لسآنجلس تايمز: کاخ سفید برنامه نجات مالی را اجرا میکند
روزنامه ایندیپندنت سرمقاله امروز خود را همانند چند روز گذشته این بار هم به بحران اقتصادی جهانی اختصاص داده و با عنوان گربه چاق زننده، باد کردن دستمزدهایتان، استعفا، نوشته است، بدترین هفته را پشت گذر گذاشتیم. جمعه بسیار وحشتناک بود. بازارهای اقتصادی سقوط آزاد داشتند، صفحههای تلویزیون با هیکلهای قرمز پوشانده شدند. رابرت پستون در صدر اخبار بود، چشمها از حیرت خیره و باز شدند، دهانها از عصبانیت محکم به هم بسته شدند، اطلاعات مخفی درباره بحران دهان به دهان میچرخید، با صحبتهایی که اوضاع را به دهه 1930 تشبیه میکند و راهی که در نهایت به آن منتهی شد.
در ادامه این یادداشت آمده است، با بانکم از طریق ای میل تماس گرفتم و از بیمه پساندازم مطمئن شدم. من هیچ فکری درباره بانکهای بزرگی که از لحاظ پرداخت نقدی نسبت به دیگر بانکها امنترند ندارم. به ویژه درباره اتفاقی که در مورد من پیش آمده است. متصدی بانک هیچ توضیح روشنی به من نداد حتی از او پرسیدم اگر باز هم شک و شبههای وجود دارد حداقل به من اطلاع دهد که از دادن پاسخ روشن در این باره هم خودداری کرد. بعد از ظهر که شد خبرهای بد بیشتری منتشر شدند. 1100 نفر کار خودشان را ظرف کمتر از 12 ساعت از دست دادند، بسیاری از کارخانهها و شرکتهای کوچک تجاری و تولیدی نیز تعطیل شدند.
روزنامه فایننشال تایمز نیز سرمقاله امروز خود را به همین موضوع اختصاص داده و در یادداشتی با عنوان عجله بیشتر، سرعتی از آن بیشتر، نوشته است، مجموعهای از بانکهای مرکزی مشهور دنیا با یکدیگر هم صدایی میکنند. تمام آنها در این هفته هم صدا بودند. بانکهای مرکزی بریتانیا، ایالات متحده امریکا، کانادا، سوئیس، چین، ژاپن، کره جنوبی و تایوان همگی بهره بانکی خود را کاهش دادهاند. این حرکت خوشامدگویی است به عکسالعمل کند اقتصاد حقیقی جهانی. کارگزاران به هر حال باید به خاطر بسپارند که یک انجماد مالی بسیار بزرگ در این پدیده اقتصادی به وجود آمده است.
در ادامه این یادداشت آمده است، از زمانی که بحران بانکی آغاز شده و راه حلی برای آن یافت نشده هر اتفاقی میتواند بیفتد و اوضاع را از این هم بدتر کند. افزایش بحران بانکی باعث میشود هر چیزی را به هم بریزد. بحران به اندازهای شدید است که اعتبار اعتماد به خود را از دست داده است. همان طور که قیمت مسکن به شدت افت کرده و بانکها دیگر قادر نیستند وام به خریداران و واحدهای تولیدی و صنعتی بدهند.
روزنامه لس آنجلس تایمز نیز سرمقاله امروز خود را به بازارهای آشفته جهانی اختصاص داده و با عنوان کاخ سفید برنامه نجات مالی را اجرا میکند، نوشته است، رهبران بینالمللی روز شنبه در کاخ سفید گرد هم آمدند تا راهی برای مهار بحران اقتصاد جهانی بیابند. مشاوران جورج بوش رئیس جمهوری امریکا طرحی را تهیه کردهاند که بر اساس استراتژی آنها نظام اقتصادی از فروپاشی نجات مییابد. دو هفته پیش کنگره به کاخ سفید اجازه داد که 700 میلیارد دلار به بازارهای اقتصادی تزریق کند تا ضمن خرید سهام شرکتهای بزرگ در حال ورشکستگی آنها را از بحرانهای مالی دور کند. به اعتقاد آنها بدین طریق گرچه دولت نظام سرمایهداری را کنار انداخته و برای نجات بانکهای ملی مستقیما وارد عمل میشود اما صنعت و بخشهای تولیدی را از خطر ورشکستگی نجات خواهد داد.
روزنامه نیویورک تایمز سرمقاله امروز خود را به سیاستهای مککین اختصاص داده و در یادداشتی با عنوان بالا و پایین منحنی آموزش، نوشته است، نقش جان مککین به عنوان کسی که قصد دارد رئیس جمهور آینده ایالات متحده شود، با بحرانهای بسیاری مواجه خواهد شد. شاید از بدشانسیش یکی از مهمترین آنها مسئله انرژی است. تا کنون ما حرف های بسیاری درباره تفاوت های بزرگ مککین و اوباما شنیدهایم. همچنین به اندازه کافی هم شنیدهایم که آقای اوباما چه قولهایی درباره حل بحرانهای بزرگ انرژی داده و این که چگونه باید وابستگی به نفت کاهش یافته و باید بسیاری چیزها عوض شود.
در ادامه این یادداشت آمده است، آقای اوباما همچنین برنامههایی را داده تا چگونه بحران انرژی کاهش یافته و وابستگی به آن جبران شود. در حالی که هنوز مککین از دادن برنامه اجتناب میکند، غافل از این که مشکلات و مسائل انرژی بسیار مهم است و گرهی در اقتصاد و سیاست ایالات متحده محسوب میشود و برای حل آن رهبران امریکا باید بیقرار باشند و برای حل بحران آن احساس نیاز کنند.
نظر شما :