانياهو رهبر حزب ليکود، به دليل موضعگيرىهايش مبنى بر مخالفت با عقب نشينى از کرانه باخترى و بلندىهاى جولان و موافقت با گسترش شهرک سازىهاى اسرائيلى بر اساس نظرسنجىها پيشتاز است. پس از آن حزب کاديما به رهبرى زيپى ليونى در رتبه دوم قرار دارد. برخى نظرسنجىهاى ديگر نيز نشان مىدهد، هر يک از اين دو حزب به 25 کرسى دست خواهند يافت و حزب ليکود با ائتلاف با ديگر احزاب اسرائيلى احتمالا در نهايت به پيروزى دست خواهد يافت. ظاهرا حزب راست ليکود به رياست بنياميننتانياهود، 59 ساله با فاصله اندکى از رقيب خود حزب کاديما به رياست زيپى ليونى جلوست.
حزب بسيار افراطى اسرائيل خانه ما به رياست آويگدور ليبرمن نيز با کسب 19 کرسى از اين نظرسنجى در رده سوم و حزب کار به رياست ايهود باراک وزير جنگ اسرائيل در ردههاى بعدى قرار دارند. احزاب شاس و ميرتس و برخى احزاب عربهاى ساکن اسرائيل در اين نظرسنجى در ردههاى بعدى قرار دارند.
در همين حال جنبش مقاومت اسلامى فلسطين(حماس) نيز در واکنش به انتخابات پارلمانى در سرزمينهاى اشغالى اعلام کرد، پيروز اين انتخابات هر کس که باشد، فرقى به حال اين جنبش نمى کند و تغييرى در وضعيت اين جنبش با اسرائيل به وجود نخواهد آورد.
نتانياهو خواستار نابودى حماس است و با تشکيل دولت مستقل فلسطينى نيز مخالف است . وى گفته در صورت پيروزى حزبش در انتخابات جلوى آنچه وى قاچاق سلاح به نوار غزه خواند، خواهد گرفت و از شليک موشک از نوار غزه به سمت اسرائيل نيز خواهد کرد. وى همچنين متعهد شد که شيوه قاطعى را در قبال برنامههاى هستهاى صلح آميز ايران در پيش بگيرد.
نتانياهو همچنين تاکيد کرد، در صورت پيروزى حزبش در انتخابات، دولتش هيچ گونه گفتوگويى با سوريه در خصوص بازگرداندن بلنديهاى "جولان " انجام نخواهد داد.
وى همچنين گفت که گفتوگويش با تشکيلات خودگردان به رهبرى محمود عباس تنها به مسائل امنيتى و اقتصادى متمرکز خواهد بود و به مسائل مرزى و نيز استرداد اراضى و بازگرداندن آوارگان فلسطينى هرگز پرداخته نخواهد شد.
نظر شما :