فايننشال تايمز: جنگ گره خورده افغانستان
روزنامه فایننشال تایمز سرمقاله امروز خود را به بحران افغانستان اختصاص داده و با عنوان جنگ گره خورده افغانستان، نوشته است، با وجود این که زمان به اندازه کافی سپری شده و تجربه لازم نیز در افغانستان به دست آمده، غرب و مسئولان امنیتی آن همچنان در گره افغانستان گرفتارند. در نهایت هیچ دستمزدی هم بابت این همه زحمت و هزینه به دست نیاورده است. بدتر از آن امریکا و ناتو مجبور شدهاند نبرد زمینی خود را متوقف کنند و حملات هوایی انجام دهند که این موضوع به دلیل این که روز به روز به پاکستان و مرزهای شمالی آن نزدیک میشوند، مشکلات تازهای را برای آنان ایجاد کرده است.
در ادامه این یادداشت آمده است، این تازه همه چیز نیست. بریگاد مارک کالرتن اسمیت، فرمانده نیروهای بریتانیایی در افغانستان یک هفته پیش گفته بود، این ستیز و جنگ گره خورده راه حل نظامی ندارد. اما ژنرال مایک مولن، فرمانده ارتش فرانسه در افغانستان که معمولا نظریاتی مخالف نظریات همتای بریتانیایی خود دارد نیز حرفی زیباتر از این نزد و به نوعی صحبتهای وی را تایید کرد.
روزنامه ایندیپندنت سرمقاله امروز خود را به بحران مالی جهانی اختصاص داده و در یادداشتی با عنوان یک رویای چپ تندرو یا بازار آزاد منطقی؟ نوشته است، یک هرج و مرج روشنفکر مآبانه به وجود آمده که واقعا بازار آزاد را مورد تهدید قرار داده است. افراد بسیاری هستند که اعتقاد بیشائبهای به بازار آزاد دارند و در مقابل آنها نیز بسیاری از مردم از این که باید در بازار آزاد زندگی کنند و نظارهگر وقایع آن باشند متنفرند اما به هر حال دولتها موظفند بر اساس وظیفهشان راه حلی برای نجات از این بحران بیابند. چنین کاری باید انجام شود، زیرا راه حل دیگری وجود ندارد زیرا همه چیز به این ختم میشود که چگونه این بازار حفظ شود.
در ادامه این یادداشت آمده است، به اعتقاد مردم هر کسی که اکنون در راس قدرت است، شانس کمتری برای نامزد شدن مجدد در انتخابات دارد. جورج بوش رئیس جمهوری امریکا تلاش میکند یک گام به جلو بردارد در حالی که گوردون براون نخستوزیر بریتانیا که وی نیز به فکر ادامه حکمرانیش بر ساختمان نخستوزیریش است ترجیح میدهد همین وضعیت را ثابت نگه دارد و خیلی محتاطانه قدمی رو به جلو بر میدارد.
روزنامه لسآنجلس تایمز نیز سرمقاله امروز خود را به بحران مالی جهانی اختصاص داده و در یادداشتی با عنوان یک زمان برای تزریق مالی بدهید، نوشته است، مدت کوتاهی پس از آن که کنگره به تزریق مالی به بازار آزاد رای داد و اجازه داد وزارت خزانهداری برای نجات تولید کنندگان و صنایع اقتصادی اقدام کند، رئیس جمهور بوش بدون هیچ شوخی هشدار داد که نجات مالی یک شبه امکانپذیر نیست و نمیتوان انتظار داشت که تزریق مالی یک شبه جواب دهد. بلافاصله پس از آن بازار بورس داو جونز یک هزار واحد سقوط کرد و دولتهای اروپایی نیز تلاشهای تازهای را برای نجات بانکهایشان آغاز کردند.
در ادامه این یادداشت آمده است، اقتصاد همیشه قبل از آن که بهتر شود بدتر میشود. کارشناسان اقتصادی همواره گفتهاند که افزایش وابستگی و پیوستگی اقتصادی در یک جهان در حال بحران هر دو طرف را یا ملتهب یا رو به پیشرفت قرار میدهد. بنابر این دولتهای خود مختار و کشورهای مختلف تلاش دارند کاری کنند که فشار اقتصادی بیشتر از این وارد نیاید و کاری از پیش برود. آنها از این نگرانند که رشد منفی اقتصاد را دچار چالش شدید کند.
روزنامه نیویورک تایمز نیز سرمقاله امروز خود را به بحران مالی جهانی اختصاص داده و با عنوان وقت عمل نوشته است، یک هفته بعد از وحشیگری بازارهای جهانی، از جمعه شب خبرهای خوشی منتشر شد مبنی بر این که ایالات متحده با دیگر کشورها همکاری میکرده تا حرکت رو به سقوط اقتصاد را نگه دارد و با طراحی نقشهای به رو در رویی با بحرانهای بانکی رفته و با خریدشان یا خرید سهامشان آنها را از مهلکه بد سقوط و ورشکستگی نجات دهند.
در ادامه این یادداشت آمده است، اکنون کاملا مشخص شده که باید دولتها به سویی رهبری شوند تا یک توسعه روشن و واضح صورت گیرد، نقشهای هماهنگ و به هم پیوسته طراحی شود تا در این زمان اقتصاد جهانی به سمت شکوفایی و نجات از مخاطرات حرکت کند.
نظر شما :