دنور پست: باراک اوباما برای ریاست جمهوری
مناظره مککین و اوباما سرمقاله بسیاری از روزنامه های بزرگ دنیا را به خود اختصاص داده است. روزنامه دنور پست با عنوان باراک اوباما برای ریاست جمهوری، نوشته است، در این 16 روز باقی مانده به آغاز انتخابات ریاست جمهوری امریکا، یکی از فعالان ستادهای انتخاباتی ما را به ابتدای دو سال گذشتهای که بحران بر دوران ریاست جمهوری جورج بوش، رئیس جمهوری فعلی امریکا سایه انداخت، برد. در آن زمان آمریکاییها تنها ترجیح میدادند تغییری صورت بگیرد. در آن زمان هیچ کس خواستار تغییری به معنای بهتر شدن نبود. هنگامی که در سال 2007 مطالعهای بر روی مطالبات عمومی مردم ایووا صورت گرفت، امریکا به شدت درگیر جنگ عراق بود. اما اکنون اقتصاد نیز صداهای تازهای را بر انگیخته است. موضوعی که باعث شده مردم خواستار تغییری کلی برای رسیدن به وضعیتی بهتر باشند. اکنون آنها از نامزدهای ریاست جمهوری تضمینی برای بهبودی و تغییری به معنای واقعی کلمه هستند.
روزنامه هرالد تریبیون نیز سرمقاله امروز خود را به موضوع انتخابات امریکا اختصاص داده و با عنوان فکر کردن درباره اوباما، نوشته است، ما دو سال است که نگاهمان را متوجه باراک اوباما کردهایم. در این مدت هیچ گاه به اندازه الآن وی کنترل عمومی خود را از دست نداده است. میتوان گفت اکنون وی دوران مشغولیت خود را با جنجال سازی، ستیز انتخاباتی، خستگی و فرتوتی و افزایش بحرانها سپری میکند. و هنوز زمان آن نرسیده که وی خشم و دیوانگی حقیقی، رنجش، ترس، اضطراب، حزن و اندوه، وجد و خلسه، شخصیت حقیقی و لاابالیگریهای خود را نشان دهد. بیشک در آیندهای نه چندان دور تمام این رفتارهای روانی را از وی مشاهده خواهیم کرد.
روزنامه لس آنجلس تایمز نیز سرمقاله امروز خود را به اوباما اختصاص داده و در عنوانی مشابه عنوان روزنامه دنور پست، نوشته است، باراک اوباما برای ریاست جمهوری نوشته است، این یک خصیصه ذاتی در امریکا است که شخصیتها آرزوی بزرگ شدن و به عظمت رسیدن دارند. از این رو هنگامی که ملت توازن یا اعتماد به نفس خود را از دست میدهند دست به برهم زدن بنیانها و اصول زده یا عرفها را به هم میریزند. اکنون نیز چنین وضعیتی به وجود آمده است. اکنون ایالات متحده امریکا در زمانی به سر میبرد که به زودی رئیس جمهوری جدید خود را انتخاب خواهد کرد. ما شاهد آن هستیم که دولت به شدت در تلاش است تا جایگاه متزلزل و نامطئن اقتصادی را بهبود بخشد. ما هشت سال شاهد انحصار قدرت اجرایی بودیم که حقوق مدنی کشور را تحت تاثیر قرار داد. انتخاب اوباما حاصل تغییری در این وضعیت محسوب میشود.
روزنامه نیویورک تایمز نیز سرمقاله خود را به همین موضوع اختصاص داده و با عنوان دقایق آخر موذیگری نوشته است، همه روسای جمهور در روزهای آخرین قدرت خود در اعمال قدرت بر اطرافیان خود افراط کردهاند، برخی بحران بورکراتیک را گسترش داده و آن را به شدت چالش زا میکردند و برخی نیز سیاست خارجی خود را به اندازهای به بن بست میکشاندند که جانشینان آنان تا مدتی سختی میکشیدند تا بتوانند این میراث نامیمون را جبران کنند. بیل کلینتون، تا آخرین لحظات حضورش در کاخ سفید دوران خوبی را سپری کرد، اما تخریب 60 میلیون جریب از جنگلهای ملی با هدف تبدیل آنها به جاده و ساختمانسازی و توستعه ناباورانه نظام سرمایهداری که در روزهای آخرین تبدیل به یک غول بی شاخ و دم شد، میراثی بود که وی برای جانشینش به جا گذاشت. چندان تعجبآور نیست اگر بگوییم رئیس جمهور بوش حتی چنین طرحهایی هم از خود به جا نگذاشته است. یعنی این که وضعیتی جورج بوش از کلینتون هم بدتر است و میراثی به مراتب بدتر برای جانشین خود بر جای خواهد گذاشت.
نظر شما :