شمارش معکوس براى ائتلافهاى تازه در عراق
انتخابات استانداریهای عراق برگزار شد و بر اساس گزارشها فهرست دولت قانونی که طرفداران نوری مالکی را شامل میشود، برنده بیشتر استانهای عراق شدند. پس از آن به ترتیب فهرست مجلس اعلای اسلامی عراق با نام شهید محراب و مستقلین و فهرست العراقیه به رهبری ایاد علاوی قرار دارد. پیروزی فهرست نوری مالکی به اندازهای چشمگیر بوده که حتی توانسته اکثریت آرا در برخی از استانهای سنینشین مهم عراق را نیز از آن خود کند.
به گزارش شبکه خبری الفرات، پس از آن که مجلس اعلا شکست خود را در انتخابات مسجل دید و آن چه را که انتظار داشت، به دست نیاورد، نشست فوق العاده تشکیل داد تا به بررسی نتایج انتخابات بپردازد. خبری از جزئیات این نشست فوق العاده منتشر نشده است اما شبکه الفرات گزارش داد، در این نشست عمار حکیم، محسن حکیم (دو فرزند سید عبدالعزیز حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق)، عادل عبدالمهدی معاون رئیس جمهوری عراق و شماری دیگر از رهبران مجلس اعلای اسلامی عراق حضور داشتند.
لیست طرفدار مجلس اعلا فقط توانست در استان مثنی اکثریت آرا را از آن خود کند و در دیگر استانها در بهترین حالت در جایگاه دوم قرار گرفت. مجلس اعلا حتی در استانهای نجف اشرف، پایگاه اصلیاش، کربلا و بصره نیز نتوانست اکثریت آرا را از آن خود کند.
این در حالی است که استاندار نجف اشرف که از اعضای مجلس اعلای اسلامی عراق است، خدمات و امکانات بسیاری در اختیار شهروندان این استان قرار داده و انتظار میرفت مجلس اعلا حداقل در این استان اکثریت آرا را به دست آورد.
با این حال عبدالکریم النقیب، یکی از رهبران مجلس اعلا اعلام کرد، ما منتظر اعلام نتیجه نهایی هستیم تا فورا رایزنیهای خود را برای تشکیل ائتلافها و پیمانهای جدید آغاز کنیم.
در همین رابطه جریان پیروز در استان کربلا اعلام کرد، رایزنیهای خود را برای تشکیل ائتلاف تازه با احزاب عراقی در این استان آغاز کرده و به احتمال قوی با مجلس اعلا در کربلا دست به ائتلاف خواهد رد.
روز پنج شنبه نیز سید عبدالعزیز حکیم، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق میزبان ایاد علاوی، رئیس فهرست العراقیه در بغداد بود. برخی گزارشها حاکی از آن است که هدف این نشست رایزنی برای ایجاد ائتلاف میان جبهه العراقیه با مجلس اعلای اسلامی عراق بوده است. در این نشست نیز علاوه بر رئیس مجلس اعلا، دو فرزندش و عادل عبدالمهدی حضور داشت.
در همین حال حسن السنید، یکی از اعضای رهبری حزب دعوت اسلامی به رهبری نوری مالکی در این باره گفت: «پیروزی حزب دعوه در استانهای مختلف عراق ما را بر آن داشته تا در شهرهای نینوا، الانبار، صلاحالدین و دیالی دفاتری از سوی حزب تاسیس کنیم.»
وی در ادامه افزود: «حزب الدعوه با وجود این که یک حزب سیاسی مذهبی است اما همواره تلاش داشته از نگاهها و مواضع طائفهای و مذهبی دور باشد و انی عامل اصلی پیروزی ما در انتخابات استانداریهای عراق بوده است.»
این در حالی است که احزابی مانند حزب اسلامی به ریاست عدنان الدلیمی معاون رئیس جمهوری عراق، کنگره ملی عراق به ریاست محمود چلبی، حزب فضیلت، جریان طرفدار ابراهیم الجعفری نخست وزیر سابق عراق و جریان طرفدار سید محمد بحرالعلوم شکستهای سنگینی را در استانهای مختلف عراق متحمل شدند و این باعث شده تا احزابی مانند حزب فضیلت تقریبا به طور رسمی مهر حذف از عرصه سیاسی عراق بر پیشانیشان بخورد.
در این میان جریان العراقیه به رهبری ایاد علاوی که یک جریان سکولار متمایل به شیعیان محسوب میشود، توانسته آرای خوبی را برای خود جمع کرده و با کسب جایگاه سوم در جمع آرای عراقیان جایگاه تازهای برای خود ایجاد کند.
در استان الانبار مهمترین استان سنی نشین عراق نیز رئیس جبهه العربیه برای گفت و گوی ملی به رهبری صالح المطلک توانست اکثریت آرای این استان را از آن خود کند. پس از این جریان جریان الصحوه قرار دارد. در این استان حزب اسلامی نتوانست از جایگاه چندان بالایی برخوردار شود. این حزب حتی متهم به تقلب در آرا در این استان شد.
نظر شما :