دکتراى افتخارى دانشگاه تهران به مهاتير محمد

۰۹ آذر ۱۳۸۷ | ۱۸:۳۵ کد : ۳۳۱۰ اخبار اصلی
دانشگاه علوم پزشکی تهران با میزبانی از مهاتیر محمد در مراسمی به وی دکترای افتخاری می دهد.
دکتراى افتخارى دانشگاه تهران به مهاتير محمد

دانشگاه علوم پزشکی تهران فردا 10 آذر در مراسمی به دکتر ماهاتیر محمد، نخست وزیر سابق مالزی و رئیس بنیاد صلح پردانا، دکترای افتخاری می دهد.

 

به گزارش مهر، دانشگاه علوم پزشکی تهران فردا 10 آذر میزبان دکتر ماهاتیر محمد رئیس بنیاد صلح پردانا (نخبگان) و نخست وزیر سابق مالزی است و مراسم ویژه ای به مناسبت حضور وی در ایران برگزار خواهد شد.

 

مراسم اعطای دکتری افتخاری به دکتر ماهاتیر محمد نخست وزیر سابق مالزی فردا 10 آذر در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور دکتر باقر لاریجانی رئیس دانشگاه، معاونین و اساتید پیشکسوت دانشگاه و دانشجویان دانشگاه برگزار می شود.

 

ماهاتیر بن محمد که به نام‌های تون دکتر ماهاتیر بن محمد یا دکتر ام نیز در مالزی مشهور است، متولد 10 ژوئیه ۱۹۲۵ در کده در مالزی است.

 

زندگی سياسی دکتر مهاتير در سال 1946 و هنگامی که 21 ساله داشت، آغاز شد. وی در اين سال به سازمان لی مالزيايی های متحد موسوم به (اومنو) پيوست.

 

ماهاتیر محمد در دانشگاه ماليا پزشکی خوانده و برای 7 سال در محل تولدش (کده) يک مطب داشت.

 

دکتر مهاتير که به دکتر ام شهرت دارد، در سال 1964 از سوی اومنو به عنوان نماينده پارلمان برگزيده شد.

 

وی در سال 1969 کرسی نمايندگی خود را از دست داد و پس از انتقاد آشکار از دولت وقت (تونکو عبدالرحمان) به دليل ناديده گرفتن قوم مالزيايی از حزب اخراج شد.

 

وی عقايد خود را در کتابی با عنوان بی تکليفی (قوم) مالزيايی ابراز کرد و نوشت که قوم مالی (مالزيايی) در کشور در خلال دوران استعمار به گوشه رانده شدند.

 

اين تفکرات زمينه را برای مهاتیر محمد برای حملات بعدیش به غرب و حمله به آنهايی که به نظر ماهاتير محمد موفقيت مالزی را تهديد می کردند، آماده کرد. عقايد وی باعث شد که اومنو وی را دوباره دعوت به همکاری کند.

 

مهاتیر محمد در سال 1974 وارد پارلمان شد و فعاليت خود را به عنوان وزير آموزش و پرورش در کابينه آغاز کرد. وی سپس معاون رهبر اومنو شد و در سال 1981 به پست نخست وزيری مالزی رسید. پس از آن عقايد خود را به مرحله اجرا گذاشت و از الگوی ژاپن بهره گرفت و مالزی را به يک کشور توليد کننده و صادر کننده فولاد، وسايل الکترونيکی و اتومبيل مبدل ساخت.

 

وی دائما ضمن دفاع از ارزشهای آسيايی و مالزيايی از آنچه آن را سياست دوگانه غرب می ناميد، انتقاد می­کرد. انتقادهای وی باعث شد در بين کشورهای در حال توسعه حاميانی به دست آورد. با شروع بحران اقتصادی آسيا در سال 1997 وی این اتهام را که سياست هایش باعث بدهکار شدن مالزی شده است را به شدت رد کرد و در مقابل صرافان ارز را مسئول آنچه که وی توطئه بين المللی يهود می­دانست، متهم به نا به هنجاری های اقتصادی کرد.

 

پس از آن دکتر مهاتير محمد سياست هايی را به مرحله اجرا در آورد که اقتصاد مالزی را عملا از جهان خارج جدا کرده و در پی آن کشورش توانست بحران اقتصادی آسيا را از سر رفع کند.

 

اما با این حال مهاتير محمد انتقادهای خود از غرب را ادامه داد تا به آن جا که غربيها و به طور دقيقتر اروپايى­های آنگلو ساکسون را مروج جنگ، هم جنس گرایی و نسل کشی دانست.

 

دکتر مهاتير محمد قبل از کناره گيری از قدرت در اظهاراتی بیان داشت که يک دسته يهودی دنيا را می چرخاند. این گفته وی با عث خشم برخی از غربی­ها و طرفداران غرب شد.


( ۳ )

نظر شما :